در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
شیر کمچرب: یک پیمانه
فلفل سیاه: یکهشتم قاشق چایخوری
پیازچه: یک شاخه
کدو حلوا (کدو تنبل:) 300 گرم
طرز تهیه:کدوتنبل را با یکچهارم پیمانه آب بگذارید خوب بپزد تا آب آن کاملا به خوردش برود سپس آن را میکس کنید تا کاملا صاف و یکدست شود. در یک ظرف مناسب دیگر یک چـهـارم پیمانه دیگر از آب را روی حرارت متوسط بگذارید و پیازهای خرد شده را داخل آن بریزید و حدود 3 دقیقه بگذارید بجوشد. سپس باقیمانده آب را به آن بیفزایید. پوره کدوتنبل، دارچین و جوزهندی را هم به آن اضافه کنید و بگذارید تا جوش آید. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید آهسته بجوشد. در ظرف دیگری شیر را بجوشانید و به آن اضافه کنید، اما نگذارید بجوشد و حرارت را خاموش کنید. هنگام سرو، فلفل سیاه و پیازچه خرد شده (فقط قسمتهای سبز آن) را روی ظرف بپاشید.
نکات تغذیهای
این سوپ با مقادیر گفته شده برای 4 نفر است که هر پرس آن شامل 72 کالری، 3 گرم پروتئین، 12 گرم کربوهیدرات، 241 میلیگرم سدیم، 2 گرم فیبر، پتاسیم 199 میلیگرم و 78 میلیگرم کلسیم است.
در هر 100 گرم کدوتنبل خام 14 میلیگرم ویتامینC ، یک میلیگرم ویتامینE و 450 میکروگرم بتاکاروتن و 14 کالری انرژی وجود دارد. از این رو یکی از منابع مهم کسب ویتامین و آنـتـیاکـسـیـدانهـای مـفـید است. کالری پایین کدو تنبل و سیری زودرس حاصل از مصرف آن سبب میشود برای افرادی که رژیم کاهش وزن دارند، غذای مناسبی باشد.
این غذا برای سرماخوردگی نیز بسیار مفید است. وجود شیر کمچرب در این غذا میتواند منبع خوبی برای کلسیم باشد که سبب استحکام اسـتـخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان میشود. این غذا از لحاظ فیبر غذایی نیز نیاز شما را بخوبی پاسخ میدهد. پیازچه و کدوتنبل هر دو منابع خوبی برای ویتامینC هستند که ایـن غـذا را بـرای سرماخوردگی نیز منحصر به فرد میکنند.
لادن هومند
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و درمان در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی جامجم با هاشم بیگزاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو