jamejamsara
سرا آشپزی کد خبر: ۱۲۹۳۰۰۲   ۱۸ آذر ۱۳۹۹  |  ۱۵:۴۲

هواری پلو یک غذای بندری لذیذ

طرز تهیه هواری جنوبی

هواری یا هووری از غذا‌های بسیار خوشمزه و مخصوص بندر عباس است، هواری را می‌توان هم با میگو و هم با ماهی درست کرد و یکی از غذا‌های پرطرفدار جنوب ایران است

طرز تهیه هواری جنوبیبه گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایلنا

مواد لازم:

  • میگو ۵۰۰ گرم
    - برنج ۵۰۰ گرم
    - پیاز یک عدد
    - سیر ۴ حبه
    - سیب زمینی متوسط ۲ عدد
    - لوبیا چشم بلبلی یک فنجان
    - گوجه فرنگی ۵۰۰ گرم
    - رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری
    - زیره سیاه یک قاشق غذاخوری
    - نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
    -آب مرغ نصف پیمانه
    • طرز تهیه هواری جنوبی

طرز تهیه:

این غذا یک پلوی مخلوط و مقوی است. می‌توان از زعفران هم برای خوشرنگ کردن آن استفاده کرد. لوبیای چشم بلبلی را خیس کرده و چند بار آبش را عوض کرده و بعد بپزید.

زیره را قبل از استفاده می‌شوییم و اگر قبلا شسته و خشک کرده و نگه داشته باشیم عطر آن از بین می‌رود. برنج را از قبل آبکش کرده‌ایم و کمی زنده‌تر برداشته‌ایم.

می‌توان به جای میگو از ماهی هم استفاده کرد که در آن صورت باید ماهی را از قبل مزه دار کرده و بپزیم که در آن صورت این غذا هواری ماهی خواهد شد. برای اینکه میگو در غذا سفت نشود به آن آبلیمو یا سرکه نمی‌زنیم.

ماهیتابه را روی حرارت می‌گذاریم و مقداری روغن داخل آن می‌ریزیم. پیاز خرد شده را داخل ماهی تابه می‌ریزیم تا کاملاً نرم شود.

وقتی پیاز نرم شد سیر را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. می‌توانیم به جای حبه‌های سیر از سیر تازه هم استفاده کنیم.

میگو را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم وقتی میگو‌ها را مقداری تفت دادیم آب مرغ را اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم بپزد.

در ظرف را باز می‌گذاریم تا در حین حرارت دیدن مواد، آب غذا بخار شود. می‌توان به جای آب مرغ از استاک مرغ یا استاک گوشت هم استفاده کرد. از آب هم می‌توان استفاده کرد، اما آب مرغ خوشمزه‌تر است.

بعد از اینکه مواد کمی پخت و آبش کشیده شد گوجه فرنگی و رب را اضافه می‌کنیم. گوجه فرنگی و رب را با مواد قبلی تفت می‌دهیم کمی که تفت خورد لوبیا و سیب زمینی را اضافه می‌کنیم.

سیب زمینی‌ها را نگینی ریز خرد می‌کنیم، چون باید داخل برنج با بخار برنج بپزد و داخل مواد فقط کمی تفت می‌دهیم.

به مواد نمک، فلفل قرمز و زردچوبه اضافه می‌کنیم. چون در این غذا از زیره استفاده می‌کنیم پس نیازی به استفاده از ادویه کاری نیست.

مواد را با هم تفت می‌دهیم. ته قابلمه مورد نظر مقداری روغن می‌ریزیم. مقداری برنج داخل قابلمه می‌ریزیم و یک لایه از مواد و دوباره یک لایه از برنج می‌ریزیم.

لایه آخر را با مواد پر می‌کنیم و نیازی به صاف کردن مواد هنگام ریختن داخل ظرف نیست. تقریبا چهار لایه از هر کدام یعنی برنج و مواد بریزیم کافی است.

لایه آخر را که از مواد پر کردیم زیره را نصف می‌کنیم و هر نصفه را یک طرف ظرف روی برنج و کنار مواد در یک نقطه می‌ریزیم تا موقع پختن غذا این زیره غذا را معطر کند.

بعد از پخت غذا هم اگر کسی طعم زیره را دوست نداشته باشد می‌توان آن قسمت از برنج را جدا کرد. در ظرف را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه دم بکشد

 

برای مشاهده دستورالعمل غذای ساده و سریع کلیک کنید.

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:

یادداشت

بیشتر
نگاه طالبان به ابتکار صلح منطقه‌ای

نگاه طالبان به ابتکار صلح منطقه‌ای

موضوع دیدار هیات طالبان با مقامات جمهوری اسلامی از منظرهای مختلفی قابل بررسی است. شاید ریشه اصلی این مساله به روابط بین طالبان و آمریکا برگردد.

مشتری بانک درگیر شناسه شهاب نیست

مشتری بانک درگیر شناسه شهاب نیست

کد یا شناسه شهاب همان شناسه‌ای است که بانک‌ها مشتری را از طریق آن شناسایی می‌کنند،یعنی برای اشخاص حقیقی کد ملی، اشخاص حقوقی شناسه ملی و برای اتباع خارجی همان شماره فراگیر اتباع خارجی است.

فرانسه بر مدار سیاست اجبار

فرانسه بر مدار سیاست اجبار

سیاست‌های فرانسه طی سال‌های گذشته تابعی از سازوکارهای دیپلماسی اجبار،‌ همکاری‌های حقوقی و فشارهای سیاسی علیه ایران بوده است.

گفتگو

بیشتر
راه میانبر رشد کسب‌وکار

گفت‌وگو با دکتر علی رودگر، از پایه‌گذاران هک رشد کسب‌وکار در ایران که موجب رشد بسیاری از کسب‌وکارهای نوپا و بزرگ‌ مقیاس کشور شده است

راه میانبر رشد کسب‌وکار

پیشنهاد سردبیر

بیشتر
اسرار یک سکه مجازی

اگر از بیت‌کوین، ارزش آن، قوانین خرید و فروش و جزئیات دیگر آن خبر ندارید، این گزارش را بخوانید

اسرار یک سکه مجازی

غائله غربالگری

انتشار اخبار تایید نشده درباره حذف غربالگری اجباری با واکنش‌های مختلفی روبه‌رو شد

غائله غربالگری

پیشخوان

بیشتر