یادداشت

فرانسه و یک نسل طلایی دیگر

دیدیه دشام در دیدار مقابل اکوادور با شش تغییر نسبت به بازی با سوئیس که با پیروزی فوق‌العاده آنها توام شد، بازی را آغاز کرد. یکی از این بازیکنان لوکاس دین مدافع چپ پاریسی بود که برای نخستین‌بار اولین بازی کاملش را در ترکیب آبی‌ها تجربه می‌کرد. خیلی خوشحالم که برای اولین بار 90 دقیقه کامل در زمین حضور داشتم. آن هم در ماراکانا. او این جمله را در انتهای بازی تیمش مقابل اکوادور گفت و ادامه داد: بسیار تجربه لذت‌بخشی بود.
کد خبر: ۶۸۹۱۲۷

لوکاس دین، جدیدترین استعداد نسل نو فوتبال فرانسه است. نسلی که پل پوگبا، رافائل واران و انتوان گریزمان پیشتر خود را نشان داده بودند. یکی از دلایلی که دین نتوانسته بود بیشتر از اینها در ترکیب اصلی فرانسه بدرخشد، حضور مدافع چپ قدیمی و با تجربه تیم پاتریس اورا در این منطقه است. با این‌که سی و سه سال سن دارد، اما او همچنان یکی از قابل اعتمادترین مهره‌های دشام محسوب می‌شود. با این حال، لوکاس دین، صبور بود و سرانجام در مارچ امسال موفق شد نخستین بازی دوستانه‌اش را مقابل هلند انجام دهد که با برد 2بر صفر آبی‌ها توام شد، اما حضور کامل او مقابل اکوادور ثابت کرد که او از هر زمانی دیگری برای ربودن جایگاه پاتریس اورا نزدیک‌تر است. چند وقت قبلتر از شروع جام جهانی هنگامی که اختصاصی با وب‌سایت ما(ساکرنت) مصاحبه کرده بود عنوان کرد که خود از روند پیشرفت خوبش مطلع است. او در حالی‌که به همراه تیمش در کمپ کلرفونتین حضور داشت گفت: بعد از این‌که در جمع 23 نفره قرار گرفتم، گفتم که بالاخره سعی و تلاشم نتیجه داد. مدافع جوان سابق لیل ادامه می‌دهد: ابتدا لیل و سپس پاریس. و حالا هم فرانسه. این یک پیشرفت فوق‌العاده است. حضور در این جام جهانی، تنها جایزه من برای تمامی آن سعی و پشتکارم بود.

مدافع خوش‌آتیه فرانسه وقتی که از لیل با مبلغ پانزده میلیون پوند به پارک دوپرنس منتقل شد، جهش خارق‌العاده‌ای برداشت. در پاریس نیز به سبب حضور دیگر مدافع چپ با تجربه ی تیم یعنی ماکسول در ابتدا نیمکت‌نشین بود.

بعد از گذشت چند هفته او سرانجام توانست در ترکیب اصلی تیم پاریسی خود را نشان دهد. 15بازی به‌عنوان یار ثابت برای او تجربه‌ای ارزشمندی بود که در پیشرفتش تاثیرگذار بود.

اوایل، بازی‌های پاتریس اورا را تماشا می‌کردم. در منچستریونایتد او یکی از بهترین‌ها بود. در باشگاه برتر دنیا. واقعا پاتریس در تیم سرالکس فرگوسن یک رهبر به تمام معنا بود. او این جمله را در مورد رقیبش در فرانسه و البته معلمش در این پست می‌گوید. ادامه می‌دهد: من در شرایطی هستم که باید کوچک‌ترین فرصت‌ها را نیز از دست ندهم. هر حضوری که در ترکیب تیم داشته باشم با تمام تلاش، از آن به بهترین نحو استفاده می‌کنم تا برای تیمم موثر باشم.

دین در دیدار تیمش مقابل اکوادور به بهترین شکل ممکن از آن فرصت استفاده کرد. در طول بازی در سمت چپ زمین، در کارهای تدافعی واقعا عالی عمل کرد و در طول مسابقه به‌صورت طولی در آن سمت از زمین در رفت و آمد بود. او در کارهای هجومی نیز عملکرد خوبی از خود نشان داد.

وقتی که از لیل به پاریس منتقل شد، خیلی‌ها گمان می‌کردند که کم بازی کردن سبب می‌شود تا روند پیشرفتش متوقف شود، اما حضورش در برزیل تمام آن کسانی که به دیده تردید به این انتقال می‌نگریستند را به فکر فرو برد. او در این زمینه می‌گوید: حضورم در پاریس، بسیار مفید بود. شاید بازی زیادی به من نرسید، اما همین‌که در برزیل هستم، خود، گویای همه چیز است. تجربه‌ای که در تیمی مانند پاریس کسب کردم در روند زندگی ورزشی‌ام موثر بود.

دین در دوازده ماه اخیر اتفاقات رویایی را تجربه کرد. ابتدا قهرمانی با تیم زیر بیست ساله‌های فرانسه در ترکیه و سپس انتقال به پاریس و حالا نیز حضور در برزیل و حتی بازی کردن کامل در دیدار برابر اکوادور. او بی‌تردید در جام ملت‌های اروپا در سال 2016 بدل به یکی از مهم‌ترین مهره‌های تیم خواهد شد.

تمام هدف و تلاشم این است که بین این فاصله زمانی تا جام ملت‌های اروپا روند پیشرفتم افزایش یابد. سعی می‌کنم تا بازی‌های بیشتری در تیم باشگاهی‌ام انجام دهم و به جام‌های مختلفی برسم. قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا؟ چرا که نه.

اما حالا تمرکز روی جام‌جهانی است. خیلی‌ها وقتی دیدیه دشام بعد از صعود دشوار تیمش به جام‌جهانی بسیاری از چهره‌های باتجربه تیمش را کنار زد و رو به مهره‌های جوان و جویای نام آورد شگفت‌زده شدند، اما فراخواندن بازیکنانی چون انتوان گریزمان، رمی کابه یا و لوکاس دین نشان از ایده جوانگرایی دشام می‌داد.

به نظر من ورودم به مجموعه بعد از بازی با اوکراین که صعود ما را به جام‌جهانی قطعی کرد در بهترین زمان رخ داد. یک مجموعه متحد و هماهنگ که همگی برای یک جام‌جهانی فوق‌العاده متحد شده‌ایم. تا اینجا، عملکرد عالی داشتیم. شور و هیجان خاصی را با حضورمان به این مجموعه آورده‌ایم. دین در خصوص شانس تیمش برای قهرمانی جام‌جهانی می‌گوید: واقعا نمی‌دانم تا کجا با فرانسه پیش می‌رویم. ولی این می‌تواند رویایی باشد. قهرمانی در جام جهانی تنها زمانی رخ می‌دهد که با حداکثر توان و تمرکز در میدان حضور داشته باشید.

تاریخ می‌گوید که هرگاه فرانسه از گروه خود صعود می‌کند و به یک هشتم نهایی می‌رسد، آنها تا انتها پیش می‌روند. تاکنون در این تابستان آنها نمایش‌های عالی داشتند. پنج گل زده به سوئیس و سه گل به هندوراس و صدرنشینی مطلق. برای لوکاس دینبه حقیقت پیوستن این رویا می‌تواند وصف‌ناپذیر باشد که اگر چنین شود، بهترین سال فوتبالی ممکن را تجربه کرده است. در سیزده ژولای و در ماراکانا در حالی‌که جام جهانی را در آغوش گرفته است. همان ماراکانایی که در دیدار مقابل اکوادور نخستین بازی کاملش را با آبی‌ها تجربه کرد.

جاناتان جانسون‌‌ / روزنامه نگار انگلیسی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها