در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
این آش معمولا با کشک و در بعضی مناطق ایران با سرکه و ترشی سرو میشود و عضو جدا نشدنی سفرههای افطار، سیزده به در و جشنهای خانوادگی است.
مواد لازم برای تهیه آش رشته
برای 6 نفر:
سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، شوید و اسفناج): یک کیلوگرم
کشک: یک لیوان
لوبیا چیتی: یک فنجان
نخود: یک فنجان
عدس: یک فنجان
لوبیا سفید: یک فنجان
آرد گندم: یک قاشق غذاخوری
رشته آشی: نیم کیلوگرم
پیاز داغ: 10 قاشق غذاخوری
سیر داغ: 3 قاشق غذاخوری
نعنا داغ: 4 قاشق غذاخوری
همه حبوبات را به مدت 5 ساعت در آب خیس کنید، در این زمان چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن برود.
پیازهایتان را خلال کنید و با کمی زردچوبه سرخ کنید، پیاز داغ باعث لعاب انداختن و خوش طعم شدن آش شما میشود پس در استفاده از آن دست و دلبازی به خرج دهید.
در یک قابلمه بزرگ سبزیها را ریخته و 5 لیوان آب به آن اضافه کنید، حبوبات خیس خورده را نیز به آن افزوده و پیاز داغ را هم در ظرف بریزید و بگذارید با هم به آرامی بپزند. نیمی از سیر داغ را به آشتان اضافه کنید و بقیه را برای تزئین نگه دارید.
آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد درون قابلمه اضافه کنید. آرد باعث لعاب انداختن بهتر آش میشود. سبزی که پخت، رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشتهها به یکدیگر نچسبند. بعد از پخت رشتهها زیر قابلمه را خاموش کنید و کشک را اضافه کرده و کمی نعنا داغ را در آشتان بریزید و هم بزنید.
نمک را بهعنوان آخرین ماده به آش اضافه کنید چون کشک شور است و بعد از چشیدن اگر نمک کم بود به آن نمک بزنید. با باقی نعنا داغ و سیرداغ و کشک آشتان را تزئین کرده و نوش جان کنید.
*کشک را قبل از اضافه کردن به آش حتما بجوشانید و بعد به قابلمه آشی که کاملا پخته و از حرارت افتاده، اضافه کنید و اجازه ندهید کشک در آش بجوشد، چون کشک میبرد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی «جامجم» با سیده عذرا موسوی، نویسنده کتاب «فصل توتهای سفید»
یک نماینده مجلس:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»:
گفتوگوی «جامجم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر