خوراکی‌های عید را چطور نگه داریم؟

هرچه به سال نو و تعطیلات عید نوروز نزدیک‌تر می‌شویم، بازار خرید هم داغ‌تر از قبل می‌شود؛ از خرید کیف و کفش و لباس گرفته تا میوه و شیرینی و شکلات و... .
کد خبر: ۵۵۰۵۷۱

همیشه ایرانی‌ها برای استقبال از سال نو و پذیرایی از مهمانانی که در روزهای عید به دیدنشان می‌آیند، خوراکی‌های متنوعی تهیه می‌کنند که باید تا روز آخر تعطیلات هم سالم و باکیفیت باقی بماند، اما آنچه معمولا موجب نگرانی افراد می‌شود، نگهداری از این مواد است؛ چراکه بعد از گذشت چند روز، میوه‌ها خراب و شیرینی‌ها خشک می‌شود و به همین دلیل یکی از مهم‌ترین نکات این است که بدانیم چطور باید خوراکی‌های عید را تا روز آخر بخوبی نگهداری کرد.

بخرید، اما به اندازه

خیلی از ما عادت داریم مقدار بسیار زیادی میوه، شیرینی و آجیل تهیه کنیم و آن را در خانه نگه داریم. با این کار می‌خواهیم خیالمان راحت‌تر باشد، در حالی که این همه میوه و شیرینی و آجیل خیلی زود کیفیتش را از دست می‌دهد. پس اولین و شاید مهم‌ترین نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که میوه و شیرینی و آجیل را به اندازه نیازتان تهیه کنید.

البته میوه معمولا زودتر از بقیه خوراکی‌ها خراب می‌شود و به همین دلیل بهتر است میوه را کمتر بخرید؛ مطمئن باشید اگر لازم باشد، در روزهای عید هم می‌توانید میوه موردنظرتان را بخرید و از مهمانان پذیرایی کنید. ولی در مورد شیرینی یا آجیل شاید بتوان آنها را برای مدت طولانی‌تری نگه‌داری کرد که البته در مورد خرید آنها هم نباید افراط شود.

آخرین خریدتان میوه باشد

با توجه به این‌که میوه‌ زودتر کیفیتش را از دست می‌دهد، بهتر است در روزهای پایانی سال یا حتی در روزهای ابتدای سال جدید میوه مورد نظرتان را تهیه کنید. با این کار میوه‌ها مدت زمان کمتری در یخچال می‌ماند و در نتیجه سالم‌تر و شاداب‌تر خواهد بود. بنابراین اگر می‌دانید روزهای اول سال مهمان نخواهید داشت، خرید میوه را به روزهای میانی تعطیلات موکول کنید.

البته حواستان باشد میوه‌هایی بخرید که سالم باشد؛ چراکه میوه‌های لکه‌دار و نرم زودتر از بقیه خراب می‌شود. بنابراین هنگام خرید حواستان را خوب جمع کنید و مراقب باشید میوه‌های خراب و لکه‌دار به شما ندهند.

اما زمانی که میوه را تهیه می‌کنید و به اندازه مورد نیازتان از هر نوع میوه می‌خرید، باید آنها را در شرایط مناسبی نگه دارید تا میوه‌ها بهتر و سالم‌تر بماند. بعضی از میوه‌ها مانند انواع مرکبات چندان نیازی به یخچال ندارد و می‌توانید آنها را در جایی خشک و خنک و دور از نور خورشید نگه داری کنید، ولی اگر می‌خواهید آنها را نشسته داخل یخچال بگذارید، حتما باید درون ظرفی قرار دهید که آلودگی میوه‌های نشسته به قسمت‌های دیگر یخچال و سایر مواد غذایی منتقل نشود و در صورتی که میوه‌ها را می‌شویید نیز حتما باید آنها را خوب خشک کرده و سپس درون کشوی مخصوص میوه نگهداری کنید.

سیب معمولا دیر خراب می‌شود و به همین دلیل می‌توانید آنها را مدت زمان طولانی‌تری نگه داری کنید، اما موضوع در مورد میوه‌هایی مانند موز، آناناس، انبه و... فرق می‌کند؛ مثلا موز را نباید داخل یخچال نگه دارید و خوب است آنها را در یک سبد و در جایی خنک و دور از نور خورشید بگذارید یا از جایی آویزان کنید.

در ضمن باید بعد از شستن میو‌ه‌ها آنها را به ترتیب سالم و سفت بودن در سبد بگذارید و حتما هر دو یا سه روز یک‌بار هم سری به آنها بزنید تا اگر میوه‌ای خراب شده ‌باشد، از بقیه میوه‌ها جدا کنید.

ظرفی دربسته برای شیرینی‌ها

برای این‌که بتوانید شیرینی‌های عید را به خوبی نگهداری کنید، حتما باید آنها را داخل ظرفی قرار دهید که درِ آن بخوبی بسته می‌شود. چراکه این کار مانع خشک‌شدن شیرینی‌ها شده و در نتیجه کیفیتش را حفظ می‌کند. علاوه بر این، شیرینی‌ها نباید در محیطی مرطوب قرار گیرد، چون رطوبت کیفیت آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. شیرینی‌های تر را هم می‌توانید داخل یک ظرف پلاستیکی چیده و در فریزر قرار دهید تا مدت زمان بیشتری باقی بماند. البته یادتان باشد قبل از مصرف آنها را به موقع بیرون بیاورید تا یخ آن کاملا باز شده و قابل استفاده شود. در ضمن، خوب است شیرینی‌هایی ساده و کوچک را برای روزهای عید انتخاب کنید و به مقدار مورد نیاز از آن بخرید.

آجیل‌ بوی ماندگی نگیرد

روزهای آخر سال معمولا آجیل فروشی‌ها هم حسابی سرگرم فروش انواع مختلف آجیل هستند، اما مشتریانی که می‌خواهند برای روزهای عید آجیل بخرند، خوب است کمی زودتر به فکر بیفتند تا در روزهای آخر سال مدت زمان زیادی را در صف آجیل فروشی و مغازه‌ها نگذرانند.

زمانی که آجیل مورد نیاز را تهیه می‌کنید هم باید دقت کنید که آجیل با پوست، ماندگاری بهتر و طولانی‌تری دارد. خوب است آجیل را در نایلون‌های دربسته و داخل کشوی کابینت یا در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.

البته این شیوه نگهداری آجیل برای مدتی طولانی مناسب نیست و در صورتی که می‌خواهید آجیل را برای مدت بیشتری (مثلا چند ماه) نگه دارید، باید آن را داخل یخچال یا برای مدتی طولانی‌تر (حدود یک سال) در فریزر بگذارید. در ضمن، هنگام خرید توجه کنید آجیل‌های مانده و فاسد نخرید. آجیل خوب باید سالم و یکدست باشد و طعم و بوی ناخوشایندی ندهد.

مرضیه عالمی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها