نکته

احمدی‌نژاد اوباما را منزوی کرد

«چه افتضاحی!» این اولین جمله‌ای است که بعد از این‌که احمدی‌نژاد دست‌های دو رهبر برزیل و ترکیه را بالا برد، در ذهن تداعی می‌شود؛ زیرا بعد از 16 ماه فشار روانی و دیپلماسی، اوباما شکست خورده است. این یک کودتای سیاسی برای شکست خواسته غربی‌ها درخصوص توقف برنامه هسته‌ای ایران و افتضاح کاملی برای استراتژی دیپلماسی زمین‌خورده دولت اوباما بود.
کد خبر: ۳۲۹۱۰۹

احمدی‌نژاد توانست با شروط خود و جلب توجه کشورهای دیگر و ارائه پیشنهادات موثر خود، کاری را که آمریکا می‌خواست انجام دهد، براحتی در جریان یک ائتلاف با دو قدرت سرنوشت‌ساز، بی‌نتیجه بگذارد و برای خود یک پیروزی سیاسی ثبت کند.

آمریکا می‌خواست ضمن منزوی کردن ایران، از شورای امنیت برای تحریم این کشور قطعنامه بگیرد. «امروزه دیپلماسی، فاتح میدان است».

این سخن را رئیس‌جمهور برزیل با کنایه به دولت اوباما بیان کرد و به دولت اوباما نشان داد که در سیاست خارجی کاملا در مقابل وی قرار دارد.

به هر حال، علی‌رغم این‌که آمریکا و دولت‌های همراهی‌کننده اروپایی آن خواستند احمدی‌نژاد را منزوی کنند؛ ولی احمدی‌نژاد کاری کرد که اوباما تک و تنها بماند و کاملا در موضع انفعال قرار بگیرد؛ به طوری که منزوی شدن آمریکا در این زمینه کاملا مشهود است.

روسیه و چین نیز بخوبی این هماهنگی را از خود نشان دادند؛ به طوری که حتی با ضعیف‌ترین تحریم علیه ایران نیز مخالفت کرده و این نشان داد که آنها نیز مناسبات جهانی را بخوبی می‌شناسند.

بعد از 16 ماه از روی کار آمدن اوباما، امروز ایران نه‌تنها در زمینه برنامه هسته‌ای خود پیشرفت‌های زیادی کرده؛ بلکه توانسته دولت اوباما را بشدت در انزوای دیپلماسی قرار دهد که حتی در دوران جورج بوش هم این امر بی‌سابقه بوده است.

اسرائیل هم باید سعی کند در روابط دیپلماسی خود با ترکیه و برزیل بیشتر جلب توجه کند، بویژه باید به فکر یک رئیس‌جمهور آمریکایی باشد که بتواند روابط دیپلماسی بهتری برقرار کرده و جهانیان را بهتر توجیه کند.

*‌ منبع: روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال (18 می 2010)‌

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها