در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
نکته قابل توجه اینکه برخی از این موارد دارای اثرات خفیف بوده و اختلالات و عوارض ناشی از آنها به حدی نیست که مصرفکننده بزودی متوجه آنها شود بلکه این مواد با مصرف مستمر و طولانیمدت بهتدریج اثرات سویی در بدن از خود به جای میگذارند و میتوانند سلامت افراد را با خطرات جدی روبهرو سازند.
در واقع رنگها و طعم دهندههایی که در نوشیدنیهای گازدار، آبنباتها یا حتی غلات مورد استفاده در صبحانه و ژلهها و بسیاری از مواد دیگر به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرند، جزو این دسته از افزودنیها هستند که بیشتر به منظور جذب مشتری، پوشش دادن طعم و رنگ نامطلوب محصول، تکمیل و شدت بخشیدن به طعم و رنگ یا هویت ماده غذایی استفاده میشوند.
قابل ذکر است طعمدهندههایی که به صورت طبیعی از منابع طبیعی استخراج میشوند، مانند استخراج طعم و اسانس پرتقالی برای تولید آب پرتقال برای سلامت انسان مخاطرهآمیز نخواهد بود. مشکل از آنجا شروع میشود که استخراج از منابع طبیعی همیشه ممکن نیست.
برای ساخت طعمدهندههای مصنوعی از صدها ماده شیمیایی در آزمایشگاه استفاده میشود تا طعمدهندهای مشابه طعمهای طبیعی تولید کنند.
چنین طعمدهندههایی ممکن است لحظاتی از زندگی شما را شیرین و دلچسب کند ولی میتواند شامل مواد نامطلوبی باشند که نه تنها ارزش غذایی ندارند بلکه بعضی از افراد خصوصا کودکان را با برخی حساسیتهای شدید و بیماریهای نامعلوم دچار میکند بنابراین، بهتر است که از مصرف چنین فرآوردههایی به مقدار زیاد در یک زمان یا مصرف نوبتهای زیاد آنها برای طولانی مدت جدا خودداری کنید؛ چرا که مصرف آنها میتواند زمینهساز بروز انواع بیمارهای مختلف شود.
توصیههای لازم
انواع پاستیلها و ژلههای ژلاتینی به طور طبیعی بیرنگ و بدون طعم هستند که بیشتر به منظور افزایش جذابیت و استقبال مصرفکننده به آنها رنگ و متناسب با رنگ، طعمدهنده یا اسانس اضافه میشود. چنین فرآوردههایی بیشتر مطلوب کودکان بوده و این روزها در طرحها و رنگهای فریبنده به صورت غیرمجاز و غیربهداشتی وارد کشور میشوند بنابراین از خرید محصولات خارجی که فاقد لیبل فارسی وزارت بهداشت هستند، جدا خودداری کنید و والدین به خاطر داشته باشند که مقادیر اندک چنین محصولاتی میتواند زمینهساز بروز انواع سرطانهای مختلف در آینده کودک دلبندشان باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد