سایبانی از هوای پاک

شرایط زیست‌محیطی پکن، پایتخت چین در وضع بدی قرار دارد و برای زندگی بسیار نامساعد شده است. مقامات چین بتازگی قوانین جدیدی را تصویب کردند و به منظور کنترل و مبارزه با آلودگی هوا در پکن که طی چند ماه اخیر به بیشترین میزان خود رسیده، برنامه‌های کلانی تصویب کرده و میلیاردها یوان هزینه صرف کرده‌اند.
کد خبر: ۶۵۹۸۶۶

به گزارش gizmag بتازگی شرکت معماری اورپراجکت، پیشنهاد ساخت سایبانی مهر و موم شده مملو از هوای پاک را به مسئولان شهرداری پکن ارائه کرده که در آن حباب‌هایی روی باغ و پارک کشیده می‌شود، واحه‌هایی از محیط‌های تحت کنترل بسازند که دما و رطوبت آنها سالم و کنترل شده است. علاوه بر فراهم‌کردن فضایی سبز و سالم، ساختمان‌های اطراف آن از جمله آپارتمان‌ها، ادارات، فضاهای خرده‌فروشی و بخصوص ساختمان‌های پزشکی نیز می‌توانند از سیستم کنترل هوای این طرح بهره‌مند شوند و هوای مصرفی خود را از این واحه‌ها تامین کنند. در هندسه سیستم ساختاری سبک‌وزن آن از الگوریتمی استفاده شده که روند ساخت رگ‌ها در برگ و بال پروانه را شبیه‌سازی می‌کند. گرمایش و سرمایش هوا از طریق یک سیستم تبادل گرمایی زمینی صورت می‌گیرد. همچنین برق مورد نیاز از طریق سلول‌های خورشیدی سطح سایبان تامین می‌شود.

طبق گفته معماران، اجرای این طرح با استفاده از پلی‌اتیلن تترافلورواتیلن به عنوان ماده اولیه امکان‌پذیر است. از این ماده محکم که در عین حال سبک و شفاف است، در ساخت پانل استفاده می‌شود. مفهوم حباب‌های پاک به عنوان یک پیشنهاد نظری ارائه شد و شرکت اورپراجکت در حال تحقیق روی استفاده از هندسه آن در ابعاد بزرگ‌تر است. ایده حباب پاک پیوندگاه ایده‌های بزرگ‌تر و تامین هوای سالم در شهرهای آلوده کشورهای جهان سوم از جمله چین و هند است. البته باید منتظر ماند و دید استفاده از این حجم پلی‌اتیلن تترافلورواتیلن برای ساخت این حباب‌ها در آینده چه مشکلات زیست‌محیطی بیشتری به وجود می‌آورد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها