بالوتلی، هم شیاطین سرخ و هم خانه خود را به آتش کشید!

امتیازهای یک مهاجم ناآرام

روبرتو مانچینی، سرمربی ایتالیایی تیم فوتبال منچسترسیتی معتقد است اگر ماریو بالوتلی مهاجم جوان این تیم اخلاق و رفتار گاه تندش را کنترل کند و قدری آرام‌تر شود، تبدیل به یکی از 3 بازیکن برتر جهان خواهد شد.
کد خبر: ۴۳۹۵۲۶

شاید این اظهارنظر مانچینی بیشتر حمایت صرف او از هموطن جوانش به حساب آید و به تبع آن شک‌برانگیز باشد، اما در این تردیدی نیست که در شهرآورد پرسر و صدای اخیر شهر منچستر در هفته نهم لیگ برتر فوتبال انگلیس بالوتلی نقش بزرگی را ایفا کرد.

او مثل داوید سیلوای اسپانیایی نبود که میدانداری و بازیسازی کرد و نقش و رنگ او در حداقل نیمی از گل‌های سیتی با ارسال پاس‌هایی هنرمندانه در عمق خط دفاعی آشفته یونایتد هویدا بود، اما در مقاطعی حساس 2 گل زد و آغاز ویرانی یونایتد محصول کار وی بود. با این حال به عقل و تدبیر بالوتلی در بیرون از میدان‌های فوتبال می‌توان به طور اساسی شک کرد.

خانه مسکونی او در شهر منچستر چند روز مانده به نبرد سیتی ـ یونایتد طعمه حریق شد و عده‌ای گفتند این اتفاق بر اثر مراسم فشفشه‌بازی که او در خانه‌اش ترتیب داده بود رخ داده و برخی نیز گفتند این رویداد محصول بی‌احتیاطی او در قبال مسائل ایمنی خانه بوده است، اما وی تیم یونایتد را نیز با نمایش‌اش آتش زد تا برای مردم خیلی هم فرق نکند که ریشه و سبب سوختن خانه او در شعله‌های آتش چه بوده است. وقتی هم از مانچو پرسیدند این چه رفتار و کنشی است که بالوتلی دارد و به چه سبب بعد از گلزنی در برابر یونایتد روی تیشرت‌اش عبارت «چرا همیشه من؟» را به نمایش گذاشته، سرمربی سابق اینتر زیر خنده زد و گفت: «جدی نگیرید. ماریو این طوری است. او دیوانه است، اما در پاکی طینت وی شک نکنید. من مثل یک پدر به وی علاقه‌مندم.»

توهین‌های نژادی

حقیقت دیگر آن است که بالوتلی در ایام عضویتش در تیم اینترمیلان آنقدر از روی سکوها مورد توهین‌های نژادی قرار گرفت و اجبارا به آنها واکنش نشان داد که نامش همیشه در فهرست دردسرسازان می‌آمد و او را پیوسته برای ادای توضیحاتی پیرامون این مساله به کمیته انضباطی فوتبال ایتالیا فرا می‌خواندند. او همان طبیعت ناآرام را به سیتی هم منتقل کرده اما مانچینی در 2 فصل اخیر آنقدر مشغول دعوا و چالش با کارلوس ته‌وز دیگر مهاجم تیمش بوده که وقتی برای رویارویی با بالوتلی و پرداختن به مسائل او برایش نمانده است و ترجیح می‌دهد به طور همزمان با  2 نفر دعوا نکند.

گل‌های اخیر بالوتلی سهم نخست را در بالانشینی من‌سیتی در جدول رده‌بندی لیگ برتر انگلیس نداشته و این سهم را بیشتر می‌توان به سرخیو اگه‌رو داد که یک آرژانتینی دیگر است و عملا جای هموطنش ته‌وز را در خط حمله سیتی گرفته است.

فصل پیش که بالوتلی یک در میان مصدوم و ناآماده و درگیر با مسایل حاشیه‌ای بود، دلایل زیادی برای ابقای وی در این باشگاه به دست نیامد و حتی سیاست مانچو در خرید وی زیر سوال رفت، اما در دومین سال بازی بالوتلی 22 ساله در تیم دوم شهر منچستر، این سیاست در حال تایید شدن است و مسوولان و هواداران این تیم نیز پذیرفته‌اند ماریو را  همان طور ببینند و بخواهند که وی واقعا و ذاتا هست.

مراقب او باشید

مانچو در دل‌ پاییز 2011 معترف است که به‌رغم تمامی محسنات فنی بالوتلی، او صاحب چنان ثبات رفتاری و برخوردهای عقلایی نیست که بتوان همیشه و در هر لحظه‌ای روی او حساب کرد و به قول این مربی سرد و گرم چشیده از این جوان ناآرام هر چیزی برمی‌‌آید و باید همیشه مراقب وی و تبعات رفتارش بود. به همین خاطر بود که مانچو در دربی شهر منچستر هم بعد از به ثمر رسیدن گل دوم بالوتلی وی را از زمین بیرون کشید، زیرا می‌دانست یونایتدی‌ها که خود یک اخراجی (اوانز)‌ داده‌اند، برای به حاشیه کشاندن و دو اخطاره کردن وی تدابیر لازم را خواهند اندیشید. بالوتلی فصل پیش هم 2 بار کارت قرمز و تعداد قابل توجهی کارت زرد گرفت.

وقتی او مسن شود

مانچو سعی کرده است مشکلات روحی و انضباطی بالوتلی را به سن کم او و این مساله مهم ارتباط دهد که توهین‌های نژادی از روی سکوهای ورزشگاه‌ها به این جوان سیاهپوست‌ وی را به این نقطه و جوابگویی به توهین‌کنندگان و زندگی دائمی در حالت التهاب کشانده است و بیش از آن که به خود او بتوان خرده گرفت، باید افرادی را که مدت‌هاست وی را با کلماتی زشت از روی سکوها مخاطب قرار می‌دهند، شماتت کرد.

مانچینی که بعد از تردیدهای اولیه سران سیتی در حفظ وی امسال توانسته است در هیات مربی سیتی بسیار موفق‌تر عمل کند و وقتی هم که مساله دوئل صدرنشینان لیگ برتر انگلیس پیش آمد، گوشمالی بزرگی به منچستر یونایتد و سرمربی افسانه‌ای و اسکاتلندی آن ـ الکس فرگوسن ـ بدهد (و نتیجه‌ای را به وی تحمیل کند که به اعتراف خود فرگوسن سخت‌ترین شکست عمرش بوده است)‌ اظهار می‌دارد: «هر مشکلی که اینک بالوتلی می‌آفریند، ابتدا از سن کم او برمی‌خیزد.

وی حق دارد که گاهی اشتباه هم بکند و وظیفه ما این است که دائما از تعداد آنها بکاهیم. در عین حال نباید از خاطر ببریم که توانایی‌های وی به عنوان یک فوتبالیست فوق‌العاده است، کافی است او قدری مسن‌تر و باتجربه‌تر شود و چارچوب فکری فعلی‌اش را عوض کند و راه مهار بحران های پیرامون خویش را بهتر بشناسد و آن وقت خواهید دید که به جمع بهترین‌های این حرفه خواهد پیوست و حتی به مسی و کریس رونالدو خواهد رسید!»

 Channel 4/ مترجم: وصال روحانی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها