بزن‌دررو

تعطیلات دولتی ارزان

الحق که تعطیل شدن دیروز شنبه از هر جهت چسبید و خستگی‌مان تا ذره آخرش در رفت. و این نبود مگر به لطف اقدام خودجوش دولت فخیمه که علی‌رغم آن که مجلس محترم طرح تعطیلی 3 روزه عید فطر را عجالتاً از دستور کار خودش خارج کرد؛ اما دولت همچین تشخیص مصلحت داد که لااقل در حدّ یک روز هم که شده، زحمت مجلس را کم کند و خودش یک روز بر تعطیلات عید فطر بیفزاید که با قدرت تمام افزود. خرجی ندارد که. خیلی هم خوش گذشت اتفاقاً!... جست و جوی ماه کلّی خسته مان کرده بود.
کد خبر: ۳۵۲۸۸۵

در وصف تعطیلات:

در شب عید آن پری رخ بی نقاب آمد برون

ماه می‌جستند مردم، آفتاب آمد برون!

تفسیر الحاقی بیت: منظور شاعر از طالع شدن آفتاب در شب عید فطر، اشاره ضمنی و کنایی به اعلام ناگهانی یک روز تعطیلات اضافه است که شبانه اعلام شد و فریاد شوق عوام بر سر هر کوی و بام خاست....و الی آخر!

تقسیم‌بندی تعطیلات: به نظر ما از حالا تعطیل کردن مملکت را می‌توان به دو نوع مشخص تقسیم‌بندی کرد:

1ـ تعطیلات مجلسی: تعطیلاتی که مورد تصویب نمایندگان مجلس قرار گرفته و جنبه شورایی وقانونی بالایی دارد. دویست و خرده‌ای آدم عاقل و بالغ، کلهم اجمعین، عقلشان را می‌ریزند روی هم و به نمایندگی ملت به این نتیجه می‌رسند که یک روز خاص را تعطیل کنند یا تعطیل نکنند.

2ـ تعطیلات دولتی: این نوع تعطیلات، مثل سایر چیزهای دولتی، ارزانتر تمام می‌شود. دولت خودش نیّت می‌کند و سپس خودش اقدام عاجل به عمل می‌آورد تا یک روز خاص را تعطیل کند یا نکند. این نوع تعطیلات چون جنبه سورپرایز آن نسبتاً بالاست؛ زیادی می‌چسبد و همه کیف می‌کنند. این شایعه هم که کسی از کسی می‌خواهد زهره چشم بگیرد و گربه را دم مجلس بکشد؛ از بیخ صحت ندارد و زائیده افکار منحرف و القائات سوء بوق‌های خارجی است.

پیشنهاد معطل: به نظر صائب ما که بعضاً برایش تره هم خرد نمی‌کنند اما در سطح جهان قابلیت طرح و شرح و بسط دارد و نخبگان زیادی روی آن کار می‌کنند؛ بد نیست که در قضیه اعلام تعطیلات، یک جایگاهی هم برای مجمع تشخیص مصلحت دیده شود. آمدیم و یک روزی را، هم مجلس و هم دولت از دستشان در رفت که تعطیل اعلام کنند؛ ولی مجمع تشخیص مصلحت همچین تشخیص داد که آن روز باید تعطیل بشود. خب چه می‌شود که تعطیل بشود.

یک آدم ولمعطل: نمیشه روزهای بین دو جمعه را هم به عنوان « بین التعطیلین» تعطیل اعلام کرد ؟ ... جای دوری نمی رود که !

رضا رفیع

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها