jamejamsara
سرا آشپزی کد خبر: ۶۱۶۹۰۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۲  |  ۰۹:۰۰

ادویه‌ها موادی به شمار می‌روند که برای خوش طعم کردن و همچنین خوشبو کردن غذا‌ها در آشپزخانه هر منزلی کاربرد دارند. برخی از آن‌ها را می‌توان آماده خرید، برخی را نیز می‌توان خود در خانه به عمل آورد. چند نوع ادویه را که می‌توانید در منزل آماده کنید، در این مطلب آموزش داده‌ایم.

ادویه پلو

جوز هندی، میخک و هل: از هرکدام یک قاشق مرباخوری
دارچین: ۲ قاشق غذاخوری
پودر زیره ۲: غذاخوری
زنجبیل: یک قاشق غذاخوری
زعفران سائیده شده: کمی
پودر گل سرخ: ۲ قاشق غذا‌خوری
همه مواد را با هم مخلوط کنید و به صورت پودر در آورید ودر ظرف شیشه‌ای دردار نگهداری کنید. این ادویه در پلو‌های مخلوط مثل عدس پلو، رشته پلو، لوبیا پلو و... مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
ادویه گرام ماسالا

زیره: ۴۰ گرم
رازیانه: ۱۰ گرم
پودر زنجبیل: ۱۰ گرم
دانه فلفل سیاه: ۲۰ گرم
تخم گشنیز: ۲۵​گرم
زردچوبه: ۳۵ گرم
جوز هندی: ۲عدد
دارچین: ۲۰ گرم
هل سبز: ۱۰ عدد
هل سیاه: ۱۰ عدد
میخک و برگ‌بو هر کدام ۱۰ گرم
این ترکیبات ادویه گرام ماسالاست. همه را با هم مخلوط کنید و به صورت پودر در آورید و در ظرف در دار نگهداری کنید. هنگام پخت غذا بهتر است ادویه را تفت دهید تا عطر و طعم بهتری به غذای شما بدهد. این ادویه برای تمام غذا‌های گوشتی استفاده می‌شود.

ادویه ماهی

فلفل سیاه: ۱ قاشق غذاخوری
میخک: نصف قاشق
زردچوبه: ۵ الی ۶ قاشق غذا‌خوری
زیره سیاه: نصف قاشق غذاخوری
زعفران: یک قاشق چایخوری
دارچین: ۴ قاشق غذاخوری
پودر سیر: یک قاشق مرباخوری
همه این مواد را با هم مخلوط کنید و به صورت پودر در آورید و استفاده کنید. (اگر مواد را قبل از پودر‌کردن بدون روغن تفت دهید و به اصطلاح بو دهید و بعد پودر کنید طعم بهتری به ماهی شما می‌دهد​)

ادویه مرغ

پودرفلفل پاپریکا: یک قاشق غذاخوری
جوز هندی: یک قاشق مرباخوری
فلفل سیاه: یک قاشق غذاخوری
رازیانه: یک قاشق غذاخوری
فلفل قرمز: یک قاشق غذاخوری
زیره: یک قاشق غذاخوری
شنبلیله: یک قاشق غذاخوری
دارچین: یک قاشق غذاخوری
تخم گشنیز: یک قاشق غذا‌خوری
زردچوبه: ۲ قاشق غذاخوری
همه این مواد را با هم مخلوط کنید و آسیاب کنید و دریک ظرف دردار نگه​دارید.

ادویه خورش

فلفل قرمز، فلفل سیاه، زیره، پودر تخم گشنیز از هرکدام: یک قاشق غذاخوری
هل سبز: چند عدد
زنجبیل: نصف قاشق غذاخوری
دارچین: نصف قاشق غذا‌خوری
زرد‌چوبه: ۴ قاشق غذا‌خوری
سبزی‌های معطر شامل ترخون، مرزه و برگ پیاز خشک شده از هرکدام: یک قاشق غذاخوری
همه مواد را با هم مخلوط کنید و به صورت پودر در آورید.
>> جام جم/ چاردیواری

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:

یادداشت

بیشتر

مهارت تحکیم بنیان خانواده پس از فرزندآوری

ازدواج پیش از داشتن فرزند، قراردادی است برای آماده ساختن آسایش جسمانی و روانی متقابل، ولی پس از بچه دار شدن معنی حقیقی خود را به دست می آورد. خانواده همیشه در بین تمامی جوامع بشری به عنوان اساسی‌ترین نهاد اجتماعی، منشاء فرهنگ‌ها، تمدن ها و تاریخ بشر بوده است. توجه به خانواده و حمایت و هدایت آن به جایگاه واقعی و متعالی‌ خود، همواره سبب اصلاح خانواده انسانی و غفلت از آن موجب دور شدن بشر از حیات حقیقی و سقوط به ورطه هلاکت و ضلالت بوده است. 

سختی‌های موج سوم کرونا

سختی‌های موج سوم کرونا

چند روزی است اوضاع بیمارستان مسیح‌دانشوری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بیمارستان‌های مرجع کرونا در ایران نگران‌کننده شده و روزانه حدود 200بیمار به اورژانس کرونای این بیمارستان مراجعه می‌کنند.

راهکار های کسب مهارت همسرداری قبل از ازدواج

راهکار های کسب مهارت همسرداری قبل از ازدواج

نظام خانواده یک نهاد اساسی و محوری در جامعه است و به عنوان هسته اولیه برای سایر نهادهای اجتماعی به شمار می رود. همانطور که نظام های بزرگ اجتماعی، قوانین و حقوق خاص خودشان را در ارتباط با اداره و استحکام و رشد و بالندگی دارند لذا جهت تحکیم بنیان خانواده باید خانواده ها را آموزش داد. بدین ترتیب با توجه به تاثیر مستقیم آموزش بر وضعیت زوجین، شناسایی و تعیین عللی که به بهبود روابط زناشویی منجر می شود، در پیشگیری از مشکلات آنان نقش موثری خواهد داشت.

گفتگو

بیشتر

پیشنهاد سردبیر

بیشتر

پیشخوان

بیشتر