نخست وزیر سابق ترکیه درگذشت

جام جم آنلاین: بولنت اجویت نخست وزیر سابق ترکیه که به دنبال سکته نزدیک به شش ماه در اغما بود ، در 81 سالگی درگذشت.
کد خبر: ۱۱۵۱۷۰

به گزارش بی بی سی ، این سیاستمدار کهنه کار در طول 4 دهه پنج بار به نخست وزیری ترکیه رسید و در سال 2002 از قدرت کنار گذاشته شد.
او به بهانه حمایت از اقلیت ترکهای قبرس فرمان حمله به این کشور را در سال 1974 صادر کرد و باعث تجزیه عملی قبرس شد که همچنان ادامه دارد.
وی که سوسیالیست بود بشدت با اسلامگراهای ترکیه مبارزه می کرد و مدافع ترکیه سکولار بود.
او که حاضر به کناره گیری از قدرت به علت بیماری نبود ، در سال 2002 کنار گذاشته شد و مسوول بخشی از بحران اقتصادی شدید ترکیه به حساب آمد.
اجویت در سال 1974 نخستین نخست وزیر چپگرای ترکیه شد. او برخلاف دیدگاه های سوسیال دموکرات خود ، ملی گرایی شدید نیز بود و این خصوصیت را در همان سال در قبرس نشان داد.
او در اواخر دهه 1970 دو دوره کوتاه نخست وزیر شد و به دنبال کودتای نظامیان در اوایل دهه 1980 به زندان افتاد.
ترکیه در دوره اجویت به عنوان نامزد عضویت در اتحادیه اروپا در 1999 پذیرفته شد.
او در آخرین دوره نخست وزیری خود بر سر چگونگی مبارزه با فساد با احمد نجدت سزر رئیس جمهور ترکیه بشدت اختلاف داشت.
اوایل 2001 با افزایش نگرانی ها درباره ثبات کشور ، لیر ترکیه یک چهارم ارزش خود را از دست داد و از صندوق بین المللی پول برای نجات اقتصاد کشور کمک خواسته شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها