بحران صنعت چای شدت گرفت

رئیس اتحادیه چایکاران کشور گفت: چایکاران و هزاران کارگری که روی باغات چای شمال کشور کار می‌کنند، در خطر نابودی قرار دارند.
کد خبر: ۴۶۲۵۱۲

ایرج هوسمی در گفت‌وگو با ایلنا افزود: در هر هکتار، ۱۰ تن محصول برگ سبز چای برداشت می‌شود که در طول یک سال بیش از ۴۰۰ تا ۵۰۰ کارگر به طور متوسط از فصل شروع به کار تا برداشت و حمل چای و... روی آن کار می‌کنند تا چای تولید شود.

وی گفت: در سطح کشور بیش از 50 هزار هکتار باغات چای وجود دارد که سهم استان گیلان از این مقدار ۳۲ هزار هکتار و استان مازندران 2000 هکتار است.

به گفته هوسمی، ۱۰ میلیارد تومان از کل مطالبات چایکاران کشور تاکنون پرداخت نشده است.

وی با بیان این‌که معمولا در فاصله مهر تا اسفند هر سال مطالبات کشاورزان چای کار پرداخت می‌شد، افزود: متاسفانه ۷ ماه از زمان بهره‌برداری چای گذشته، اما هنوز کشاورزان چایکار پول خود را دریافت نکرده اند.وی با تاکید بر لزوم حل مشکلات چایکاران افزود: تا زمانی که مدیریت چای کشور تحت نظارت وزارت بازرگانی بود (تا سال ۱۳۷۹) به مشکلات رسیدگی می‌شد، به این ترتیب که چایکار می‌توانست در فصل زمستان که باغ برای ایجاد چای مرغوب نیاز به ترمیم و هرس و کود دارد مبلغی بابت کود دریافت و باغ خود را برای فصل برداشت آماده کند.

اما متاسفانه از زمانی که مدیریت چای کشور در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته روزبه‌روز مشکلات چایکاران اضافه شده، تا جایی که دیگر باغ چایی باقی نمانده است تا احتیاجی به چایکار باشد.هوسمی با اشاره به این‌که قیمت چای در طول سال‌های اخیر (از سال ۸۰ به بعد) با افزایش تورم همراه نبوده است، گفت: این عدم افزایش قیمت چای در صورتی است که تمام اقلام مصرفی معیشتی چایکاران افزایش پیدا کرده و کشاورزان در حال حاضر زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها