ایران یک ابررایانه قوی ساخت

منصور کبگانیان معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از موفقیت ایران در طراحی و ساخت ابررایانه خبر داد و گفت: این ابر رایانه قدرت محاسباتی 86 میلیارد دستور در ثانیه را دارد.
کد خبر: ۱۶۲۳۳۴

کبگانیان امروز یکشنبه در یک نشست خبری با بیان اینکه ما اکنون از نظر دریافت ابررایانه تحریم هستیم و محققان ما از دسترسی به‌پردازش اطلاعات با سرعت‌های بسیار بالا محرومند، گفت: پروژه ابررایانه بصورت فوق استراتژیک در ایران طرح و از سال 80 طراحی و تست اولیه آن آغاز شد.

وی افزود: این ابررایانه سیستم پلاستر با 32 پردازشگر پتنیوم  3 و 216  هسته پردازشی دارد و در دانشگاه صنعتی امیرکبیر طراحی و ساخته شده است.

کبگانیان با بیان اینکه دانشگاههای دیگری چون صنعتی اصفهان و صنعتی شریف و مرکز پژوهشهای بنیادین در حال ساخت ابررایانه‌های دیگری هستند، گفت: در آینده‌ای نزدیک شبکه‌ای از ابررایانه‌ها خواهیم داشت که سبب می‌شود پژوهشگران ما مشکلی در انجام محاسبات پژوهشی با سرعت‌های بسیار بالا نداشته باشند.

وی گفت: با ساخت این ابررایانه ایران نیز در جرگه کشورهایی که توان ساخت ابررایانه را دارند، در رتبه شصت و هفتم قرار گرفت.

به گفته معاون پژوهشی وزارت علوم، قرارداد ساخت این ابررایانه با هواشناسی بسته شده است و فعلا به همین سازمان خدمات می‌دهد ولی امید است که با به راه افتادن این شبکه دیگر محققان نیز بتوانند از آن استفاده کنند.

ایرنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها