سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
تب کریمه کنگو بیماری مهلک و خطرناکی است که از دسته بیماریهای ویروسی مشترک بین انسان و دام به شمار میرود. متاسفانه این بیماری هر ساله به ابتلا و فوت تعدادی از هموطنان عزیز منجر شده است. طبق اعلام اخیر مسؤولان وزارت بهداشت، در سه ماه ابتدایی سال 98 مجموعا حدود 50 نفر در کشور به تبکریمه کنگو مبتلا شده و متاسفانه پنج نفر فوت کردند.
علائم اولیه ابتلا به بیماری تب کریمهکنگو شامل تب، لرز، ترس از نور، درد عضلانی، تهوع و سردرد است. سپس خونریزی زیرپوستی شبیه کبودشدگی پوست آغاز میشود. خونریزی در اندامهای داخلی بدن نیز محتمل است و خطر مرگ را در پی دارد.
گزیدگی با کنه یکی از راههای ابتلای انسان است. اما بیماری از راه تماس با ترشحات دام بیمار نظیر خون نیز منتقل میشود. بنابراین قصابان و افرادی که مسؤول ذبح حیوانات هستند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند و حتما باید از روپوش و دستکش استفاده
کنند.
برای پوست کنی گوسفند معمولا قصابان هوا را با دهان خود به زیر پوست حیوان ذبحشده میدمند تا جداسازی پوست از لاشه آسان شود.
تماس مستقیم دهان قصاب با پوست حیوان ذبح شده خطرناک است و توصیه شده مرحله هوادهی زیر پوست گوسفند با استفاده از تلمبه انجام شود. همچنین تماس مستقیم پوست با گوشت حیوانات بیمار نیز ممکن است سبب ابتلای انسان شود. به همین دلیل هنگام خرد کردن و بسته بندی قطعات گوشتهای نذری نیز حتما باید از دستکش استفاده کرد.
توصیه اکید این است که قربانی کردن حیوانات در سطح شهر تحت نظارت اکیپهای اداره دامپزشکی هر منطقه و پس از انجام بازرسیهای بهداشتی توسط دامپزشک انجام شود. در غیر این صورت بهتر است گوشت گرم به مدت یک روز داخل یخچال قرار داده شود و سپس به مصرف برسد.
دکتر بهادر حاجیمحمدی
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد