برخورد کوتاه از نمای نزدیک

در دنیای کتاب، هرازگاهی به کتاب‌هایی درباره منتقدان سینمایی و کارهای آنان برمی‌خوریم . این کتاب‌ها با این هدف نوشته می‌شود که دوستداران دنیای ادبیات را با نویسندگان سینمایی و کارهایشان آشناتر کنند و در کنار آن، به قدردانی از آن‌ها و نوشته هایشان بپردازند. کتاب 356 صفحه‌ای برخورد کوتاه (که نام خود را از شاهکار دریادماندنی سال 1945 دیوید لین گرفته) از انتشارات حرفه و هنرمند، در همین راستا نوشته و کار شده است. در این کتاب سعی شده طی برخوردی کوتاه با 25 منتقد، گفت‌وگوهایی با آن‌ها شود و یکی از نقدهای مطرح آن ها، در معرض دید و قضاوت خواننده کتاب قرار گیرد. یحیی نطنزی که کتاب حاصل تلاش اوست، به گفت‌وگو با تعدادی از منتقدان سرشناس قدیمی و جدیدتر پرداخته است.
کد خبر: ۱۰۷۹۲۴۴

به باور نویسنده برخورد کوتاه، گذشته و حال نقد فیلم در سینمای ایران چشم انداز پرفراز و نشیبی داشته که بررسی و مرور آن، هم خواننده کتاب را به درک دقیقی از وضعیت آن می‌رساند و هم شناخت او را از منتقدانی که در نوشتن نقدهای چند دهه گذشته سهمی تعیین‌کننده داشته‌اند، بالا می‌برد. روند شکل گیری کتاب به اوایل سال 1390 برمی‌گردد که نویسنده کتاب، مسئول راه‌اندازی بخشی با نام گفت‌وگو با منتقد در مجله فیلم می‌شود. این گفت‌وگو‌ها سه هدف را دنبال می‌کرد. معرفی و شناخت منتقد از خلال پرسش‌ها، انتقال مبانی آموزشی نقد فیلم و روش‌های عملی آن و بالاخره ارائه چشم اندازی کلی از وضعیت نقد فیلم در ایران از زبان منتقدان و نویسندگانی که سال‌ها با نوشتن درباره فیلم‌های ایرانی و خارجی، برای خودشان کسب اعتبار کرده‌اند. در کنار معرفی کلی هر منتقدی، بهترین فیلم‌های عمر او هم درج شده است.

کتاب هم نام‌های قدیمی‌تر دنیای نقد هم چون پرویز نوری و هوشنگ گلمکانی و احمد طالبی‌نژاد را دارد و هم نام‌های نسل سال‌های اول انقلاب و دهه‌های بعد از آن را. اما آنچه در بین این نام‌ها غایب است (و البته تعجب را برمی‌انگیزد) نبود نام برخی منتقدان باسابقه سینمایی مانند جهانبخش نورایی و بهزاد عشقی است. چاپ اول برخورد کوتاه در 1200 نسخه و به قیمت 25 هزار تومان به بازار کتاب عرضه شده است.

کیکاوس زیاری

جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها