خاتمی:اگر بیایم هویتم را تغییر نمی‌دهم

سید محمد خاتمی گفت: بنده اگر بخواهم بیایم نمی توانم هویتم را تغییر دهم و نیز نمی‌توانم از حداقل‌هایی که به آن باور دارم و برای جامعه مفید می دانم دست بردارم و طبعا با حفظ این امور باید مطمئن باشم که می توانم خدمت کنم. امیدوارم هر چه پیش می آید بتوانیم همدیگر را قانع کنیم.
کد خبر: ۲۳۱۴۵۲

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی بنیاد باران، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی رئیس بنیاد باران در دیدار با اعضای شورای مرکزی مجمع زنان اصلاح طلب و نمایندگان استان‌ها گفت: همگی شما اهل فکر، فضل، دانش، بینش و در عرصه های مختلف فعال هستید و از حضور در جمع شما برای فعالیت اجتماعی و در کنار هم قرار دارید و انقلاب و ایران و سرنوشت آن می اندیشید بسیار خوشحالم.

خاتمی تصریح کرد: رشد در متن جمع پدید می آید و حضور اجتماعی برای زنان موجب رشد می شود و کسی که رشد نیافته است حق خود را نمی شناسد و طبعا دنبال آن هم نمی رود. حق گرفتنی است و رشد امری است که در عرصه اجتماعی حاصل می شود؛ بنا بر این رشد و حضور در عرصه اجتماعی ملازم یکدیگرند.خوشبختانه زنان ما رشد خود را نشان داده اند و حضورشان در عرصه حیات اجتماعی در خور تقدیر است گرچه هنوز تا رسیدن به جایگاهی که در خور آنند فاصله داریم.

وی همچنین با اشاره به ارزش‌هایی که به عنوان زن مسلمان و ایرانی وجود دارد، عفت و وفا را مساله‌ای مهم عنوان کرد که تنها متعلق به زنان نیست و مردان را هم شامل می شود. زن مسلمان ایرانی باید در عین پایبندی به ارزشهای دینی و معنوی و اخلاقی نشان دهد که می تواند الگوی مناسبی برای زن در روزگار ما باشد.

رئیس بنیاد باران به نقش ممتاز زن در خانواده اشاره کرد و اظهار داشت: باید دید چه کار کنیم تا زمینه رشد و حضور اجتماعی زن کاملا تضمین شود در عین حال نقشی که زن می تواند بیش از مرد در استحکام و ارتقاء خانواده داشته باشد، ایفا شود.

خاتمی با اشاره به این که متاسفانه سیاست و سیاستمداری در طول تاریخ و حتی دوران مدرن ماهیت و روند مطلوبی نداشته و ندارد، گفت:هیچ وقت نگاه من به دنیای سیاست نگاه مثبتی نبوده است، گرچه معتقدم یک متفکر در دنیایی که همه چیزآن سیاسی است و سیاست بر پایه زور، فریب و دروغ استوار است؛ ناچار است به سیاست بیندیشد قبل از آنکه به آن اقدام کند.

وی گفت: بنده یک طلبه و دانشجو هستم و همواره دوست داشته‌ام حالت طلبگی برایم بماند، بنابراین همواره دوست داشته‌ام تا به اینکه چه چیزی را باید در عرصه فکر به عرصه عمل جاری کرد، بیندیشم و معتقدم در این صورت است که ما در خارج و زندگی عینی هم شاهد وضع مطلوب تری خواهیم بود.


رئیس جمهور پیشین در ادامه به طرح چند پرسش پرداخت و گفت: ما باید بیندیشیم مشکل ما در این مرحله تاریخی کجاست؟ چرا در ظرف یکصد سال با اینکه تا حدودی خواسته‌هایمان مشخص بوده دائما ناکام بوده ایم . البته این به این معنی نیست که شکست خورده ایم بلکه به طور کامل به اهداف و آرمانهای تاریخی که داشتیم یا می خواستیم نرسیده ایم یا احیانا انحراف ایجاد شده است.

رئیس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها ادامه داد: 100 سال است که جنبشی وسیع و همه جانبه در تاریخ ایران جریان دارد، در این جنبش اصیل ملت ایران پیشتاز سایر ملت‌‏های اسلامی و منطقه جهت نفی استبداد، استعمار و تلاش برای پیشرفت همه جانبه کشور و در جست و جوی عدالت بوده است.

خاتمی ناکامی حرکت‌های روشنفکری در جامعه را ناشی از نداشتن یک ذهنیت درست از موقعیت تاریخی و نیازهای جامعه دانست و افزود: حرکت‌های روشنفکری نتوانسته رابطه درست و تفاهم آمیزی با متن جامعه که بستر حرکت است ایجاد کند.

وی یکی از بزرگترین نقش‌های کسانی چون شریعتی را نزدیک کردن زبان روشنفکری به زبان توده دانست و گفت: بحران تفکر آن است که نمی‌دانیم چه هستیم و چه می‌خواهیم یا اگر می‌دانیم راه کارهای رسیدن به آن را نمی‌دانیم.

رئیس بنیاد باران، موفقیت‌های بدست آمده را بسیار ارزشمند توصیف کرد و در عین حال گفت: ما به اهداف نهایی نرسیده ایم که بگوئیم دیگر در جامعه جنبش لازم نیست، امروز جنبش برای این است که نظامی که از متن خواست و اراده جامعه برآمده است به اهداف خود برسد و چنانچه لازم است در ساختارها و رفتارها اصلاح به عمل آید و تلاش کنیم، آرمان‌های انقلاب و همان اهدافی که در قانون اساسی آمده است، تحقق یابد.
 
وی تصریح کرد: نظر امام(ره) با بسیاری از کسانی‌که در ساحت دین موثر یا مدعی بودند متفاوت بود؛ امام این همه بر رای و نظر مردم تکیه کرد ولی بعضی ها عملا امروز می گویند رای مردم اثری ندارد و صوری و ظاهری است. این بینش و نظر که دیدگاه انقلاب و خط امام(ره) نیست؛ نسبتی با امام و انقلاب ندارد.

رئیس بنیاد باران ادامه داد: اینکه ما با مشکلاتی روبرو می شویم و سپس نگاهمان به سوی فردی می رود و انتظار داریم او بیاید و همه مشکلات را حل کند نشانه ضعف و نقص اجتماعی است.
خاتمی تصریح کرد: اگر فرضا چنین فردی که ازاو همه انتظارات را داریم؛ او را نخواهند و یا در برابر او کارشکنی‌ شود، او موفق نمی شود؛ آیا مطلوب تر این نیست کسانی بیایند که در ایده‌آل‌ها با ما شریک باشند و بخواهند وضع موجود را تغییر دهند و در عین حال کارشکنی را در مقابل خود نداشته باشد یا کمتر داشته باشد و فضا برای ما هم بازتر شود تا کارهای زیر بنایی و اجتماعی انجام دهیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: بنده اگر بخواهم بیایم نمی توانم هویتم را تغییر دهم و نیز نمی‌توانم از حداقل‌هایی که به آن باور دارم و برای جامعه مفید می دانم دست بردارم و طبعا با حفظ این امور باید مطمئن باشم که می توانم خدمت کنم. امیدوارم هر چه پیش می آید بتوانیم همدیگر را قانع کنیم.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها