سوءتغذیه یا عادات بد غذایی

تو حق نداری تا غذا را کامل نخوردی از سر میز غذا بلند بشی! میل ندارم ، اصلا گرسنه نیستم. این گفتگو و مشابه آن قطعا برای شما آشناست. شاید مانند خیلی از والدین شما هم با این سوال مواجه اید
کد خبر: ۴۸۹۱۰
که کودکتان به چه میزان غذا احتیاج دارد.
قطعا شما هم در مورد تاثیر سوءتغذیه و گرسنگی بر افراد در بلند مدت مطالبی خوانده اید.
به هر حال شما نگران رشد و تغذیه مناسب کودکتان هستید و هرگز دوست ندارید دچار سوءتغذیه شود!
گرسنگی و سوءتغذیه چیست! هر کس ممکن است احساس گرسنگی کند. گرسنگی یک نوع اخطار بدن است به این معنی که من به موادغذایی نیاز دارم!
هنگامی که ما به اندازه کافی غذا می خوریم نیاز بدن خود را موقتا تامین می کنیم تا زمانی که معده مان خالی می شود و دوباره پیغام گرسنگی به مغز می فرستد.
سوءتغذیه مانند گرسنگی نیست ، اگر چه آنها بهم خیلی نزدیک هستند. فردی که مبتلا به سوءتغذیه است در واقع با فقدان مواد مغذی لازم برای تامین سلامتی بدن مواجه است.
هر کسی ممکن است برای مدت کوتاهی هم که شده دچار سوءتغذیه شود. افرادی که مبتلا به سوءتغذیه هستند ظاهر بیمارگونه ای دارند و حتی در بسیاری از موارد می میرند.
متاسفانه امروزه افراد بسیار زیادی در سراسر دنیا به غذای کافی و مناسب دسترسی ندارند و خطر بیماری سوءتغذیه آنها را تهدید می کند.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) برآورد کرده است که در روی کره خاکی از هر 7نفر، یک نفر گرسنه است که این میزان شامل حدود 153میلیون کودک می شود.
گرسنگی های مزمن و سوءتغذیه می تواند مشکلات خاصی برای سلامتی انسان پدید آورد. این افراد در ابتدا کاهش وزن شدید پیدا می کنند و از رشد بازمی مانند؛ یعنی وزن آنها در مقایسه با وزن فردی هم سایز و هم اندازه آنها بسیار کمتر است و قد آنها نیز کوتاهتر است.
لازم به توضیح است که هر فردی که کوتاه قد و کم وزن باشد، الزاما دچار سوءتغذیه نیست و ممکن است این مسئله ژنتیکی باشد.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که کاهش وزن و سوءتغذیه یکی از ده خطر اصلی برای سلامتی انسان محسوب می شود.
در جهان 27 درصد کودکان زیر 5سال به خصوص نوزادان 6 تا 24 ماهه دچار کاهش وزن هستند. علل سوءتغذیه و گرسنگی افرادی که معمولا غذای کافی و مغذی برای خوردن ندارند گرسنگی می کشند و این گرسنگی در بلندمدت منجر به سوءتغذیه می شود.
اما نکته اینجاست که برخی افراد به این دلیل دچار سوءتغذیه می شوند که واقعا چیزی برای خوردن ندارند. اما در مقابل افرادی هم هستند که از تغذیه مناسب و سالم اطلاعی ندارند و به همین دلیل از مواد معدنی ، ویتامین ها و دیگر مواد مغذی به بدن آنها نمی رسد.
به عنوان مثال فرد به دلیل مصرف بیش از حد مواد نشاسته ای ، چربی و تنقلات چاق است ، اما کمبود مواد غذایی اصلی در بدن او بیداد می کند. برخی از افراد هم به این دلیل به سءتغذیه مبتلا می شوند که مبتلا به بیماری خاصی هستند یا در موقعیتی قرار دارند که قادر به گوارش و یا جذب و هضم مواد غذایی نیستند.
در واقع عدم رسیدن یک ماده مغذی خاص به بدن هم نوعی سوءتغذیه محسوب می شود. شایع ترین این فقر مواد غذایی در سراسر دنیا فقر آهن است که 80 درصد از مردم دنیا یعنی چیزی بیش از 4 تا 5 میلیون نفر به کمبود آهن مبتلا هستند.
آهن در مواردی مانند گوشت قرمز، زرده تخم مرغ ، نان ، غلات و حبوبات بخصوص عدس و سبزیجاتی مانند اسفناج به وفور یافت می شود. چه کسی در معرض خطر است! در سراسر دنیا افراد فقیر و ثروتمند هر دو در معرض خطر ابتلا به سوئتغذیه می باشند.
در کشورهای فقیرتر، جنگ و بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله ممکن است باعث تخریب و از بین رفتن محصولات غذایی و زمین های کشاورزی شود. در کشورهای توسعه یافته کارخانه های موادغذایی به غنی سازی موادغذایی با انواع ویتامین ها و آهن و موادمعدنی می پردازند تا از این طریق از مبتلا شدن افراد به سوئ تغذیه جلوگیری کنند.
مثلا اضافه کردن ید به نمک طعام ، برای جلوگیری از مشکلات تیروئید مثل گوارتر و یا افزودن آهن و اسیدفولیک به انواع موادغذایی برای جلوگیری از فقر آهن و کم خونی در این زمینه راهگشاست سوءتغذیه افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار می دهد بخصوص نوزادان و کودکان زیرا آنها در مرحله رشد هستند و مواد مغذی برای رشد و نمو آنها حیاتی است.
افراد مسن هم ممکن است بنا به دلایل مختلف به سوءتغذیه دچار شوند مثلا بخاطر کهولت و پیری و بیماری و فاکتورهای دیگری که اشتها را کم می کند.
کودکان و نوجوانانی که رژیم های غذایی خاصی دارند مثلا رژیم سبزیجات و گیاه خواری باید در مصرف موادغذایی بسیار دقت کنند و مراقب باشند همه مواد مغذی بخصوص پروتئین و ویتامین هایی مانند B12 از طریق غذاهای متنوع به بدن آنها برسد.

مترجم: مهران مشتاق
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها