فتح خون

در میان کتاب‌های بسیاری که درباره واقعه عظیم کربلا نوشته‌ شده‌اند، اندک هستند کتاب‌هایی که نویسندگانشان کوشیده‌اند علاوه بر ابراز شیفتگی و بیان عظمت واقعه و مظلومیت سیدالشهدا و یارانش‌، نقبی به حقیقت ماجرا بزنند و در حد توان خود، پرده از راز بزرگ کربلا بردارند. «فتح خون» سیدمرتضی آوینی از این دست کتاب‌هاست‌.
کد خبر: ۵۱۷۷۸۵

متن کتاب‌ از دو قسمت کلی تشکیل شده است؛ پاره اول که متن اصلی را درمی‌گیرد‌، به شرح و بیان وقایع و توصیف ماجراهای پیش‌آمده از رجب سال 60 تا محرم سال 61 هجری می‌پردازد و پاره دوم که از زبان راوی روایت می‌شود، تحلیل و رازگشایی همان وقایع و ماجراهاست و در واقع بخش برجسته کتاب نیز همین است‌.

راوی در این کتاب از موضع یک انسان عارف سخن می‌گوید که زمین را آینه آسمان می‌بیند و به ظواهر کفایت نمی‌کند و می‌کوشد در مواجهه با انسان امروز، او را از پوسته واقعه عاشورا فراتر برد و چشم باطنش را باز کند.

شهید آوینی بخش اعظم فتح خون را که در 10 فصل است، در محرم سال 1366 به رشته تحریر درآورد و در سال‌های بعد، آن را ویرایش و تکمیل کرد، اما فصل دهم کتاب که باید به وقایع ظهر عاشورا می‌پرداخت‌، ناتمام مانده‌ است‌؛ گویی آوینی این فصل را در عمل و با شهادت خویش به پایان رسانده‌ است‌.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها