در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
توصیه میشود حتیالمقدور از خرید آجیل از دستفروشان و فروشندگان سیار اجتناب شده و فقط از قنادیها یا فروشگاههای ثابت خریداری شود. ارزانی غیرعادی آجیل شکبرانگیز است و معمولا چنین آجیلهایی کهنه هستند یا کیفیت لازم را ندارند. برخی از متخلفان بهجای زعفران از زردچوبه و رنگهای غیر مجاز در آجیل استفاده میکنند؛ اگر آجیل پس از تماس با دست رنگ پس بدهد احتمالا از رنگهای نامرغوب و غیرمجاز استفاده شده است. آجیلهای کهنه ممکن است موجب التهابات گوارشی نظیر تهوع، اسهال و دلدرد شود. بنابراین آجیلهایی که طعم کهنگی دارد یا تلخمزه است به هیچ وجه سالم نیستند. اگر آجیل دارای شکستگی یا خلل و فرج باشد باید از مصرف آن پرهیز شود. زیرا خلل و فرج که اصطلاحا به آن کرمزدگی آجیل میگویند، محل رشد کپک و تولید سموم قارچی سرطانزا است.
هموطنان عزیز بهتر است در خرید آجیل شب عید تعجیل نکنند، زیرا خرید زودهنگام و نگهداری طولانیمدت آجیل در منزل خطر جذب رطوبت و کپکزدگی را به دنبال دارد. توصیه میشود خرید آجیل در هفته آخر اسفند انجام شود. همچنین آجیل فقط به قدر نیاز خریداری شود و در صورت لزوم میتوان در ایام نوروز نیز نسبت به خرید آجیل اقدام کرد. محل نگهداری آجیل در منزل باید خشک و خنک و تاریک باشد، زیرا رطوبت، گرما و نور موجب کپکزدگی آجیل میشود.
اگرچه آجیل ارزش تغذیهای زیادی دارد و مصرف متعادل آن توصیه میشود، اما باید دقت کرد که زیادهروی در مصرف آجیل خطر بیماریهایی نظیر نفخ، اسهال، اضافهوزن، پرفشاری خون و ... را به دنبال دارد و لذا باید اعتدال در مصرف آجیل را رعایت کرد.
دکتر بهادر حاجیمحمدی
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در آستانه سالگرد عملیات طوفان الاقصی و در یادداشتی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در آستانه سالگرد عملیات طوفان الاقصی و در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
حسن هانیزاده در آستانه سالگرد عملیات طوفان الاقصی در یادداشتی برای جام جم آنلاین مطرح کرد