فریب بزرگ

دولتمردان انگلیس در اقدامی به اصطلاح شفاف سازانه و در چارچوب امنیت بین الملل اقدام به بیان تعداد زرادخانه‌های هسته‌ای خود کردند. آنها آمار 225 کلاهک هسته‌ای را برای زرادخانه‌های هسته‌ای خود عنوان کردند.
کد خبر: ۳۳۰۸۰۱

این اقدام در حالی صورت گرفته که پیش از آن نیز آمریکا در مراسم آغاز نشست بازنگری ان پی تی در نیویورک میزان کلاهک‌های هسته‌ای خود را 5113 عدد عنوان کرده بود.

این کشورها در حالی با افتخار میزان ذخایر هسته‌ای خود را اعلام کرده‌اند که در مقابل بر یک اصل اساسی تاکید دارند و آن اینکه این سلاح‌ها را نابود نخواهند کرد و صرفا در صورت لزوم از افزایش آن خودداری می‌کنند. هرچند که کشورهای مذکور در کنار فرانسه که پیش از این تعداد زرادخانه‌های هسته‌ای خود را اعلام کرده بود، براین ادعایند که با این اقدامشان گامی برای امنیت بین الملل برداشته و به نوعی خواستار همگرایی جهانی با این اقدامات شده‌اند اما در حقیقت آنها با این رویکرد، اصلی ترین اصل یعنی انهدام سلاح‌های هسته‌ای را نادیده گرفته‌اند.

به عبارتی دیگر کشورهای مذکور با این اقدام خود صرفا به دنبال ایجاد فضای رعب  و وحشت از میزان ذخایر هسته‌ای خود برای سایر کشورها بوده‌اند و نه به دنبال مقابله با سلاح هسته‌ای که خواست جامعه جهانی است.

 جالب توجه آنکه همین کشورها در نشست بازنگری ان پی تی صراحتا با تعیین بدون زمان برای نابودسازی و حتی کاهش تسلیحات هسته‌ای خود مخالفت کرده و بر حفظ این زرادخانه‌ها تاکید داشته‌اند. آنها همچنین از پذیرش بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی خودداری کرده و همچنان بر پنهان کاری تاکید دارند.

با توجه به این رویه بسیاری از ناظران سیاسی اقدام آمریکا و انگلیس را که احتمالا از سوی روسیه نیز تکرار شود فریب بزرگ با هدف سرپوش نهان بر فعالیتهای غیر صلح آمیز هسته‌ای این کشورها و نیز بهانه‌ای برای اعمال فشار بر سایر کشورها می‌دانند که در نهایت نیز به تهدید امنیت بین الملل منجر می‌شود.

به عبارت دیگر می‌توان گفت که عملکردهای این کشور نه تنها امنیت بین الملل را تامین نخواهد کرد بلکه در نهایت به تهدیدی جدی برای نظام بین الملل مبدل می‌شود چرا که اگر این کشورها واقعا به دنبال امنیت جهانی هستند باید در چارچوب ان پی تی برای نابودسازی سلاح‌های هسته‌ای اقدام کنند نه آنکه به بهانه مقابله با عدم اشاعه، این اصل مهم را در حاشیه قرار داده و حتی در نشست ان پی تی با آن مخالفت کنند.

قاسم غفوری-جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها