گزارش «جام‌جم» از مصوبات اجرایی شده دور اول سفر استانی رئیس‌جمهور به اصفهان

اصفهان در مسیر تحولی تازه

خرداد 1386 استان اصفهان میزبان دور اول سفر رئیس‌جمهوری، محمود احمدی‌نژاد بود؛ سفری که دستاورد آن برای مردم، تصویب 255 مصوبه و 17 تفاهم‌‌نامه در زمینه عمران و آبادانی بود.
کد خبر: ۲۴۳۲۳۸
به گفته استاندار اصفهان، 82 درصد مصوبات استانی اجرایی شده و معاون وی نیز در این باره می‌گوید از 255 مصوبه، 209 مصوبه اجرایی (82 درصد) و 115 مصوبه صددرصد خاتمه یافته (45 درصد) و از 17 بند تفاهم‌نامه نیز 64 درصد پیشرفت حاصل شده است.

با چند تن از خبرنگاران خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها بازدیدی را از طرح‌‌های انتخاب شده از سوی استانداری اصفهان در اواخر سال 87 داشتیم که در بیشتر آنها استاندار و معاونش تا پایان سفر ما را همراهی کردند. توضیحات درباره هر طرح پیش از حضور در محل توسط مسوولان امر در خودرویی که برای این امر تدارک دیده شده، ارائه می‌شد و پس از حضور در محل خبرنگاران کاملا‌ در جریان امر قرار می گرفتند.

بیش از 10 طرح در این سفر مورد بازدید قرار گرفت که برخی از آنها مصوب دولت‌های قبلی بوده که از سوی دولت نهم تامین اعتبار شده و برخی نیز از مصوبات دولت نهم بوده که اجرایی شده و به بهره‌برداری رسیده است.

قطار شهری (ایستگاه کاوه)‌

پیش از انقلاب اسلامی ایران بحث راه‌اندازی قطار شهری مطرح شد، اما پس از انقلاب از سال 1359 کار مطالعاتی آن از سوی مهندسان خارجی آغاز و سال‌های 1375 تا 77 مطالعات طراحی اولیه خطوط اولویت‌دار قطار شهری اصفهان و حومه انجام پذیرفت و در سال 79 بودجه آن در مجلس تصویب و در سال 1380 کار آن آغاز شد.

به‌گفته مسوولان امر، در طول 3 سال ( تا سال 83) با 15‌میلیارد تومان اعتبار ، کار 11.5 درصد پیشرفت داشت و در دولت نهم با 240 میلیارد تومان 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و در صورت تامین اعتبارات مهرماه 89 خط 1 آن راه‌اندازی خواهد شد.

1000 میلیارد تومان هزینه کل راه‌اندازی صرفا خط 1 متروی اصفهان بوده که علت اختصاص این اعتبار به گفته مسوولان درآمد خوب دولت نهم بوده است. این قطار دارای 3 مسیر است که به ترتیب اولویت مسیر شمالی ‌ جنوبی، مسیر شرقی ‌ غربی و مسیر جنوب غرب است.

روستاهای مهیار و امامزاده علی‌اکبر شهرضا

به طور کلی 750 روستا در سطح استان اصفهان وجود دارد که برای کلیه روستاهای بالای 100 خانوار طرح مصوب وجود دارد که البته این طرح شامل روستاهای بین 50 تا 100 خانوار نیز شده است.

بر اساس مصوبه دولت 5/7 میلیون تومان برای هر واحد بین 75 تا 100 متر اختصاص داده شده است که به شکل وام در اختیار روستاییان قرار می‌گیرد. تاکنون 75‌هزار وام توزیع و از این میزان وام 50 درصد به مسکن تبدیل شده است. براساس ماده 133 برنامه چهارم باید این مسکن‌ها اسناد مالکیت داشته باشد تا به عنوان ضمانت در اختیار بانک‌ها قرارگیرد. اکنون برای 120 هزار واحد سند صادر شده است.

طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی به عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گذاشته شده است. این طرح از سال 84 آغاز و پس از اجرایی شدن آن طی 4 سال گذشته، استان اصفهان نتایج جالب توجهی را در امر مقاوم‌سازی بافت روستایی از خود به جا گذاشته است.

توسعه شهرک صنعتی رنگ‌سازان شهرضا

اولین واحد ETV در خاورمیانه محسوب می‌شود، منحصر به فرد است و در خاورمیانه مشابهی ندارد و بومی است. حدود 40 میلیارد تومان هزینه برای آن تصویب شده که 25 میلیارد تومان آن در درست بررسی است. 145‌نفر در حال کار هستند و 7‌پیمانکار در آن فعالیت می‌کنند. ویژگی خاص محصول رنگ ایران در این کارخانه در خلوص و حد حلالیت آن است؛ زیرا بر اساس مشخصات فنی جهانی خلوص و حد حلالیت بین 4 تا 5/4درصد است در حالی که محصول تولیدی ایران دارای خلوص 9/99‌درصد است که 6 برابر استاندارد جهانی است.

به همین دلیل، ایران محصول مذکور را به اروپا، ایتالیا، برزیل و آرژانتین صادر می‌کند. تاکنون 15میلیارد هزینه شده که هزینه کلی در نظر گرفته شده 58 میلیارد تومان است و 160 نفر در این مجموعه مشغول به کار هستند.

تجهیز بیمارستان امیرالمومنین شهرضا

بیمارستان امیرالمومنینع در آبان‌ 1386 پس از 16 سال از کلنگ‌زنی به بهره‌برداری رسیده است. بیمارستان با مساحت 6 هکتار و زیربنای ساختمانی 12 هزار مترمربع در 2 طبقه و با هزینه بالغ بر 8 میلیارد و 500 میلیون، شهرستان شهرضا را تحت پوشش خدمات خود قرار داده است و به گفته مسوولان خدمات‌رسانی را به بیماران شهرستان‌های همجوار (دهاقان و سمیرم) به عهده دارد.

در کنار این پیشرفت‌های چشمگیر گلایه‌هایی نیز از سوی کارکنان، سرپرستاران و دکترها مطرح است و آنها در گفتگو با خبرنگاران حاضر از کمبود متخصص در شیفت‌های شبانه و مواقع غیرساعات کاری، کمبود تجهیزات و نیز به تعویق افتادن حقوق که به 6 ماه نیز می‌رسد، انتقاد و گلایه‌های خود را مطرح کردند.

باند دوم دهاقان - بروجن

این طرح از محل اعتبارات ملی و مصوبات سفر رئیس‌جمهور به استان اصفهان اجرا شد طول آن 17‌کیلومتر در استان اصفهان و 15 کیلومتر در استان چهارمحال و بختیاری است. طرح مزبور تاکنون 25 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و کل اعتبار آن 35 میلیارد ریال و قرار است تا اول سال 89 به بهره‌برداری برسد.

طرح سد و شبکه آبیاری قره‌آقاج سمیرم

سد قره‌‌آقاج با هدف مهار آب‌های سطحی و توسعه کشاورزی و باغداری در 13 کیلومتری شمال شهر سمیرم و 150 کیلومتری جنوب اصفهان روی رودخانه قره‌آقاج احداث شده است. این طرح همچنین طرح انتقال آب شرب به سمیرم را به عهده دارد.عملیات اجرای این طرح از سال 1382آغاز شد و با هدف ذخیره‌سازی 20 میلیون مترمکعب آب در سال احداث شد. این طرح اکنون‌90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. از دی‌ماه 87 آب‌گیری شده است که در انتهای فصل بهار امسال آب‌گیری آن کامل خواهد شد.

طرح گازرسانی

طغیانی، مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان که در این سفر خبرنگاران را همراهی می‌کند، با بیان این‌که در آغاز صرفا 200 شرکت گاز در این استان فعال بود و تنها 1 شهر و 1 روستا دارای گاز بودند، گفت: اکنون از 97‌شهر، 90 شهر از نعمت گاز برخوردارند و 3 شهر خور، بیابانک و انارک با خط هشتمی که تا اردستان رسیده است، تا اواخر سال 88 دارای گاز خواهند شد.

وی با بیان این‌که این حرکت مستلزم 650 کیلومتر خط انتقال بود که 500‌کیلومتر آن در دولت نهم انجام شده است، تصریح کرد: 16500 کیلومتر شبکه‌گذاری در سطح اصفهان انجام شده که از این رقم 5500 کیلومتر در دولت نهم اتفاق افتاده است و 4500 کیلومتر نیز در دست اجراست.

از 255 مصوبه دولت در‌اصفهان 209 مصوبه اجرایی (82 درصد) و 115 مصوبه صد‌درصد خاتمه‌‌یافته است

استان اصفهان دارای 875 روستاست. پیش از دولت نهم تنها 157 روستا دارای گاز بودند و در این مدت متجاوز از 600 روستا گازدار شده و به بهره‌برداری رسیده است و به گفته مدیرعامل شرکت گاز استان تنها 100 روستا باقی مانده که بحث اجرایی آن آغاز شده و در حال طراحی و برآورد قیمت است.

طغیانی با اشاره به برنامه‌ریزی دولت نهم برای ایجاد جایگاه‌هایCNG اعلام کرد: پیش از دولت نهم تنها 8 ایستگاه راه‌اندازی شده بود که اکنون 72 ایستگاه ایجاد و 70 ایستگاه به بهره‌برداری رسیده و 80 ایستگاه هم در دست اجراست.

به گفته وی، استان اصفهان در 3 سال گذشته حدود 250 میلیارد تومان هزینه عمرانی داشته است. علاوه بر استفاده از گاز برای مصارف گرمایش، بیش از 3400 مرکز صنعتی و تجاری در استان گازدار شده که متجاوز از 2000 مورد آن در دولت نهم اتفاق افتاده است که به دنبال 2 هدف یعنی خارج کردن صنایع از آلودگی و نیز اشتغال‌زایی صورت گرفته است.

قطار سریع‌السیر اصفهان  -‌ قم

اصفهان به دلیل شرایط خاص و تولیدات در زمینه‌های مختلف و جاذبه‌های توریستی از مسیرهای پر رفت‌وآمد محسوب می‌شود. بر اساس آمار 2 میلیون نفر در سال به این استان رفت‌وآمد می‌کنند، 83 درصد با اتوبوس و مینی‌بوس، 14 درصد با وسایل نقلیه شخصی و مابقی با قطار و هواپیما.

راه‌آهن سریع‌السیر با سرعت300 کیلومتر در ساعت باعث می‌شود زمان سیر اصفهان  قم و تهران از 5/7 ساعت به 5/1 ساعت تقلیل یابد.

این طرح دارای 2 قطعه است. قطعه اول تهران ‌ قم است که 90 کیلومتر و در دست طراحی است که به وسیله قرارگاه خاتم‌الانبیا اجرایی می‌شود و قطعه دوم قم  اصفهان است که به طول 150کیلومتر است و مطالعات آن تمام شده و شرکت سیمین سپاهان عهده‌دار آن است. به گفته مسوولان، قطعه اول در سال 87، 17 درصد و قطعه دوم 24 درصد پیشرفت داشته است. البته پیشرفت فیزیکی در پایان سال 86 در قطعه اول 3 درصد و در قطعه دوم 8 درصد بوده است.

به طور کلی 100 میلیارد ریال از بودجه عمومی کسب اعتبار کرده که 700 میلیارد ریال آن اختصاص یافته است. پیش‌بینی‌ شده بود اگر اعتبارات تامین شود، پیمانکاران می‌توانند تا پایان سال 87 زیرسازی طرح را پایان دهند.

در ادامه بازدید، جوادی، فرماندار شاهین‌شهر نیز به ارائه گزارشی از پیشرفت‌ طرح‌‌ها پرداخت و گفت: از 74 طرح شهرستانی، 34 طرح 100 درصد به اتمام رسیده و بهره‌برداری شده است.

5 طرح پیشرفت فیزیکی بین 76 تا 99 درصد، 4 طرح بین 51 تا 75 درصد، 4 طرح دیگر بین 25 تا 55 درصد و 15 طرح دیگر تا 25 درصد پیشرفت داشته است که در این میان 12 طرح هنوز اجرا نشده و زمان اجرای آن سال‌های 88 و 89 است. از کل 74 طرح، 6/61 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. طرح‌‌های اجرایی نشده نیز بیشتر در بخش خدمات رفاهی و تسهیلات بین‌ راهی است که به سازمان میراث فرهنگی برمی‌گردد.

کارخانه سیمان اردستان

کارخانه سیمان اردستان تیر 1382 با سرمایه‌ای معادل 43 میلیارد ریال به ثبت رسیده است. هدف نهایی موسسان شرکت ایجاد و احداث یک کارخانه مدرن و پیشرفته تولید سیمان در محدوده شمال شرقی استان اصفهان بود.

در سال 1383 پس از خریداری تجهیزات و ماشین‌آلات از کشورهایی مانند اتریش و آلمان عملیات اجرایی ساخت کارخانه آغاز شد. این امر جزء مصوبات استانی نبوده است؛ اما ارائه تسهیلات بانکی در مصوبات مد نظر قرار گرفته است.

این کارخانه در سال 1383 که کلنگ‌زنی شد تا سال 84، 47 درصد پیشرفت داشته است و در بهمن 86 به بهره‌برداری رسیده و اکنون 3550 تن تولید روزانه به ازای 300 روز کاری و سالانه 1 میلیون تن تولید دارد.

در این کارخانه 350 نفر در 3 شیفت کاری به فعالیت مشغول هستند. 135 میلیارد هزینه احداث آن و 28 میلیون یورو هزینه ارزی از محل صندوق ذخیره ارزی و 40 میلیارد نیز وام بانکی بوده است. این کارخانه200 سهامدار دارد و 150‌هزار تن سیمان به عراق و 200 هزار تن به لبنان و کنگو صادر می‌کند. مشکل عمده در این کارخانه بخش حمل و نقل داخلی است.

مجتمع هندوآباد، آب و فاضلاب روستایی

این مجتمع تامین‌کننده آب 3 روستای هندوآباد، کچونستان و سرابه است با جمعیت حدود 1300‌نفر است. به دلیل خشکسالی با تامین اعتبارات استانی این طرح به اتمام رسیدکه حدود 2/7 کیلومتر خط انتقال است و 22 کیلومتر نیز اصلاح شبکه روستایی انجام شده است.

437 میلیون تومان اعتبار هزینه شده است و 200 میلیون تومان دیگر نیز نیاز است تا بدهی پیمانکاران داده شود. قرار است امسال تامین اعتبار شود و تنها 4، 5 درصد اصلاح شبکه باقی‌مانده است که با این کار برای همیشه مشکل تامین آب 3 روستا حل خواهد شد.

طرح سیکل ترکیبی کاشان

به گفته فلاحتیان، مدیرعامل شرکتبرق منطقه‌ای استان اصفهان این طرح بر اساس مصوبات سفر دور اول استانی رئیس‌جمهور راه‌اندازی شده است. 2هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید در سطح استان اصفهان ایجاد می‌شود.

بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی مسوولان از اول مرداد 88 اولین واحد این نیروگاه در شبکه سراسری برق قرار می‌گیرد و از اول شهریور 88 بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، واحد دوم نیروگاه به شبکه سراسری می‌پیوندد.

مجموعه هزینه‌ها تاکنون در خود نیروگاه 160 میلیارد تومان بوده و حدود 40 میلیارد تومان دیگر تا تابستان سال جاری باید هزینه شود.

این طرح تماما بومی بوده و تجهیزات آن در داخل کشور تهیه شده است. به تاخیر افتادن حقوق کارکنان به دلیل ندادن اعتبار مشکلی بود که در حین بازدید از طرح مطرح شده بود.

فاطمه تیمورزاده

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها