در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
طرز تهیه: به را چهار قاچ میکنیم و تخم و قسمت سفتی وسط به را در میآوریم و پوست میکنیم (به را با پوست نیز مربا میکنند)، بعد به را به شکل قاچ پرتقال خرد میکنیم و آنرا میشوییم و در ظرف مسی سفید کرده تمیزی میریزیم (ظرف طبخ مربای به باید حتما مس سفید کرده باشد، زیرا در غیر این صورت مربا خوشرنگ نمیشود )، بعد مقداری آب در حدود 8 لیوان به طوری که کمی روی به را بگیرد در ظرف میریزیم و در آن را میبندیم و ظرف را روی حرارت ملایم میگذاریم تا به کمی پخته ولی زیاد له نشود. بعد شکر را داخل به میریزیم و هل را نیز اضافه میکنیم و میگذاریم مربا با حرارت ملایم 3 تا 4 ساعت بجوشد تا رنگ مربا قرمز خوش رنگ و شربت آن غلیظ شود. بعد آب لیمو را میریزیم. مربا چند جوش که زد از روی آتش بر میداریم.باید توجه داشت که ظرف مربا در مدت طبخ مربا باید بسته و حرارت ملایم باشد تا مربا خوشرنگ شود در صورتی که مربا رنگش کاملا قرمز شد ولی شربت آن رقیق بود درآن را برمیداریم و حرارت را کمی تند میکنیم.
مربای بالنگ
مواد لازم:
بالنگ: یک کیلو
شکر: 2 کیلو
آبلیمو: نصف استکان
تهیه مربا با بالنگ خشک
بالنگ را یک روز در آب سرد خیس میکنیم تا کاملا نرم شود بعد با کارد تیزی روی پوست آن را میتراشیم و نه آنکه بکلی پوست آن گرفته شود، زیرا هر قدر پوست آن بیشتر گرفته شود عطر آن کمتر میشود. بعد بالنگ را در آب جوش دوباره میجوشانیم تا مغز آن پخته و نرم شود سپس10تا 12 ساعت آن را در آب سرد میریزیم، دو سه بار آب آن را عوض میکنیم و کمی از آن را میچشیم تا تلخیاش گرفته شود.
سپس پارچهای روی میز میکشیم و بالنگها را روی پارچه میچینیم تا آب زیادی آن گرفته شود و بالنگ آماده شده را وزن میکنیم و دو برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم یعنی به نسبت 1 کیلو بالنگ 2 کیلو شکر کافی است. شکر را در ظرفی میریزیم 6 لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخممرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملا غلیظ شده قوام بیاید و در آخر کار نصف استکان آبلیمو در آن میریزیم و چند جوش که زد از روی آتش برمیداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم.
تهیه مربا با بالنگ تازه: بالنگ را چهار قاچ میکنیم و قسمت تخم و لیزی وسط آنرا میگیریم و باریک باریک به پهنای 3 تا 4 سانت میبریم و قطعهها را بشکل لوزی یا چهار گوش خرد میکنیم در صورتی که بخواهیم مربا ترد شود آنرا 10 تا 12 ساعت در آب آهک میخوابانیم و در صورتی که بخواهیم نرم شود آب آهک لازم ندارد. در صورت گذراندن در آب آهک آنرا چند آب میشوییم و بعد دوباره در آب میجوشانیم. مغز آن کهنرم شد 24 ساعت آنها را در آب سرد میریزیم و مرتب آب آن را عوض میکنیم و میچشیم. وقتی تلخی آن گرفته شد آنها را مثل مربای بالنگ روی پارچه پهن میکنیم که آب آن گرفته شود، بعد 2 برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم و 6 لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخممرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود. سپس بالنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملا غلیظ شده قوام بیاید و در آخر کار نصف استکان آبلیمو در آن میریزیم و چند جوش که زد از روی آتش بر میداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم.
تهیه آب آهک:به نسبت هر یک کیلو بالنگ یک کیلو آهک را در 5 تا 6 لیوان آب سرد حل میکنیم. به هم میزنیم و میگذاریم آهک کاملا رسوب کند و بعد آب زلال آنرا روی بالنگ میریزیم و بعد 2 تا 3 ساعت بالنگ را مطابق دستور بالا آماده میکنیم.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
برای بررسی کتاب «خلبان صدیق» با محمد قبادی (نویسنده) و خلبان قادری (راوی) همکلام شدیم