مدیرکل میراث فرهنگی استان:

حال گردشگری کرمانشاه خوب است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به روند رو به رشد ورود گردشگران به استان طی سالهای اخیر گفت: حال گردشگری استان خوب است.
کد خبر: ۱۰۹۱۶۲۹

جلیل بالایی در گفت و گو با ایسنا، مهم‌ترین مساله در بحث رونق گردشگری را معرفی خوب ظرفیت‌های گردشگری دانست و اظهار کرد: در حوزه گردشگری برخلاف سایر حوزه‌ها که ابتدا باید زیرساخت‌ها فراهم شده و سپس کار معرفی و جذب سرمایه گذار صورت گیرد، باید ابتدا معرفی صورت گرفته و سپس زیرساخت‌ها و اقدامات لازم دیگر انجام شود.

وی افزود: با معرفی ظرفیت‌های گردشگری خودبخود زمینه سرمایه گذاری و ارائه خدمات فراهم شده و مردم نیز برای ارائه خدمات گردشگری پای کار می‌آیند.

بالایی یکی از ضعف‌های اصلی گردشگری استان را عدم معرفی مناسب ظرفیت‌ها و جاذبه‌های گردشگری استان عنوان کرد و افزود: این ضعف به حدی است که حتی خود کرمانشاهیان، استان کرمانشاه را آن طور که باید ندیده اند و از همه جاذبه‌های گردشگری آن خبر ندارند، بنابراین آنچه که درگام اول جهت رونق گردشگری کرمانشاه ضروری است، معرفی مناسب استان و جاذبه‌های گردشگری آن است.

وی افزود: در گام بعدی ما باید درجهت تقویت ابزارهای سازمان‌دهی مدیریت خدمات سفر حرکت کنیم که متاسفانه دراین زمینه هم ضعف جدی در دفاتر خدمات سفر داریم.

بالایی تصریح کرد: کلیدی ترین مساله گردشگری بحث معرفی و نیز تقویت ابزارها و عوامل محرک جذب گردشگر است.

وی با بیان اینکه اقدامات بسیاری در این حوزه صورت گرفته، گفت: از جمله برنامه‌هایی که در این زمینه داشتیم سفر جمعی از مدیران دفاتر گردشگری مطرح کشور به استان بود که توفیق چندانی در این زمینه نداشتیم. این افراد آمدند، اما از آنجا که مسیر گردشگری تعریف شده‌ای در استان نداشتیم که حداقل برنامه‌های دو روز یک تور گردشگری را به طور کامل پُر کند، این کار با موفقیت همراه نشد.

وی افزود: اقدام دیگری که در جهت معرفی جاذبه‌های گردشگری استان صورت گرفت بحث بازدید کاروان رسانه‌ای استان‌های دیگر از کرمانشاه بود که حقیقتا بازتاب رسانه‌ای خوبی برای استان داشت، اما ثمراتش آن طور که باید نبود و اتفاق خاصی نیفتاد.

مسیر گردشگری را هموار کردیم

بالایی تصریح کرد: با تجربیاتی که طی این مدت به دست آوردیم به این نتیجه رسیدیم که نهایتا باید مسیر را باز کرده و اجازه دهیم نیروهای جوان، تحصیلکرده و خوش فکر بیایند و مدیریت خدمات سفر در استان را به دست بگیرند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه افزود: در همین راستا باوجود فشار توسط دفاتر خدمات گردشگری فعلی، بسیاری موانع در خصوص راه اندازی دفاتر جدید را از جمله بحث داشتن سابقه کار را برداشتیم تا افراد تحصیلکرده به راحتی بتوانند دفتر خدمات سفر راه‌اندازی کرده و در زمینه جذب گردشگر فعالیت کنند .

بالایی افزود: از طرفی تربیت راهنمایان گردشگری و مدیران فنی را نیز در دستور کار قرار دادیم، بطوری که هم اکنون تعداد راهنمایان گردشگری استان از 9 نفر به 28 نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه دفاتر خدمات سفر هم اکنون به طور میانگین 50 تور در طول سال برگزار می‌کنند، گفت: این امر نشان می‌دهد که اقدامات صورت گرفته کم کم دارد آثار خود را نشان می‌دهد.

بالایی با بیان اینکه با این اقدامات مسیر گردشگری در استان همواره شده است، گفت: همزمان با ورود بیشتر گردشگر، بر توسعه زیرساخت‌های گردشگری نیز متمرکز هستیم.

توان دِلبری از گردشگران را داریم

وی در خصوص اینکه نبود زیرساخت‌های مناسب گردشگری می‌تواند گردشگران را دلزده کرده و از مراجعه دوباره آنها به استان جلوگیری کند، گفت: این کمبود زیرساخت‌ها به حدی نیست که دل گردشگران را بزند.

وی افزود: استان آنقدر جاذبه دارد و زیرساخت‌ها به حدی هست که گردشگران را دل آزرده نکند و ما هم اکنون با همین ظرفیت‌ها و جاذبه‌ها و امکانات موجود توان دِلبری از گردشگران را داریم.

رشد 10 درصدی گردشگران استان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در ادامه به آمار بازدید گردشگران از استان اشاره کرد و افزود: آمارهای میلیونی که از بازدید گردشگران داده می‌شود سرجای خودش، اما آن آماری که برای ما بسیار مستند است میزان فروش بلیت در پایگاه‌های تاریخی است.

وی افزود: در نیمه ابتدای سال گذشته 461 هزار نفر از محوطه‌های تاریخی استان بازدید کردند که این میزان در نیمه ابتدای امسال به 518 هزار و 550 نفر رسیده که این میزان رشد 10 درصدی بازدید گردشگران از محوطه‌های تاریخی استان را نشان می‌دهد.

بالایی تصریح کرد: با توجه به این آمار، رشد قابل قبولی در حوزه گردشگری بر اساس مستندات داریم و این روند رو به رشد در سالهای اخیر وجود داشته و تکرار شده است و این امر نشان می‌دهد که حال گردشگری کرمانشاه خوب است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها