وزارت صنعت و تجارت:

انبارها پر از کالاست

در حالی که در هفته‌های اخیر برخی دست‌ها در کار بود که کمبود مصنوعی کالا در بازار را القا کند، اما قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید دارد موجودی کالاهای اساسی کشور بی‌سابقه است و تولید و تجارت نیز روندی عادی دارد.
کد خبر: ۴۵۶۵۰۳

به گزارش خبرگزاری‌ها، با افزایش نوسانات نرخ ارز و گلایه برخی تولیدکنندگان و واردکنندگان از تاثیر این مساله بر قیمت کالاها، گاه القائات نادرستی مبنی بر وجود کمبود کالا در بازار صورت گرفت که در مواردی برای برخی از مردم نیز باورپذیر شد. با این حال مشاهده این واقعیت که در روند ورود و قیمت کالاهای اساسی در بازار تغییری ایجاد نشده و حتی تحریم‌ها نیز بر این مساله تاثیری نداشته است، این القائات را بی‌اثر گذاشت و تب تقاضا برای برخی کالاها فروکش کرد. در چنین شرایطی، حسین مدرس‌‌خیابانی، قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت موجودی کالاهای اساسی کشور را بسیار مناسب ارزیابی و تصریح کرد: هم‌اکنون در بیشتر کالاهای اساسی ذخایر مکفی در کشور وجود دارد و حتی بصراحت می‌توان گفت در مورد کالایی چون شکر هم‌اکنون موجودی کشور بی‌نظیر است، به گونه‌ای که به اندازه چندین‌ماه نیاز کشور، کالا در انبارها وجود دارد. روند تولید و تجارت این کالاها نیز عادی است و بخشی از آن تولید داخلی و بخشی دیگر در حال ثبت‌سفارش برای واردات است.

مصوبات ویژه برای بازار شکر

وی درباره تمهیدات ویژه دولت برای تنظیم بازار شکر و مصوبات کمیته تنظیم بازار در رابطه با این کالا به خبرگزاری مهر گفت: کار ویژه‌ای برای تامین شکر مورد نیاز بازار در هماهنگی با انجمن صنفی قند و شکر صورت گرفته و براساس آن، کمیته تنظیم بازار محدوده قابل قبول قیمت شکر را مصوب و ابلاغ کرده است.

مدرس خیابانی افزود: همچنین قرار بر این است که سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان هرچه سریع‌تر نسبت به تعیین قیمت مصرف‌کننده شکر به صورت فله و بسته‌بندی 900 گرمی براساس سقف قیمت فروش کارخانجات اقدام و بزودی آن را ابلاغ کند.

وی اظهار کرد: تولید داخلی شکر نسبت به سال گذشته، بیش از 30 درصد افزایش یافته است؛ این در شرایطی است که هم اکنون بیش از 900 هزار تن تولید شکر در کشور صورت گرفته و پیش‌بینی می‌شود که مجموع تولید شکر کشور در سال جاری به یک‌میلیون و 300 هزار تن بالغ شود.

وی افزود: همچنین 400 هزار تن تولید شکر داخلی نیز تا فروردین ماه به عدد موجودی‌های کشور اضافه می‌شود؛ ضمن این‌که روند ثبت سفارش شکر خام و تصفیه آن از سوی کارخانجات، به صورت عادی و معمول ادامه دارد.

مدرس‌خیابانی گفت: همچنین این آمادگی وجود دارد تا شکر مورد نیاز اتحادیه صنف قنادان، کارخانجات شیرینی و شکلات را بدون اعمال محدودیت و با قیمت مصوب سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در اختیار آنها قرار دهیم. وی تصریح کرد: همچنین اتحادیه‌ها، شبکه‌های عرضه مرسوم کالا همچون فروشگاه‌های زنجیره‌ای، سازمان میادین میوه و تره‌بار، اتحادیه صنف قنادان، کارخانجات قند و شکر به علاوه صنوف منتخبی که در فروش فوق‌العاده ایام پایانی سال شرکت می‌کنند، می‌توانند از شکر ذخیره‌سازی‌شده با نرخ مصوب بهره‌مند شوند.

مدرس‌خیابانی با تاکید بر ضرورت حمایت از خرید تضمینی چغندرقند و نیز تامین سرمایه در گردش مورد نیاز کارخانجات تولیدی شکر، ابراز امیدواری کرد که در سال زراعی 91-90 بتوان برنامه تولید شکر را به 5‌/‌1 میلیون تن افزایش داد. وی افزود: طرح‌هایی در دستور کار است که بتوان تسهیلات سرمایه در گردش را فراهم و از کشاورزان حمایت کرد تا با رونق کشت چغندرقند بتوان به سمت خودکفایی در این کالای اساسی پیش رفت و سال آینده، ضریب خودکفایی کشور را به 70 درصد رساند.

شناسایی 3300 انبار برنج در کشور

از سوی دیگر مدیرکل بازرسی ویژه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان از اجرای طرح تشدید بازرسی و کنترل انبارهای برنج از ابتدای بهمن جاری در سراسر کشور خبر داد و گفت: تاکنون با شناسایی 3300 انبار برنج، موجودی آنها تحت نظارت قرار گرفته است.

سیدمحمدحسین مولاخواه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: با اجرای طرح تشدید بازرسی‌ها و کنترل انبارها از ابتدای بهمن، تعداد بازرسی‌ها از مقاطع فروش برنج اعم از انبارها، عمده و خرده‌فروشان به طور متوسط به یک هزار مورد در روز افزایش یافته است. مسوول اجرایی بانک اطلاعات موجودی کالا در کشور گفت: انبارهای بازرسی شده برنج مربوط به واحدهای تامین و توزیع‌کننده در نقاط مختلف کشور است و موجودی آنها تحت نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها قرار دارد.

مولاخواه تصریح کرد: براساس اطلاعات به دست آمده از سطح بازار، فراوانی انواع برنج در حد مطلوب ارزیابی شده و با توجه به اقدامات نظارتی صورت گرفته با اعلام تک‌نرخی شدن ارز از سوی بانک مرکزی، قیمت هر کیلوگرم برنج وارداتی در بازار زاهدان که از مراکز عمده عرضه این محصول خارجی است به 22 هزار ریال کاهش یافته است. وی توضیح داد: بر این اساس سود مجاز برای واحدهای تولیدی 17 درصد، شرکت‌های واردکننده 15 درصد، عمده‌فروشی 3درصد و خرده‌فروشی 12 درصد تعیین شده است. به گفته مولاخواه، برنج از پرداخت 4 درصد مالیات برارزش افزوده معاف شده و دریافت آن از مشتریان تخلف و گرانفروشی محسوب می‌شود.

مدیرکل سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفت: سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت و همچنین شورای اصناف از ابتدای سال جاری تا دی‌ماه گذشته 183 هزار و 22 مورد بازرسی از واحدهای عرضه‌کننده برنج انجام داده‌اند.

وی افزود: از مجموع بازرسی‌های صورت گرفته، تعداد 5887 فقره پرونده تخلف گرانفروشی، عدم اعلام موجودی و سایر تخلفات به ارزش بیش از 128 میلیارد ریال به ادارات کل تعزیرات حکومتی استان‌ها جهت رسیدگی ارسال شده است. مولاخواه با بیان این‌که بیشترین ارزش تخلفات مکشوفه مربوط به برنج‌های خارجی گزارش شده است، تصریح کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و طرح تنظیم بازار شب عید، مقرر شده است در نمایشگاه‌های فروش بهاره در 400 نقطه که در اسفندماه برپا می‌شود، علاوه بر کالاهای مورد نیاز و اساسی مردم، برنج نیز با قیمت عادلانه و نظارت مستقیم بازرسان مقیم توزیع شود.

وی افزود: نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالا (بهاره) در تهران نیز در 5 نقطه شهر در پارک ارم، سازمان گوشت تهرانپارس، فرهنگسرای خاوران، پارک ولایت و ورزشگاه تختی از 10 تا 20 اسفند با 10 تا 30 درصد تخفیف برگزار می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها