یک کتیبه قجری در قزوین کشف شد

در جریان مرمت مدخل خروجی راسته بازار تاریخی قیصریه توسط میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، یک کتیبه قجری کشف شد.
کد خبر: ۱۰۱۲۱۷۰

به گزارش ایرنا، محمدعلی حضرتی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین افزود: همزمان با فروریختن بخشی از ضلع شرقی ورودی بنای تاریخی راسته قیصریه که بر اثر فرسودگی و بارش برف هشتم اسفند اتفاق افتاد، به یک باب حجره همجوار نیز آسیب‌هایی وارد شد.

وی اظهارکرد: گروه تخصصی مرمت اضطراری میراث فرهنگی هنگام مرمت آن و در جریان بندکشی دیواره، بر لایه‌‌برداری فنی از پوشش‌های گچی الحاقی اقدام می‌کند که در این میان، کتیبه‌ای نفیس و مرمرین در سردر بازار قیصریه پدیدار می‌شود که روشنگر بسیاری از ابهامات درباره بخشی از تاریخ بازار قیصریه است.

حضرتی اضافه کرد: پیش از این گمان می‌رفت بازار قیصریه قزوین از آثار دوره صفوی است، ولی با خوانش این کتیبه معلوم شد راسته بازار قیصریه که در جنوب مسجدالنبی، شرق مجموعه بازار و شمال کاروانسرای رضوی شاه قرار دارد، توسط یکی از سادات عالی مقام قزوین در سال 1215 هجری قمری و در سال‌های آغازین حکومت فتحعلی شاه قاجار بنا شده و آن را بازار علی نامیده‌اند.

وی درباره ویژگی‌های هنری و تاریخی این کتیبه اظهار کرد: خوشنویسی ممتاز این کتیبه ـ که با حجاری استادانه جلوه‌ای دیگر یافته ـ به قلم نستعلیق است که متاسفانه کاتب از شاعر و تاریخ اثر نامی نبرده است.

راسته قیصریه که به بازار فرش قزوین مشهور است، با طاق‌های آجری مرتفع، دارای چهار در ورودی به بازار است که در بخش شمالی به تیمچه سرباز، جنوبی به تیمچه سرپوشیده، شرقی به سرای وزیر و ورودی غربی به چهارسوق کوچکی متصل می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها