چهره روز

جانی تازه برای شخصیت تکراری

حاج ابراهیم پا به سن گذاشته و تجربه به او می‌گوید که باید روی همه جزئیات زندگی دقت داشته باشد. باید به حرکات و گفتار پسرش، حامد بیشتر دقت کند. او نگران رفتارهای حامد است و پسر ارشد او می‌داند کی و چگونه باید برگ برنده‌اش را رو کند. برگ برنده‌ای که پدر را راهی بیمارستان می‌کند و دایی( حاج کاظم) و پسرش را از زندگی و اموال حاج ابراهیم بیرون می‌کند. حاج ابراهیم اما باید پخته‌‌تر از اینها رفتار کند اما پیرمرد بدون توجه به حامد و زیاده‌خواهی‌های او به راهی می‌رود که حامد پیش پای او گذاشته است.
کد خبر: ۴۴۵۴۱۳

پیرمرد آنقدر نقشش را خوب بازی می‌کند که نمی‌توان او را دوست نداشت و به تماشای سریال «فرات» ننشست. سریالی که اکبر زنجانپور در آن نقش حاج ابراهیم را بازی می‌کند. بازیگری که بعد از گذشت بیشتر از یک سال خاطره بازی خوب او در سریال مختارنامه و نقش عموی مختار در ذهن‌ها مانده‌ است. زنجانپور بازیگر نقش‌های اولیه مختارنامه بود اما حضور او چنان در این سریال موثر بود که هنوز هم می‌توان نوع بازی و بیان او را به یاد آورد و از آن لذت برد. زنجانپور بازیگر پیشکسوتی است که درس تئاتر خوانده و قبل از انقلاب در چند فیلم مطرح بازی کرده است. اما در بعد از انقلاب حضورش در سینما کمرنگ شد. از بازی‌های خوب او می‌توان به فیلم گزارش یک قتل اشاره کرد. اما تقریبا 2 دهه است که زنجانپور در تلویزیون می‌درخشد. او در اواخر دهه 70 در سریال ولایت عشق به کارگردانی مهدی فخیم‌زاده در نقشی کاملا متفاوت بازی کرد.

نقشی که از ابتدای داستان تا انتهای آن حضور داشت و فراز و نشیب زیادی را از سر گذراند. زنجانپور با تبحر فراوان همه این فراز و فرودها را به مخاطب نشان داد و ثابت کرد، استاد بازیگری است و به همین دلیل می‌تواند در زمان بازی هم میمیک چهره‌اش را به خدمت بگیرد و هم از فن بیانش نهایت استفاده را بکند. این بازیگر از همین تکنیک در سریال مختارنامه هم استفاده کرد. سریال فرات یک سریال امروزی است و ربطی به تاریخ ندارد.حاج ابراهیم اما مردی سرد و گرم چشیده است. بازاری است و کارخانه‌دار، اما پشت میله‌های زندان هم بوده. او حالا می‌داند کی باید بخندد، کی خشمگین شود و کی بدبینی خود را به رُخ دیگران بکشد. حاج ابراهیم از دل تاریخ نیامده، از دل خانه‌هایی آمده که در اطراف ما هستند. او نمونه‌ای از مردمی است که هر روز با آنها روبه‌رو می‌شویم. بنابراین بازی در نقش او سخت‌تر است. مردم ما به ازای او را می‌بینند و می‌شناسند، بنابراین زنجانپور باید نقش حاج ابراهیم را باورپذیر اجرا کند. هم باید بازی کند و هم باید جوری مقابل دوربین حس بگیرد که تصنعی نباشد و مردم قبول کنند او مثل همان آدم‌هایی است که آنها هر روز او را می‌بینند و از کنار او می‌گذرند.حاج ابراهیم شاید تاکنون بارها با حضور بازیگران دیگر در سریال‌ها و فیلم‌هایی به جز فرات به تلویزیون آمده است. اما فرات این امتیاز را دارد که بازیگر آن زنجانپور است. بازیگری که تحلیل متفاوتی از نقش دارد و می‌داند که باید به جسم حاج ابراهیم جان تازه‌ای بدهد تا مردم با او همراه شوند و در او چیز‌های تازه‌ای ببینند که در حاج‌ ابراهیم‌های دیگر ندیده‌اند. فرات امتیازی به نام بازیگران خوب دارد که یکی از این امتیازات خوب به بازیگر نقش حاج ابراهیم می‌رسد، بازیگری که با بازی خوب خود موتور داستان را روشن کرد. او با دوست قدیمی و برادر زن خود؛ حاج ‌کاظم به هم زد و ماجراهای فرات را آغاز کرد. حال باید منتظر ماند دید حاج ابراهیم که به گفته حاج کاظم ستون خانواده است، چگونه از زوال کل خاندان جلوگیری می‌کند.

طاهره آشیانی‌ /‌ گروه رادیو و تلویزیون

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها