موج جدید تظاهرات در سودان

کمیته مرکزی پزشکان سودان اعلام کرد در جریان درگیری میان مردم و نیروهای حکومتی در خارطوم پایتخت سودان، یک کودک و یک پزشک جان خود را از دست دادند. مردم سودان از 28‌آذر‌ماه در اعتراض به سیاست‌های دولتی و افزایش قیمت کالاها به‌ویژه نان و تورم 70 درصدی در کشور دست به راهپیمایی زده و خواستار سرنگونی نظام حاکم شده‌اند. دولت عمر البشیر در برابر خواست معترضان ایستادگی کرده و با دادن وعده‌های اقتصادی تلاش می‌کند این اعتراضات را مهار کند.
کد خبر: ۱۱۸۵۴۹۷

به گزارش خبرگزاری رویترز، خارطوم و شش شهر بزرگ دیگر در سودان روز پنجشنبه وارد پنجمین هفته اعتراضات مردمی علیه دولت 30 ساله عمر البشیر، رئیس‌جمهور این کشور شدند. این تظاهرات روز گذشته نیز ادامه داشت‌. کمیته مرکزی پزشکان سودان با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد در پی تظاهرات روز پنجشنبه یک کودک و یک پزشک با اصابت گلوله به سر در محل حادثه جان باختند. این کمیته همچنین از وخامت حال حداقل هشت تظاهرکننده دیگر خبر داد. معترضان در قالب تجمع موسوم به «17 ژانویه»، به سمت قصر ریاست‌جمهوری در حرکت بودند که با برخورد شدید و شلیک گاز اشک‌آور نیروهای امنیتی مواجه شدند. معترضان خشمگین با شعار «بشیر باید برود» خواستار سرنگونی رئیس‌جمهور سودان شدند. به گفته شاهدان عینی، پزشکان داوطلب با راه‌اندازی بیمارستان‌های میدانی، معترضان آسیب‌دیده را در محل حادثه مداوا می‌کنند، اما نیروهای امنیتی با نزدیک شدن به این مراکز درمانی، به سمت مجروحان گاز اشک‌آور شلیک کردند. میچل باشله، کمیسیر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد گزارش‌ها درمورد نوع برخورد نیروهای امنیتی با مردم سودان در جریان بوده است. وی تنها راه تغییر در این کشور را انتخابات دانست، اما گفت که مردم باید تا سال 2020 برای برگزاری این انتخابات منتظر بمانند.
تحلیلگران می‌گویند ظواهر امر نشان می‌دهد آمریکایی‌ها، سعودی‌ها و صهیونیست‌ها نیز عزم خود را برای سرنگونی دولت عمر البشیر جزم کرده‌اند. دراین میان روسیه، مصر و برخی کشورهای آفریقایی از بقای عمر البشیر در قدرت حمایت می‌کنند. روزهای گذشته دولت روسیه با طرح مساله اعتراضات سودان در شورای امنیت مخالفت کرد و گفت: تظاهرات اعتراضی در سودان یک موضوع داخلی است و شورای امنیت نباید درباره آن بحث و تصمیم‌گیری کند. این درحالی بود که کشورهای غربی عضو شورای امنیت از دولت سودان خواسته بودند به حقوق تظاهرکنندگان احترام بگذارد. به احتمال قوی سرنوشت دولت عمر البشیر طی روزهای آینده مشخص خواهد شد‌. نکته مهم اینجاست که عمر البشیر به جای نگاه به درون و استفاده از قدرت مردم سودان و پتانسیل‌های موجود در این کشور، نگاه و توجه خود را به خارج سودان معطوف کرده و با طناب پوسیده سعودی‌ها خود را به چاه انداخت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها