جامعه کشتی منتظر تحولی جدید

طی هفته های اخیر برکناری محمدرضا طالقانی و منصوب شدن محمدرضا یزدانی خرم به جای وی باعث گردید تا جامعه کشتی نسبت به این اقدام سازمان واکنش های متفاوتی که زیاد هم دور از ذهن نبود نشان دهد.
کد خبر: ۹۶۲۹۱

زیرا یزدانی خرم فقط به صرف عملکرد درخشانش در فدراسیون والیبال به عنوان رئیس ورزش اول کشور انتخاب گردید و در مقام عمل آشنایی کاملی با حال و هوای این رشته پرطرفدار که همواره با حاشیه های خاص خود همراه است ، ندارد.
درواقع این مساله هم باعث به وجود آوردن حواشی بیشتر در میان اهالی کشتی شده است و هر کسی به نوعی این اقدام سازمان را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. ما هم قصد داریم مطالبی را درخصوص این انتخاب به رشته تحریر درآوریم که خواندن آن خالی از لطف نیست.
به طور حتم مدیریت صحیح در نتیجه گیری یک مجموعه نقش بسزایی را ایفا می کند و هر مدیری سعی دارد تا به نحوی مطلوب اهداف سازمانی خود را به سرانجام برساند.
اما در این راستا صلاحیت این مدیران نیز از نکات اصلی است که باید مد نظر قرار بگیرد، به عنوان مثال برخی از افراد برای انجام امور مدیریتی واقعا صلاحیت دارند و در اصطلاح عامیانه مدیریت در ذات و خون آنها است.
اما دسته ای دیگر از افراد می توانند در نقش شخص دوم خوب ظاهر شوند و اگر کارها را به آنها واگذار کنید مطمئنا به نحو احسن به اتمام خواهند رساند.
کافی است فقط برای این دسته از افراد هدف و برنامه را توضیح دهید، آنوقت است که می توانید انتظار داشته باشید که آنها بدرستی کار را انجام خواهند داد. البته در مواقع ضروری و زمانی که کار را به درستی انجام نمی دهند باید آنها را راهنمایی کرد و اگر باز هم این مساله مثمرثمر واقع نشد توبیخ را به کار گرفت.
در این قسمت منظور از توبیخ کسری حقوق یا به زیر سوال بردن شخصیت فردی افراد نیست ، بلکه یک مدیر خوب باید کار نادرست زیرمجموعه خود را به آنها گوشزد کند واین مساله فقط برای آن دسته از کسانی کاربرد دارد که به کارشان مسلط هستند.
زیرا شما با این روش به آنها می فهمانید که در انجام امور محوله خود سهل انگاری و احیانا کم کاری انجام داده اند و بعد از توبیخ باید طوری رفتار کنید که این فرد متوجه ارزش کار خود و تاثیر آن بر روی پیشبرد اهداف مجموعه شود. اما بگذارید در این میان دوباره به اصل مطلب بازگردیم.
طبق نظر اکثر قریب به اتفاق کارشناسان محمدرضا طالقانی نیز ازجمله افرادی بود که در پست شخص دوم عملکرد بهتری می توانست از خود به جا بگذارد و کارنامه اجرایی او در زمان ریاست مهندس ترکان به عنوان نایب رئیس فدراسیون کاملا بر همگان واضح و روشن است.
از طرفی کسی هم منکر زحمات طالقانی در زمان تصدی پست ریاست فدراسیون کشتی نیست ، اما وی در طول 3سال و 3ماهی که در فدراسیون حضور داشت ، نتوانست آن طور که باید توانایی های مدیریتی خود را به منصه ظهور برساند و تصمیمات او غالبا براساس احساس صورت می پذیرفت.
همچنین طالقانی به دلیل رعایت مرام و مسلک پهلوانی که در مدیریت خود داشت قدرت نه گفتن به هیچ کس را بلد نبود و همین موضوع باعث گردید تا در روند کاری وی مشکلات زیادی ایجاد شود و طالقانی از همین ناحیه لطمات فراوانی را متحمل شد.

برنامه های کاغذی
یک سری از مدیران بر روی کاغذ برنامه های فوق العاده ایده آلی را ارائه می دهند، اما نمی توانند آن را در میدان عمل به واقعیت تبدیل نمایند و در پاسخ به این مساله دلایلی نظیر عدم در اختیار داشتن بودجه لازم ، شرایط نامناسب زمانی و مواردی از این دست را بیان می کنند که در واقع این موارد نمی تواند پاسخ دقیقی بر آنچه که ارائه کرده اند، باشد.
هنر یک مدیر در مواقعی مشخص می شود که با امکانات کم بتواند برنامه های خود را پیاده نماید و در شرایط سخت شگردها و ترفندهای مدیریتی را برای انجام برنامه هایش به کار بگیرد.
البته در این میان دست به عصا راه رفتن عقلانی ترین شرط ممکن است ، چرا که در غیر این صورت کارها به بن بست خواهد رسید. محمدرضا طالقانی پس از این که به سمت ریاست فدراسیون کشتی منصوب گردید 500میلیون تومان در حساب فدراسیون وجود داشت، اما وی با انتقاد از این مساله عنوان کرد «هنر یک مدیر این است که در شرایط سخت و دشوار و با وجود کمبود بودجه بتواند برنامه هایش را پیاده کند، نه این که 500میلیون در حساب فدراسیون باشد» اما همگان دیدند که وی بر سر همین بی رویه خرج کردن ها از راس کار کنار گذاشته شد.
چراکه فرق برنامه ها بر روی کاغذ تا میدان عمل از زمین تا آسمان است و باید براساس بودجه تحت اختیار برنامه ریزی کرد. از سویی نمی توان منکر این مساله شد که طالقانی از سر دلسوزی و عشقی که به کشتی داشت مجبور به کشیدن چکهای شخصی خود شد، وگرنه هیچ عقل سلیمی حاضر نمی شود تا منافع شخصی خود را به خطر انداخته و برای پیشبرد برنامه های فدراسیون زندگی و آبرویش را گرو بگذارد.

یزدانی خرم در 2فضای متفاوت
عملکرد درخشان 17ساله یزدانی خرم در فدراسیون والیبال باعث گردید تا سازمان تربیت بدنی او را برای تصدی ریاست فدراسیون کشتی انتخاب نماید، اما فضای والیبال کامل متفاوت با کشتی است ، زیرا انتظار عمومی از رشته والیبال به مراتب پایین تر از رشته کشتی می باشد و مردم ورزش دوست کشورمان از رشته هایی که همواره داعیه اول بودن را دارد، انتظار مدال آوری در میادین بزرگ بین المللی دارند.
از سویی ورزش کشتی در طول سالیان اخیر همواره درگیر حاشیه ها بوده و هر غریبه ای را براحتی در خود جا نمی دهد، مطمئنا حضور یزدانی خرم نیز در راس فدراسیون کشتی هنوز برای جامعه کشتی قابل هضم نیست و همگان منتظر عملکرد و برنامه های او می باشند و اگر وی نتواند انتظار این قشر را برآورده سازد در کشتی به عنوان یک محلول حل خواهد شد.
اما بلاشک حضور مشاوران خبره در کنار یزدانی خرم کمک بسیار شایانی به او در جهت پیاده کردن برنامه هایش می کند.

انتظارات بالا و فرصت کم
در حال حاضر وضعیت کشتی کشورمان کاملا عیان و مشخص است و نیازی به بازگویی جزییات آن نیست. همچنین از جمله دغدغه های جامعه کشتی نیز رقابت های جهانی چین و از همه مهمتر عملکرد مطلوب در بازیهای آسیایی دوحه قطر است.
زیرا تیمهای ملی کشورمان در این دو پیکار مهم نتوانستند کارنامه درخشانی در 2005مجارستان و 2002بوسان کره جنوبی از خود نشان دهند و در این میان تمامی نگاه ها به سمت و سوی محمدرضا یزدانی خرم رئیس تازه به میدان آمده فدراسیون کشتی معطوف است و به نوعی همگان اردوی انتظار شق القمر دارند.
چرا که او به عنوان ناجی فدراسیون کشتی از سوی سازمان تربیت بدنی انتخاب شده و لاجرم باید پاسخگوی این انتظارات باشد. از سویی اگر بخواهیم واقع نگر باشیم کسب نتیجه ای درخشان در این زمان کم باقیمانده واقعا کار بسیار دشواری است و هر چقدر هم که یزدانی خرم در کارهای مدیریتی قوی باشد باز هم این کار از عهده وی خارج به نظر می رسد.
در مجموع این نوشته ها تنها بخش کوچکی از مقوله مدیریتی فدراسیون کشتی بود و ما در حد بضاعت خود آن را به رشته تحریر درآوردیم ، اما آنچه که مسلم است یزدانی خرم همان طور که خودش هم در طول مصاحبه های مختلف بیان کرد یک مدیر سنت گرا است ، ولی در راستای برنامه های علمی گام برمی دارد و عملکرد گذشته او در فدراسیون والیبال کاملا گویای این مساله است.
از سویی جامعه کشتی نیز باید به او فرصت بدهد تا وی بتواند برنامه های مد نظرش را به نحو احسن پیاده کند و در صورت اشتباه نیز به جای انتقادهای کوبنده و ترور شخصیت ، راهکار مناسب را پیش پایش قرار دهد، تا وی به اتفاق زیر مجموعه خود بتواند کشتی کشورمان را به جایگاه اصلی اش بازگرداند.

رحمانعلی ملاعابدلقب
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها