مبارزه داغ انتخاباتی

در آستانه برگزاری انتخابات آینده مجلس لبنان دو گروه سیاسی 8 و 14 مارس (هواداران حزب‌الله و جناح‌های غرب‌گرا) به منظور دستیابی به اکثریت در پارلمان این کشور مبارزه داغی را دنبال می‌کنند.
کد خبر: ۲۵۴۹۴۴

این مبارزه با شدت گرفتن سخنرانی‌ها و بحث‌های سیاسی بین دو طرف همراه است. هجدهمین دوره انتخابات مجلس لبنان به منظور انتخاب 128 نماینده این کشور قرار است 17 خرداد سال جاری طی یک روز در همه مناطق لبنان برگزار شود و رقابت اصلی بین نامزدهای دو گروه مطرح 8 و 14 مارس است.

گروه سیاسی 14 مارس شعار «فراموش نمی‌کنیم، آسمان آبی است» را سر می‌دهد که سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله در سخنرانی اخیر خود در پاسخ به آن گفت «طرفداران رنگ آبی (جریان آینده) حوادث درگیری‌های یکسال قبل را فراموش نکنند که دولت فواد سنیوره با تصمیم گیری مبنی بر از بین بردن شبکه ارتباطات مقاومت موجب آن شد».

مبارزه انتخاباتی پارلمانی این دوره لبنان بیشتر بر برخی حوزه‌های انتخاباتی دارای اکثریت مسیحی متمرکز است که سرنوشت درگیری بین دو گروه را تعیین خواهد کرد.

جریان آینده از گروه 14 مارس که به دلیل ائتلاف‌های داخلی و خارجی خود، ستون این گروه به شمار می‌رود وارد مبارزه سخت میان طایفه اهل سنت در حوزه‌های انتخاباتی صیدا، بقاع غربی، عکار، طرابلس و ضنیه شده و با احتمال پیروزی 8 مارس مواجه است.

برخی گروه‌ها و شخصیت‌های لبنانی می‌گویند گروه غربگرای 14 مارس برای کسب کرسی‌های بیشتر در پارلمان لبنان از کمکهای آمریکا، مصر و عربستان‌سعودی بهره می‌‌برد. تفاهم ولید جنبلاط، رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه از گروه 14 مارس با رقیب خود طلال ارسلان، رئیس حزب دموکراتیک لبنان در حوزه‌های عالیه و شوف در استان جبل لبنان قابل توجه و نمادی از این مساله است.

در این بازار داغ انتخاباتی گروه 14 مارس با نگرانی شدیدبه گزارش‌های آمریکایی‌ها و فرانسوی‌ها و اظهارات مقام‌های این دو کشور مبنی بر پذیرش نتایج انتخابات می‌نگرد به ویژه که پاریس بر ضرورت تشکیل دولت وحدت ملی پس از انتخابات و ادامه عمل به توافق سال گذشته بین لبنانی‌ها در دوحه قطر تاکید کرده است.

در عین حال رسانه‌های وابسته به گروه 14 مارس به نقل از نمایندگان این گروه هشدار می‌دهند در صورتی که گروه 8 مارس به اکثریت در انتخابات دست یابد و دولت آینده را تشکیل دهد، محاصره بین‌المللی بر لبنان تحمیل خواهد شد.

به‌رغم این مسائل به نظر می‌رسد میشل سلیمان، رئیس‌جمهوری لبنان پس از انتخابات به دنبال احیای اندیشه تشکیل دولت وحدت ملی است تا بتواند از این طریق و به کمک گروه 8 مارس و بهره‌گیری از برخی احزاب گروه 14 مارس به اوضاع سیاسی و اقتصادی لبنان سرو سامان دهد. برخی تحلیلگران معتقدند سلیمان با همکاری نبیه بری، رئیس مجلس لبنان پس از انتخاب مجدد وی به ریاست مجلس که تقریبا قطعی است و همچنین با همکاری برخی فراکسیون‌های دیگر از جمله فراکسیون وابسته به ولید جنبلاط برای ایجاد سازش بین طرف‌های لبنانی و جلوگیری از بحران سیاسی تلاش خواهد کرد. 

منبع: ایرنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها