عبدالله: تقسیم قدرت ، نه

عبدالله عبدالله، وزیر امور خارجه پیشین افغانستان و از نامزدهای پیشرو انتخابات ریاست‌جمهوری 20 اوت (29 مرداد) این کشور که با حکم کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی باید در دور دوم با حامد کرزای، رئیس‌جمهور به رقابت بپردازد ، نگران تکرار تقلب گسترده در دور دوم است.
کد خبر: ۲۹۰۲۸۲

عبدالله در مصاحبه با هفته‌نامه آلمانی اشپیگل در مورد تقلب انتخابات از راهکارهای اداره بهتر افغانستان و تمایل مردم این کشور به تغییر در این کشور سخن گفته است.

سه سال پیش حامد کرزای شما را از وزارت امور خارجه عزل کرد. اکنون رقیب او هستید. آیا احساس رضایت می‌کنید؟

اختلافات زیادی بین من و کرزای وجود دارد. تنها مساله‌ای که به نوعی ما را به هم پیوند داده، این است که هر دو کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری هستیم.

بلافاصله پس از برگزاری انتخابات هر 2 شما احتمال تاسیس دولت وحدت ملی را رد کردید. هفته گذشته شایعاتی مطرح شد که از آمادگی شما برای پیوستن به دولت کرزای در شرایط خاص حکایت داشت. آیا این موضوع حقیقت دارد؟

اینها شایعاتی بیش نیست. من خواهان تغییر هستم نه تقسیم قدرت.

این احتمال وجود دارد که کرزای در دور دوم پیروز شود؟

بر اساس اعلام کمیسیون بررسی شکایات انتخاباتی، اختلاف آرای من وکرزای حدود 17 درصد بوده است. افغان‌ها خواهان تغییر هستند. دور دوم انتخابات اعتقاد مردم به روند انتخابات را تقویت خواهد کرد. این برای فضای سیاسی یک نیاز است.

این فقط اردوگاه کرزای نبوده که مرتکب تقلب در انتخابات شده بلکه تیم شما نیز البته در سطحی محدودتر مرتکب تقلب شده‌ است. این موضوع را رد می‌کنید؟

نه.

برگزاری دور دوم انتخابات همانند دور اول حدود 200 میلیون دلار هزینه دربرخواهد داشت. چگونه می‌توان مطمئن شد در دور دوم دولتی مشروع روی کار می‌آید؟

من پیشنهادها و توصیه‌هایی برای برگزاری انتخابات در فضایی سالم مطرح کرده‌ام چون بار دیگر ممکن است تقلب گسترده‌ای درانتخابات روی دهد.افرادی که اکنون در کمیسیون مستقل انتخاباتی فعالیت می‌کنند به دلیل جانبداری از کرزای و نقض باید از کار برکنار شوند. این کمیسیون واقعا باید یک کمیسیون مستقل باشد. این یک الزام است.

دولت آمریکا هنوز در مورد استراتژی پیشنهادی سرلشکر استنلی مک‌کریستال، فرمانده نیروهای آمریکا در افغانستان تصمیمی اتخاذ نکرده و واشنگتن همچنان منتظر روی کارآمدن دولتی مشروع است. آیا می‌توان گروه طالبان را متوقف کرد واگر می‌شود چگونه می‌توان این کار را انجام داد؟

سال هاست که گفته‌ام شما (واشنگتن) به یک شریک قابل اعتماد در افغانستان نیاز دارید. استراتژی مک‌کریستال، استراتژی درستی است. دولت مشروع باید از یک روند انتخاباتی سالم و شفاف برگزیده شود. در نتیجه این انتخابات، مردم افغانستان فرصت تغییر را خواهند داشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها