غذاهای شمالی ،با طعم و عطر خاص

طرز تهیه خورش ترش واش

یکی از جذابیت های خطه سرسبز شمال کشور، به ویژه گیلان غذاهای محلی این منطقه است. غذاهایی که با مواد ارگانیک و سبزیجاتی درست می‌شوند که اساسا در همین منطقه می‌رویند
کد خبر: ۱۲۹۳۲۸۷

طرز تهیه خورش ترش واشبه گزارش جام جم آنلاین به نقل از کتاب کاله

مواد لازم برای تهیه خورش ترش واش
سینه مرغ۲۵۰ گرم
گشنیز، برگ چغندر و نعناع300 گرم
جعفری، تره، سیر تازه، ترش واش300 گرم
خالواش۱۰۰ گرم
رب آلوچه ترشدو قاشق غذاخوری
سیرسه حبه
گوجه فرنگیچهار عدد
بادمجانچهار عدد
آبغوره یا آب نارنج
فلفل، نمک و زردچوبه
طرز تهیه خورش ترش واش
طرز تهیه خورش ترش واش
مرحله اول

 برای تهیه خورش ترش واش ابتدا باید بادمجان‌ها را پوست گرفته، حدود 30 دقیقه در آب نمک خیس کنید یا روی آن‌ها نمک بپاشید تا تلخی آن‌ها گرفته شود.

بعد از نیم ساعت، بادمجان‌ها را بشویید و بعد از خشک‌کردن، سرخ کنید.

مرحله دوم

سینه مرغ را داخل تابه ریخته و با فلفل و زردچوبه تفت دهید. سیرها را رنده یا له کنید و داخل تابه‌ای ریخته و جداگانه تفت دهید.
سبزی‌ها شامل: جعفری، تره، چوچاق، گشنیز و نعناع را ساطوری کرده و به سیر داخل تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید. بعد از چند دقیقه، سینه مرغ مزه‌دارشده را به سبزی‌ها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

مرحله سوم

رب آلوچه را با کمی آب رقیق کنید و روی مواد بریزید. حالا 2-3 لیوان آب روی این مواد بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم به جوش بیاید و خورش جا بیفتد.
بعد از حدود نیم ساعت، بادمجان‌های سرخ‌شده و آبغوره یا آب نارنج را به آن‌ها اضافه کنید. گوجه‌فرنگی‌ها حلقه‌حلقه برش بزنید و آن‌ها را در تابه‌ای جداگانه سرخ کنید.
وقتی خورش جا افتاد، آن را در ظرف مناسب ریخته و گوجه‌فرنگی‌های سرخ‌شده را روی آن قرار دهید و خورش ترش واش را همراه با پلو ساده سرو کنید.

طرز تهیه خورش ترش واش

نکات طرز تهیه خورش ترش واش

اگر سبزی‌های محلی شمالی را در اختیار ندارید می‌توانید هر سبزی معطری که دوست دارید را جایگزین نمایید.
به جای رب آلوچه از رب انار ترش نیز می‌توانید استفاده کنید.
به جای مرغ نیز می‌توانید از بلدرچین یا بوقلمون استفاده کنید.
اين غذا بيشتر با ماهی دودی و ماهی كولی سرو می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها