در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
کیک یزدی
مواد لازم:
آرد: یک پیمانه / شکر: نصف پیمانه / شیر: 5 قاشق غذاخوری / بکینگپودر: یک قاشق مرباخوری / وانیل: نصف قاشق مرباخوری / تخم مرغ: 2 عدد / پودر هل: نصف قاشق غذاخوری / گلاب: 3 قاشق غذاخوری / روغن مایع: نصف پیمانه
آرد و بکینگپودر را سه بار الک کرده و کنار میگذاریم. تخممرغها را با شکر مخلوط کرده و با همزن میزنیم و کمکم سرعت همزن را اضافه میکنیم تا خمیر کرم رنگی درست شود. در حین همزدن وانیل را هم اضافه میکنیم. بعد روغن مایع، شیر و گلاب را به ترتیب اضافه کرده و هم میزنیم. در این مرحله آرد الک شده را همراه با پودر هل به مایع کیک اضافه کرده و با لیسک یا قاشقی مناسب به شکل دورانی هم میزنیم. فنجان یا قالبهای کوچکی که برای کیک یزدی در نظر گرفتهایم را با کمی روغن چرب کرده و نصف آنها را از مایع پر میکنیم. در قابلمهای گود تا نصفه آب ریخته و روی حرارت میگذاریم تا جوش بیاید سپس فنجانها را در آن قرار داده و حدود 15 دقیقه روی حرارت میگذاریم بعد شعله را خاموش کرده و روی در قابلمه دمکنی گذاشته و حدود ده دقیقه کنار میگذاریم. بعد از اینکه کمی خنک شد کیکها را از قالب درآورده و ظرف مناسبی چیده، تزئین کرده و سرو میکنیم.
آش سبزی
مواد لازم:
سبزی(شامل تره، شوید و ترخون): نیم کیلو / نخود، عدس و لوبیا قرمز: از هر کدام 100 گرم/ برنج نیم دانه: 100 گرم / پیاز بزرگ: یک عدد / پیازداغ: 3 قاشق غذاخوری / نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم / روغن: به میزان لازم
نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کرده و با کمی نمک نیم پز میکنیم سپس عدس را هم اضافه کرده و وقتی خوب پخت کنار میگذاریم. سبزیها را شسته، خرد کرده و در کمی روغن تفت داده و به حبوبات اضافه میکنیم و روی حرارت میگذاریم.سپس برنج نیم دانه را هم چند بار با آب گرم شسته و به مخلفات آش اضافه میکنیم.پیازرا هم خرد و همراه نمک به آش اضافه کرده و حرارت را کم میکنیم تا آش جا بیفتد. پیاز داغ را درقابلمه ریخته و با کمی زردچوبه و فلفل تفت داده و نیمی از آن را به آش اضافه میکنیم. وقتی آش جا افتاد آن را درظرفهای مناسب ریخته و به دلخواه با نعناداغ، پیازداغ، کشک و... تزیین کرده و سرو میکنیم.
بامیه
مواد لازم:
آرد: نصف پیمانه / آب: نصف پیمانه / کره 25 گرمی: یک عدد / تخممرغ: یک عدد / شکر: یک قاشق غذاخوری / بکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری / روغن: به میزان لازم
مواد لازم برای شربت بامیه:
شکر: 2 لیوان / آب: 1/5 لیوان / گلاب: نصف لیوان / آبلیمو: یک قاشق غذاخوری / زعفران دمکرده: یک قاشق غذاخوری
آب و شکر را در قابلمهای ریخته و روی حرارت میگذاریم تا شکر حل شود. سپس زعفران دمکرده، آبلیمو و گلاب را اضافه کرده و روی حرارت کم میگذاریم تا غلیظ شود. در این مرحله قابلمه را از روی حرارت برداشته و بعد از کمی خنک شدن در یخچال میگذاریم. آب و کره را در قابلمه ریخته و روی حرارت میگذاریم تا جوش بیابد بعد بکینگ پودر را با آرد مخلوط کرده و یکباره در آب جوش میریزیم و حرارت را کم کرده و مدام هم میزنیم تا خمیر یکدستی ایجاد شود. بعد قابلمه را از روی حرارت برمیداریم تا خمیر کمی خنک شود فقط باید حواسمان باشد خیلی گرم یا خیلی سرد نشود. سپس تخممرغ را به خمیر اضافه کرده و با همزن خوب مخلوط میکنیم. اگر خمیر سفت بود نصف تخممرغ دیگر به آن اضافه کرده و دوباره هم میزنیم. در ظرف گودی روغن ریخته و روی حرارت میگذاریم تا داغ شود سپس مواد بامیه را در قیف یا ظرف سس ریخته و روی روغن میگیریم. یک قیچی را در روغن فرو میکنیم تا موقع بریدن مایع بامیه به آن نچسبد. مایع بامیه را فشار داده و به اندازه دلخواه قیچی کرده و در روغن میاندازیم. با قاشق بامیهها را در روغن حرکت میدهیم تا به هم نچسبد. وقتی بامیهها سرخ شد آن را از روغن درآوره و در سبد توری میگذاریم تا روغن اضافهاش گرفته شود. بعد آن را دو دقیقه در شربتی که از قبل آماده کردهایم میاندازیم تا مزهدار شود و دوباره درمیآوریم و در سبد توری میاندازیم تا شهد اضافهاش خارج شود. درنهایت بامیهها را در ظرف مناسبی گذاشته و موقع افطار سرو کرده و از مزه بینظیر بامیه خانگی لذت میبریم.
مژده مظهری
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد