در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
کاهش استرس با بوییدن مرکبات
گفته میشود برای کاهش اضطراب، استرس و تحریکپذیری، اسانس پوست پرتقال و نارنگی را استشمام کنید. در طب سنتی، بوها میتوانند اثرات مثبت یا منفی داشته باشند. در مورد مرکبات بهواسطه معطر بودن اسانسشان مفرح و مقوی قلب و مغز هستند و برای رفع اضطراب و تحریکپذیری مفیدند. اما گاهی همین بوهای معطر در برخی افراد سبب بروز حساسیت میشود. بنابراین اگر بوها به درستی و مطابق با ذائقه افراد انتخاب شود، میتواند در کیفیت خواب، بهبود روحیه، ارتقای خلقیات، افزایش سطح ایمنی و کاهش استرس موثر باشند.
رفع سوزش ادرار با مرکبات
باوری که در طب رایج وجود دارد این است که با مصرف لیمو و سایر مرکبات که ترش مزه و اسیدی است میتوان ادرار را قلیایی کرد و از همین خاصیت جهت رفع سوزش ادرار و واژینال کمک گرفت. واقعیت این است که با افزایش pHادرار و قلیایی شدن آن میتوان به کنترل عفونت ادراری کمک کرد. اسیدهای ارگانیک موجود در مرکبات میتوانند با ورود به خون باعث قلیایی شدن ادرار شوند که البته این موضوع در مورد اسیدهای غیرارگانیک که در نوشابه یا سایر نوشیدنیهای صنعتی استفاده میشود صدق نمیکند و همان خاصیت اسیدی را به ادرار میدهند. برخلاف طب رایج که با قلیایی کردن ادرار قصد درمان دارد اما طب سنتی سوزش ادرار را ناشی از گرمی بالای بدن میداند و برای کاهش این حرارت مصرف مرکبات را توصیه میکند.
خواص درمانی مرکبات تلخ
در اثر ماندن برخی مرکبات همچون لیمو شیرین یا آب گریپ فروت که این روزها مصرف آن متداول شده مزه تلخی ایجاد میشود که برخلاف تصور افراد میتواند خواص درمانی مفیدی برای بدن داشته باشد. به این طریق که غلظت صفرا را کم کرده و انسدادهای کبدی را باز میکند و سبب رقت خون و صفرا و کاهش چربی و قند خون میشود. البته مصرف این مرکبات برای کسانی که آسپیرین و وارفارین استفاده میکنند سبب تداخل دارویی شده و خونریزیدهنده است.
فواید فیبرهای سفید
در مورد فیبرهای سفید رنگ چسبیده به پوست مرکبات خواص درمانی زیادی همچون خاصیت ضدالتهابی، بهبوددهندگی ورم معده، کاهش قند و کلسترول خون مطرح است. به گفته دکتر زارعیان، حداقل کارکرد این فیبرها تسهیل عملکرد گوارشی است.
فیبرهای سفید رنگ مرکبات قابض و مقوی و ضدالتهاب معدهاند ضمن اینکه همه فیبرها به کاهش چربی و قند خون کمک میکنند. توصیه میشود مرکبات همراه با این فیبرها مصرف شوند.
دلیل مصرف نارنج با ماهی
در اغلب منابع اینترنتی مصرف ترشیجات، سرکه و آبلیمو را همراه با ماهی منع کردهاند با این توجیه که طبع سرد ترشیجات با طبع سرد ماهی ناسازگار بوده و سبب بروز مشکلاتی میشود. در مقابل نارنج را تنها مرکبی معرفی میکنند که به دلیل طبع گرم، میتوان آن را همراه ماهی استفاده کرد. به گفته دکتر زارعیان طبع نارنج مشابه همه مرکبات و ترشیها سرد و تر است. اما بهدلیل داشتن ته مزه تلخ درجاتی از گرمی را دارد، ولی این به معنی گرم بودن مزاج نارنج نیست. در طب سنتی ترکیب تلخی و ترشی، گرمی و سردی را اصلاح میکند. آب نارنج سرد است و گوشت آن مزاج معتدل رو به گرمی دارد. نارنج معتدلترین نوع سردی است و کمترین عارضه را برای بافتهای عصبی معده، رحم، پوست و مفاصل دارد. دلیل مصرف نارنج با ماهی این است که ماهی غذایی لزج و غلیظ بوده و هضم سختی دارد که مصرف آن همراه با نارنج سبب لطافت و نرمی و هضم بهتر گوشت آن میشود. گرم مزاجان میتوانند با ماهی از سرکه و نارنج استفاده کنند، اما در مزاجهای سرد بهتر است ماهی همراه با ادویههای گرم و زنجبیل مصرف شود.
فاخره بهبهانی
سلامت
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رییس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با سیده عذرا موسوی، نویسنده کتاب «فصل توتهای سفید»
یک نماینده مجلس:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»: