افروغ در گفت‌وگو با جام‌جم آنلاین:

مدعی‌العموم اخلاقی تشکیل شود

استاد دانشگاه تهران با اشاره به تخریب ها و رفتارهای غیر اخلاقی کاندیداها در تبلیغات انتخاباتی، خواستار تشکیل مدعی العموم اخلاقی از سوی قوه قضائیه برای برخورد با تخریب کنندگان شد.همانطور که مدعی العموم سیاسی و امنیتی داریم، باید مدعی العموم اخلاقی هم داشته باشیم. چون بالاترین رکن انقلاب اخلاق است و حتی بالاتر از امنیت است. ما امنیت را برای اخلاق، و اخلاق را برای معرفت خدا و عدالت می خواهیم.
کد خبر: ۴۵۹۵۰۹

عماد افروغ روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار جام جم آنلاین با اشاره به تخریب و بی اخلاقی های انتخاباتی که از سوی کاندیداها و رقبا در حال صورت گرفتن است، گفت: مایه تاسف است در کشوری با سابقه و جوهره فرهنگی و اخلاقی خاص و با سابقه رخدادی به نام انقلاب اسلامی که مهمترین هدف و شعارش اخلاق و معنویات بود، شاهد گسترش این بی اخلاقی ها هستیم.

وی با اشاره به تخریب ها که با بی توجهی مستقیم به اخلاق صورت می گیرد و در برخی موارد هم به نام توجه به اخلاق انجام می شود، اظهار داشت: حتی ما شاهد هستیم که عده ای بحث اخلاق را مطرح می کنند اما در مقام مواجهه با دیگری، کاملا اخلاق را کنار می گذارند و به  انواع و اقسام توجیهات پنهانی هم متمسک می شوند.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه توجیهات شان پنهانی است و آشکار نیست، تصریح کرد: هیچ کس نمی گوید کار اخلاقی بد است و نمی گوید که صادق نباشید و تخریب چیز خوبی است. همه می گویند این رفتارها بد است اما این عمل را انجام می دهند.

افروغ با بیان اینکه باید از آنها پرسید که توجیه شما برای بروز این رفتارهای غیر اخلاقی چیست؟، گفت: فکر می کنم برخی از این توجیهات نهان آنها را که می توان از مواضع دیگر آنها عیان کرد، به این برگردد که برای آنها قدرت و سیاست حرف اول و آخر را می زند.

 " آنها در واقع تحت تاثیر یک سیاست زدگی افراطی قرار گرفتند و این افراد احتمالا در حالت خوب، قدرت را هدف می انگارند."

افروغ افزود:‌حالتی که احساس می کنند اگر به کوچکترین جز این نظام نقد شد، این نقد به بنیان نظام و ارکان رکین، ولایت فقیه و نقد به انقلاب اسلامی است که این تصوری خطا است.

نماینده تهران در مجلس هفتم با بیان اینکه ممکن است بد اخلاقان و تخریب کنندگان انتخاباتی عوامل و انگیزه های دیگری در نهان خود داشته باشند، که عیان نمی کنند، خاطرنشان کرد: اینها همه محمل توجیه رفتارهای غیر اخلاقی خودشان است و در واقع اصل مطلب این است که آنها احساس می کنند که منافع و مصلحت شان در این است که دست به تخریب بزنند و خود را منادی اخلاق بدانند و متاسفانه در عمل بی اخلاقی بکنند .

"‌به نظر می رسد که از این عامل هم نباید چشم پوشی کرد که عده ای برای باقی ماندن خود در قدرت  و برای کسب قدرت بیشتر، رندانه دست به تخریب می زنند."

وی با تاکید بر اینکه این توجیهات و دلایل، ناشی از پندار غلط از نظام است، اضافه کرد: هیچ کدام آنها موجه نیست و همه غیر اخلاقی است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه حتی ما مجاز نیستیم برای حفظ حکومت به هر کاری دست بزنیم، تصریح کرد: نباید به قیمت تباه کردن خودمان و بی توجهی به ارزشها، بخواهیم اصلاحی در جامعه صورت بدهیم. این خطاست.

افروغ گفت:‌ما مجاز نیستیم به نام دین تفکر ماکیاولیستی را اشاعه بدهیم.

" هر چند که معتقدم که برخی از این آقایان اسیر ماکیاولیسم مضاعف شدند. یعنی مساله آنها حفظ حکومت نیست بلکه مساله آنها حفظ منافع شخصی است و این مایه تاسف است."

وی با اشاره به دغدغه خود در این زمینه و نوشتن کتابی در زمینه رابطه اخلاق و سیاست، افزود: وقتی شاهد فراگیری مساله ای به نام بی اخلاقی و تخریب هستیم، باید پای مدعی العمومی به نام قوه قضائیه به میان آید.

این کارشناس مسایل سیاسی اظهار داشت:‌ متاسفانه به نظر من تصور قوه قضائیه بر این است که در قالب های مرسوم و معمول می تواند با بی اخلاقی مقابله کند و آن این است که منتظر شکایتی شود و اگر شکایتی دریافت کرد، اقدامی کند و یا اگر به سران سه قوه توهینی شد وارد عمل شود.

افروغ افزود: من معتقدم که اخلاق جز ذاتیات انقلاب اسلامی است و اگر امری یکی از ذاتیات انقلاب را با تهدید روبرو می کند، باید مدعی العموم وارد عمل شود.

"‌یعنی وقتی می بینیم به فراگیری هر چه تمام، تخریب و بی اخلاقی صورت می گیرد، مدعی العموم باید وارد شود و در اینجا نیاز ما به مدعی العموم اخلاقی احساس می شود."

نماینده تهران در مجلس هفتم تاکید کرد: همانطور که مدعی العموم سیاسی و امنیتی داریم، باید مدعی العموم اخلاقی هم داشته باشیم. چون بالاترین رکن انقلاب اخلاق است و حتی بالاتر از امنیت است. ما امنیت را برای اخلاق، و اخلاق را برای معرفت خدا و عدالت می خواهیم.

افروغ افزود: وقتی به این مفاهیم نگاه ابزاری می شود، آن وقت مدعی العموم هم چندان تکلیفی ندارد و باید منتظر شکایت باشد.

" یک عده ای هم احساس می کنند که نباید شکایت کنند چون در آن صورت نه به نتیجه می رسند و حتی امکان دارد به آبروریزی بیشتر آنها بیانجامد."

این استاد دانشگاه گفت: بنابراین قوه قضائیه باید وارد عمل شود و مقتدرانه و مستقلانه عمل کند و در کنار آن علما و مراجع نقش مهمی دارند و اگر آنها در مزمت این تخریب ها موضع گیری و فتاوای لازم را صادر کنند، به لحاظ فرهنگ سازی موثر است.

افروغ در خصوص توصیه اش به نامزدهایی که دست به تخریب دیگران می زنند، با بیان اینکه اول به خود توصیه می کنم و بعد به دیگران، گفت: توصیه ما همان توصیه بزرگان ما و توصیه پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار(ع) است.

" باید مراقب باشیم و قرار نیست که با هر قیمتی به قدرت برسیم و به قیمت نابودی دیگران، خودمان را مطرح کنیم. اینها همه جزو رفتارهای غیر اخلاقی است."

این کارشناس مسایل سیاسی گفت: ما حق توهین و هتاکی نداریم و اگر نقدی بر فرد مقابل داریم، باید نقد بر فکر، افکار و آثار آن باشد و این نقد نباید در قالب هتاکی به شخص صورت گیرد.

افروغ با بیان اینکه یکی از علما و مراجع تقلید در این زمینه موضع گرفت و فرمود که اگر می خواهید در نقد فردی موضع بگیرید فقط اکتفا کنید که به فلانی رای ندهید، گفت: من حتی معتقدم که این را هم باید با احتیاط بیشتری بیان کرد و باید خومان را معرفی کنیم و این از یک نماینده اخلاقی مورد انتظار است.

" کاندیدا ها باید برنامه و گذشته خودشون را بگویند و اسنادی دال بر استقلال و شجاعت خود مطرح کنند."

نماینده تهران در مجلس هفتم با طرح این سوال که چرا نامزدها به نقد دیگران می پردازند؟، گفت: این گونه رفتارها اهداف را محقق نخواهد کرد اما به نظام و تمامیت نظام آسیب می زند. اگر واقعا خواهان نظام، انقلاب و اسلام هستند باید به توصیه های آنها توجه شود.

افروغ پرسید، کدام یک از آموزه های دینی ما را به بی اخلاقی توصیه می کند؟

وی گفت: آیا ولی فقیه زمانه ما توصیه به بی اخلاقی می کند؟ ایشان که به کرات موضع خود را نسبت به بی اخلاقی ها بیان کردند و حتی در جایی گفتند غلط اندر غلط است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: من فکر می کنم که کمی آخرت اندیشی باید داشت و بدانیم که قیامت، آخرت و معاد هم است و باید تابع دستورات الهی باشیم.

یوسف اسدی- جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها