ترمیم لایه ازن؛ 40 سال بعد

نتایج تحقیقات ناسا نشان می‌دهد سوراخ لایه ازن در حال بسته شدن است و این لایه محافظ زمین تا 2060 میلادی به‌طور کامل ترمیم می‌شود.
کد خبر: ۱۱۱۰۵۷۶

به گزارش نیوزویک، در دهه 1980 میلادی سوراخی در لایه ازن به وجود آمد. اکنون ناسا اعلام کرده به دلیل ممنوعیت استفاده از مواد شیمیایی خطرناک، این سوراخ کوچکتر شده است. تحقیقات نشان داده سطح ماده کلرین که به لایه ازن آسیب میرساند، به سرعت در اتمسفر زمین در حال کاهش است. این امر نشان میدهد که لایه محافظ زمین در حال ترمیم است.

سال گذشته در تصاویر ماهوارهای چنان به نظر میرسید سوراخ لایه ازن در حال بسته شدن است؛ به همین دلیل برخی دانشمندان پیشبینی کردند سوراخ مذکور تا 2060 به طور کامل بسته میشود.

البته تاکنون مشخص نبود که این بهبود وضعیت از نتایج پروتکل مونترال است. این پروتکل در سال 1989 امضا شد و هدف از آن حذف مواد شیمیایی خطرناک برای لایه ازن به نام «کلروفلوروکربن» (CFC) بود. تمام این موارد نشان میدهد پروتکل مونترال نتایج مثبتی داشته و سطح کلرین در جو قطب شمال در حال کاهش است.

لایه ازن مانند یک ضدآفتاب عمل میکند و در حقیقت حیات در زمین را از اشعههای خطرناکUV محافظت میکند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها