رهبر انقلاب با اشاره به پرچمداری قوه قضاییه در دفاع از حقوق عمومی خواستار شدند

حمایت از آزادی‌های مشروع مردم

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضاییه و روسای کل دادگستری‌های سراسر کشور، با اشاره به صلاحیت‌ها و جایگاه قانونی بسیار بالا و ویژه این قوه و تاثیرگذاری آن در مدیریت کلان کشور، نگاه تحولی در همه عرصه‌های قوه قضاییه را ضروری برشمردند و گفتند: قوه قضاییه باید پرچمدار حقوق عمومی در جامعه شود و در هر زمینه‌ای که لازم بود، از حقوق مردم با قدرت دفاع و با متخلفان و قانون‌شکنان مقابله کند.
کد خبر: ۱۰۴۷۸۰۷

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، «نگاه تحولی و جهادی» در برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات در قوه قضاییه را ضروری خواندند و با اشاره به جایگاه قانونی بالای این قوه و تاثیرگذاری آن بر دو قوه دیگر و در مسائل عمومی کشور گفتند: در قانون اساسی تصریح شده است که نظارت بر حسن اجرای قوانین و نظارت بر حسن اجرای امور بر عهده قوه قضاییه است و دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی کل کشور به عنوان دو بازوی اصلی قوه، مسئولیت این دو وظیفه مهم را بر عهده دارند.

رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر استفاده قوه قضاییه از ظرفیت‌های قانونی، خاطرنشان کردند: احیا و استیفای حقوق عامه و حمایت از آزادی‌های مشروع مردم از وظایف مهم قوه قضاییه است و این قوه باید پرچمدار این موضوعات باشد و با مخالفان و معارضان حقوق عمومی در هر جایگاهی، مقابله کند. ایشان موضوعاتی همچون مساله انتخابات، ریزگردها و بورسیه‌ها را نمونه‌هایی از عرصه‌های لازم برای حمایت از حقوق مردم برشمردند و گفتند: البته در موضوع بورسیه‌ها، موضوع بدرستی پیگیری نشد و آن کاری که باید انجام می‌شد، محقق نگردید.

ظرفیت‌های قانونی قوه قضاییه

رهبر انقلاب اسلامی، حضور رئیس قوه قضاییه در مجامع فرا قوه‌ای همچون شورای‌عالی امنیت ملی و شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و شورای‌عالی فضای مجازی را از دیگر ظرفیت‌های قانونی این قوه برشمردند و تاکید کردند: آیت‌الله آملی‌لاریجانی به‌واسطه شخصیت و فضل علمی قطعا می‌توانند در این مجامع تاثیرگذاری بالایی داشته باشند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، پیگیری حقوقی مسائل و قضایای بین‌المللی را نیز بسیار مهم دانستند و تاکید کردند: قوه قضاییه باید در موضوعاتی همچون تحریم‌ها، مصادره‌های آمریکایی‌ها، تروریسم یا حمایت از شخصیت‌های مظلوم دنیا همچون شیخ زکزاکی یا حمایت از مسلمانان میانمار و کشمیر، از جایگاه حقوقی وارد شود و نظر حمایتی یا مخالفت خود را قاطعانه اعلام کند تا در دنیا منعکس شود.

ایشان، نقش‌آفرینی در موضوع «آسیب‌های اجتماعی» را از دیگر وظایف قوه قضاییه دانستند.

رهبر انقلاب اسلامی در ادامه، لازمه پیشرفت کارها در دستگاه قضایی و ایجاد تلقی عمومی از قوه قضاییه به‌عنوان مجموعه‌ای «نجات‌بخش، امیدبخش و آرامش‌بخش» را برخورد جدی با تخلفات دانستند و با قدردانی از اعزام بازرسان نامحسوس و ناشناس به شهرهای مختلف با هدف کشف و برخورد با تخلفات، افزودند: بازرسی‌ها را هر چه می‌توانید افزایش دهید و قوه قضاییه را از درون اصلاح کنید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به برخورد و مجازات متخلفان و در عین حال، حفظ آبروی نزدیکان و اعضای خانواده آنها، تأکید و خاطرنشان کردند: البته در جایی که آبروی نظام در معرض خطر است، حفظ آبروی نظام اسلامی مقدم و مهم‌تر است، زیرا مردم مسائل را می‌بینند و متوجه می‌شوند و نباید این‌گونه احساس شود که قوه قضاییه با متخلفان قضایی، برخورد نمی‌کند.

قضات شجاع و قاطع را به جامعه معرفی کنید

ایشان، «تشویق قضات عادل و درستکار» را مکمل «تنبیه و برخورد با متخلفان» خواندند و خطاب به مسئولان قضایی خاطرنشان کردند: قضات عادل، شجاع، قاطع، منصف و پرکاری را که بشدت خداترس هستند و عالمانه و بدون ملاحظه قضاوت می‌کنند، مشهور و به جامعه معرفی کنید.

«حقوق آمران به‌معروف و ناهیان از منکر» موضوع دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی بر آن تاکید کردند و افزودند: برخی مکررا می‌گویند بعضی اصول قانون اساسی معطل مانده است، اما گویا آنها، اصل هشتم قانون اساسی را که مربوط به امر به‌معروف و نهی از منکر است، جزو اصول قانون اساسی نمی‌دانند و به این امر واجب توجه نمی‌کنند.

ایشان با اشاره به حمایت بیانی و عملی خود از آمران به‌معروف، این کار را وظیفه قوه قضاییه خواندند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین بر مساله «آموزش عمومی» و در پیش گرفتن روش‌های جذاب در آموزش حقوق مردم به آنها، تاکید کردند.

ایشان در جمع‌بندی سخنانشان، مراقبت از نعمت‌های الهی را ضروری خواندند و خاطرنشان کردند: «نعمت جوانان»، «نعمت جمهوری اسلامی»، «نعمت قوه قضاییه و توانایی‌های آن» و «نعمت همراهی و محبت و اطاعت مردم نسبت به نظام و انقلاب اسلامی»، از جمله نعمت‌های بزرگ پروردگار هستند و همه باید مراقبت کنند که این نعمت‌ها تضییع نشود و از آنها استفاده حداکثری شود.

رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای این دیدار با تجلیل از شخصیت شهید آیت‌الله بهشتی به‌عنوان معمار قوه قضاییه جمهوری اسلامی، افزودند: نام شهید بهشتی با قوه قضاییه پیوند خورده است زیرا وی با نیت خالص و با اندیشه راهبردنگر و با تفکر ایجاد بنای جدید دستگاه قضایی در جمهوری اسلامی، وارد این قوه شد و با دانایی و نگاه تحولی، خدمات شایانی را در مدتی کوتاه انجام داد.

قدردانی از اقدامات رئیس قوه قضاییه

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با اشاره به حضور شخصیت‌های برجسته در راس قوه قضاییه در طول سال‌های پس از انقلاب، آیت‌الله آملی‌لاریجانی را شخصیتی برجسته و دارای شایستگی‌های بالای علمی، عملی، معنوی و فکری دانستند و ضمن قدردانی از زحمات ایشان و مسئولان دستگاه قضایی، خاطرنشان کردند: در سال‌های اخیر کارهای مهم و باارزشی در قوه قضاییه انجام شده است و این اقدامات باید با شیوه‌های موثر تبلیغی، به اطلاع افکار عمومی رسانده شود.

پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، رئیس قوه قضاییه گزارشی از خدمات و فعالیت‌های این قوه را بیان کرد.

آیت‌الله آملی‌لاریجانی با اشاره به توصیه‌های رهبر انقلاب به مسئولان دستگاه قضایی در سال گذشته، گفت: مبارزه با مفاسد و تخلفات در درون قوه قضاییه و نظارت جدی بر عملکرد قضات، تصویب و ابلاغ برنامه چهارم توسعه قضایی، ابلاغ دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش 5درصدی تعداد آنها، تربیت نیروهای متخصص، تدوین لوایح قضایی موثر، انعکاس رسانه‌ای فعالیت‌های قوه قضاییه، ارائه آموزش‌های حقوقی و قضایی به مردم، تبیین دستاوردهای حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران و تلاش برای احیای حقوق بشر اسلامی از جمله اقدامات و برنامه‌های این دستگاه در یک سال اخیر بوده است.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به ورود بیش از 15 میلیون پرونده به دستگاه قضایی در سال گذشته خاطرنشان کرد: تدوین دستورالعمل پیگیری سیاست‌های اقتصادمقاومتی، مبارزه با مفاسد اقتصادی و تامین امنیت اقتصادی، توسعه منابع انسانی و افزایش تعداد قضات، توسعه فناوری‌های نوین و اهتمام به پژوهش، بخش دیگری از فعالیت‌های قوه قضاییه بوده است.

محورهای بیانات رهبری

لازمه ایجاد تلقی «نجات‌بخش و امیدبخش» از قوه‌قضاییه، برخورد جدی با تخلفات است

قضات عادل، قاطع، شجاع، پرکار، منصف و خداترس را مشهور و به مردم معرفی کنید

در موضوع بورسیه‌ها، موضوع بدرستی پیگیری نشد و آن کاری که باید انجام می‌شد، محقق نگردید

قوه قضاییه در موضوعاتی همچون تحریم‌ها، مصادره‌های آمریکایی‌ها، تروریسم یا حمایت از شخصیت‌های مظلوم دنیا از جایگاه حقوقی وارد شود

بازرسی‌ها را هر چه می‌توانید افزایش دهید و قوه قضاییه را از درون اصلاح کنید

حمایت از آمران به معروف، وظیفه قوه قضاییه است

قوه قضاییه پیگیر مسائل بین‌المللی باشد

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها