سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
پیش از هر موضوعی نوع قارچی که میخواهید پرورش دهید مهم است. مراکز رسمی گل و گیاه و فروش بذر، معمولا قارچهای سفید دکمهای را دارند که در خانه خیلی راحت قابل کشت هستند و در وعدههای غذایی مانند سالاد و سوپ استفاده میشوند. محل کشت بسیار مهم است. همانطور که احتمالا در طبیعت دیدهاید اغلب قارچها در سایه هستند پس مطمئن باشید که یک جای تاریک و مرطوب مانند زیرزمین مکان مناسبی است. هنگامی که بذر قارچ را میخرید خاک مخصوص آن را هم مطالبه کنید، درجه حرارت حداکثر 15 درجه سانتیگراد را فراهم کنید. بذرها را باید با عمق 3 تا 5 سانتیمتری در خاک بکارید و بعد روی آن را با خاک بپوشانید. مرحله اول حدود 2 هفته طول میکشد، در این مرحله قدری هوا را گرمتر کنید مثلا حدود 20 درجه سانتیگراد مناسب است، زمانی که میسلیومها (رشتههای نازک سفید رنگ) را مشاهده کردید درجه حرارت را باید پایین بیاورید و قدری کود گیاهی روی سطح کشت بریزید و یک پارچه نازک هم روی لایه خاک یا کود گیاهی قرار دهید و با آب پاش سطح آن را مرطوب نگه دارید، این کار را باید چند بار در روز و تا حدود10 روز انجام دهید. بعد از گذشت 10 روز، پارچه نازک را بردارید. اضافه کردن خاک یا کود گیاهی را تا زمانی که کلاهک قارچها را مشاهده کردید ادامه دهید آرام آرام قارچها شروع به رشد میکنند و کلاهک آنها دیده میشود، زمانی که قارچها به اندازه کافی رشد کردند و بزرگ شدند آنها را برداشت کنید. زمانی که احساس کردید قارچها بالغ شدهاند آنها را برداشت کنید و برای مصرفشان هم زیاد زمان نگذرد.
نسیبه سادات میرباقر - مهندس کشاورزی
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علی اصغر هادیزاده، رئیس انجمن دوومیدانی فدراسیون جانبازان و توانیابان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد