jamejamonline
صفحه نخست عمومی کد خبر: ۴۷۱۹۷۴ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۱  |  ۰۰:۰۴

آشپزخانه سلامت

اعجاز جوانه‌ها

فصل بهار بهترین فرصت برای پرورش جوانه‌ها و نفع بردن از خواص تغذیه‌ای آنهاست. مناسب‌ترین دانه‌ها برای جوانه زدن گندم، ماش، شبدر، یونجه، عدس و نخود است. اما این جوانه‌ها چه خواصی دارند و کدامیک مفیدترند؟

جوانه گندم ما را خوش خلق می‌کند

جوانه گندم سرشار از ویتامین‌های گروه B و E است و نسبت به دانه آن 3 تا 12 برابر ویتامین‌B و 3 برابر ویتامین‌E دارد و در هر 100 گرم آن 200 کالری انرژی نهفته است. ویتامین B موجود در جوانه گندم با تنظیم سیستم عصبی، کم‌خوابی، استرس، خستگی و بی‌حالی را رفع و باعث آرامش خاطر می‌شود. این جوانه به واسطه سلنیوم، منیزیم و ویتامین E رادیکال‌های آزاد مضر بدن را حذف و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش فعالیت‌های مغزی می‌شود. همچنین فعالیت غدد جنسی را زیاد و اکسیژن بدن را تامین می‌کند و برای رفع التهابات بدن مفید است.

جوانه ماش سموم بدن را دفع می‌کند

این جوانه سرشار از ویتامین C بوده و به جذب آهن مواد غذایی کمک می‌کند. خاصیت بارز این جوانه برطرف کردن خستگی و رخوت است. جوانه ماش باعث ازدیاد شیر مادران شده، ادرارآور است، سموم بدن را دفع می‌کند و صفرابر است. این جوانه خاصیت چاق‌کنندگی ندارد.

جوانه شبدر، التیام‌دهنده علائم یائسگی

این جوانه ویتامین‌های ‍‍C،A و آهن و کلسیم فراوانی داشته و کم‌کالری است و باعث تنظیم هورمون‌های بدن می‌شود، برای آرامش اعصاب مفید است، گرگرفتگی و بدخلقی ناشی از علائم یائسگی را بهبود بخشیده و تصفیه‌کننده خون و تقویت کننده کبد است و از پرفشاری خون می‌کاهد.

جوانه یونجه معدن آهن

این جوانه حاوی انواع مواد مغذی بوده و به دلیل دارا‌بودن منگنز و کروم در ساخت انسولین طبیعی بدن نقش مهمی داشته و عرب‌ها آن را سلطان جوانه‌ها می‌نامند. جوانه یونجه به جهت دارا بودن ساپونین موجب کاهش کلسترول بد خون شده و سختی و رسوب عروق را کاهش می‌دهد. کلسیم بالای آن برای استخوان‌سازی کودکان در حال رشد مفید است و 2 برابر اسفناج آهن دارد و سرشار از ویتامین C است. به یاد داشته باشید که این جوانه تا حدودی نفاخ و ملین است.

جوانه عدس انرژی را زیاد می‌کند

این جوانه حاوی ویتامین‌های A، B، C، اسید‌فولیک و املاح آهن، فسفر و کلسیم است. جوانه عدس مقوی قلب، تصفیه‌کننده خون، شستشودهنده کلیه‌ها و افزاینده انرژی است. همچنین فیبر آن نقش موثری در کاهش کلسترول و پرفشاری خون و تنظیم ترشح انسولین داشته و به دلیل پروتئین زیاد خاصیت سیر‌کنندگی بالایی دارد.

جوانه نخود پروتئین بالایی دارد

این جوانه پروتئین زیادی داشته و در مقایسه با دانه آن نرم‌تر و قابل هضم‌تر است. بسیار انرژی‌زا بوده و سرشار از فسفر، کلسیم، آهن و ویتامین‌های گروه B و E است و میزان مواد معدنی آن 5 برابر دانه نخود است.

جوانه را خام مصرف کنید

جوانه‌ها را می‌توانید پس از آبکشی با آب سرد داخل ماست یا انواع سالاد کاهو، کلم یا سالاد شیرازی بریزید یا از آنها به همراه ساندویچ و برگرها استفاده کنید. بهتر است برای نفع بیشتر از خواص تغذیه‌ای جوانه‌ها، آنها را خام مصرف کنید. همچنین در صورت لزوم آنها را به مدت کوتاه با حرارت ملایم در روغن کنجد یا زیتون تفت دهید.

فاخره بهبهانی ‌/‌ گروه سلامت

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:

یادداشت

بیشتر
رازهای خونین در شمال‌ شرق افغانستان

رازهای خونین در شمال‌ شرق افغانستان

هفته گذشته طالبان یورش برق‌آسایی به شهرستان «مایمی» در شمال‌ شرق افغانستان داشت.این منطقه روی خط مرزی این کشور با تاجیکستان و در استان بدخشان قرار دارد.

اسبی در غبار آمد

اسبی در غبار آمد

در نخستین ساعاتی که خبر شهادت شهید محسن فخری‌ زاده را شنیدم، نوشتن یک مثنوی را آغاز کردم: «سواری بر زمین افتاد و اسبی در غبار آمد/ غروب از جاده دردا باز اسبی بی‌سوار آمد». تا پاسی از شب بیدار بودم و شعر را بازنویسی می‌کردم.

چرایی پیک زمستانی کرونا

چرایی پیک زمستانی کرونا

وزیر بهداشت اعلام کرد پس از پیک پاییزه کرونا، یک پیک زمستانی نیز خواهیم داشت که به‌خصوص در استان‌های جنوبی کشور، باعث افزایش شیوع بیماری می‌شود.

گفتگو

بیشتر

پیشنهاد سردبیر

بیشتر

پیشخوان

بیشتر