در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
این روش در دنیا روی گیاهان علفی انجام شده و تاکنون بر روی گیاهانی با پایه چوبی انجام نشده است؛ زیرا انتقال ژن مورد نظر بر گیاهان پایه چوبی دشوارتر از گیاهان علفی است.
محقق این پروژه که آن را در قالب پایان نامه دکترا انجام داده است، گفت: این روش برای اولین بار در ایران بر روی گیاهان با پایه چوبی انجام شده که نتیجه آن نیز رضایت بخش است.
فتانه یاری افزود: مساله مهم در تغییر ژن گیاهان ثابت نگه داشتن خصلت جدیدشان است به این معنا که این خصلت به فرزندان آنها نیز منتقل شود. یعنی وقتی گیاهی از گیاه اصلاح شده تولید می شود تمام خصوصیات گیاه مولد را دارا باشد و همین طور به نسل بعدی منتقل کند.
یاری اظهار داشت: در روند این پژوهش ، حساسیت هشت رقم گل رز شاخه بریده از قبیل (Cherry Brandy, Cool Water, Full House, Maroussia, Orange Juice, Roulette, Super Green وVendetta) سنجیده شد و سپس بافت گیرنده ژن از مسیر کشت بافت، از طریق جنین زایی رویشی غیر مستقیم و باززایی گیاهچه ها فراهم شد و لاین های تراریخت حاصل، از لحاظ مولکولی مورد ارزیابی و تایید قرار گرفت.
وی با بیان این که گیاه در این روش دیگر روند طبیعی رشد را طی نمی کند، گفت: هر سلول از حیث ذخایر ژنتیکی آنقدر کامل است که می تواند یک موجود کامل ایجاد کند که در این روش همین سلول ها که شکلی هم ندارند در محیط کشت خاصی قرار گرفتند و بعد از اینکه جنین ایجاد شد ژنی که موجب به تاخیر انداختن پیری گل می شود به آن تزریق شد.
یاری عنوان کرد: در واقع ما آن تک سلول را اصلاح ژنتیکی کردیم تا به گیاه کامل برسد و هم اکنون در حال رشد است و منتظر گل دهی آن هستیم.
وی افزود: در واقع در این روش در روند رویش طبیعی گیاه که به جنین زایشی، بذر و بالاخره گیاه تبدیل می شود تغییر ایجاد می شود و گیاه از سلول بنیادی تولید و رشد می کند .
وی با بیان این که تا گیاه گل ندهد میزان افزایش ماندگاری آن به طور قطعی مشخص نیست گفت: در دنیا این کار روی گیاهان علفی انجام شد و با این روش گیاهی که عمر گل آن هفت روز بود به 28 روز افزایش یافت؛در حالی که گل رز در حالت عادی حدود 10 تا 14 روز ماندگاری دارد. بنابراین پیش بینی می شود که مدت زمان ماندگاری آن تا دو برابر افزایش یابد.
به گفته وی، این تحقیق با راهنمایی دکتر امیر موسوی و دکتر یونس مستوفی و مشاوره دکتر سید مهدی سیدی و ذبیح اله زمانی انجام شده است.(ایرنا)
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: