جوابیه

پاسخ مرکز زنان به یک یادداشت

مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به مطلب «سخاوتمندی مرکز زنان» که 26 مهرماه در «جام‌جم» به چاپ رسید، واکنش نشان داد و اعزام 400 خبرنگار حوزه زنان به مشهد مقدس را «سنت حسنه» خواند که قضاوت درباره پاسخ مرکز امور زنان به مخاطبان جام‌جم واگذار می‌شود. در این جوابیه آمده است:
کد خبر: ۴۳۶۱۴۱

«ـ اعزام خبرنگاران به مشهد مقدس به عنوان هدیه روز خبرنگار، نه بذل و بخشش بلکه به مثابه سنت حسنه، نماد تکریم نظام از فعالیت مثبت خبرنگارانی است که علی‌رغم فعالیت نشریات زرد، به مساله تنویر افکار و رفع بی‌عدالتی خصوصا در حوزه بانوان در طول سال اهتمام داشته‌اند.

ـ تحقق وعده به خبرنگاران از جمله سنت‌های دیگر است که با کمال تعجب مورد نقد قرار گرفته است.

ـ استعلام از ماهیت خبرنگاری خبرنگاران اعزام شده، بعید به نظر می‌رسد که برای آن روزنامه کار مشکلی بوده باشد که باز هم با کمال تعجب در این باره تجاهل شده است.

ـ در باب هزینه سفر خبرنگاران، لازم است آن روزنامه مبلغ مبالغه شده و کذب 300 میلیون را به حدود یک دهم آن تقلیل داده و تصحیح نماید!

در موضوع کانون خبری بودن مرکز در موضوع زنان، اعلام و پذیرش این امر از سوی آن روزنامه محترم ایجاب می‌نمود که حداقل برای رفع شبهات، استعلامی از این روابط عمومی انجام می‌گرفت که نگرفت.

ـ درخصوص عدم ارتباط یا نقصان ارتباط رسانه‌ای، تعامل در این سطح با خبرنگاران در 2 وجه ارتقای توانمندی‌ها در قالب اردوی آموزشی ـ زیارتی و نیز تعمیق ارتباط در حد 3 روز با یک خبرنگار حوزه زنان به نظر نمی‌رسد که در نرم زمانی ارتباطی، نمره کمی را به این مرکز اختصاص دهد.

ـ باقی شبهات القایی نیز ارزش پاسخگویی نداشته و به عدم اطلاع آن روزنامه و نویسنده محترم مطلب از روش نقد اصولی و نیز فعالیت‌های این مرکز، رجوع دارد که از آن می‌گذریم.

در خاتمه، علی‌رغم استفاده از روش ذم در قالب مدح، از اعطای لقب سخاوتمندی استقبال نموده و امید است این سخاوت از سوی تمامی دلسوزان در قبال زحمتکشان و خادمان به نظام الگو قرار گیرد.»

توضیح جام‌‌جم:

روزنامه جام‌جم نه‌تنها با سنت حسنه تکریم برای خبرنگاران که برای هیچ قشری مخالف نیست؛ بلکه ماهیت تکریم سوال‌برانگیز است؛ چراکه با وجود تنگنای مالی دفاتر امور زنان وزارتخانه‌ها، دست و دلبازی مرکز به بهانه سنت حسنه تکریم، شبهاتی را به ذهن می‌آورد. مرکز در حالی از هزینه 30 میلیون تومانی سفر 400 خبرنگار از تهران به مشهد مقدس خبر می‌دهد که با احتساب هزینه رفت و برگشت حتی با قطار و اسکان در زائرسرا و وعده‌های غذایی، این رقم مطایبه‌ای بیش نیست!

پاسخ مرکز امور زنان نشان می‌دهد که هیچ استدلالی برای نفی نقد جام‌جم از عملکرد رسانه‌ای مرکز ارائه نشده است. این روزنامه (و شاید بسیاری از نشریات)‌ ماه‌هاست در انتظار پرسش و پاسخ رودررو با رئیس مرکز هستند که هیچ بهانه‌ای جز مشغله کاری رئیس آن مرکز و معاونان وی مانع این گفت‌وگو نبوده است.

درواقع می‌خواهیم تاکید کنیم تکریم خبرنگاران در تعامل دوسویه آنان با حوزه‌های خبری تعریف می‌شود، نه اعزام به سفر و اهدای هدیه و... و کوتاه این که، مرکز، انتقادات جام‌جم را فاقد ارزش پاسخگویی دانسته، در حالی که اگر 400 نفر خبرنگار مشمول هدیه روز خبرنگار و تکریم مرکز امور زنان هستند، ضروری است تا مرکز با انتشار نام این افراد، شبهه‌زادیی کند که آیا همه این 400 نفر خبرنگار این حوزه بوده‌اند. در عین حال جام‌جم نقد اصولی و دلسوزانه را برای ارتقای عملکرد مرکز امور زنان ضروری دانسته و خواهان گفت‌وگوی شفاف با ریاست مرکز امور زنان ریاست‌جمهوری است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها