عناب، میوه سرزمین‌های خشک

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان‌جنوبی گفت: احداث باغ الگویی متراکم پیوندی عناب زمینه‌ساز افرایش تولید این محصول به لحاظ کمی و کیفی می‌شود.
کد خبر: ۱۰۳۰۵۲۶

«هادی زراعت‌گر» در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مقاومت زیاد درخت عناب در برابر شرایط نامساعد آب و هوایی وخاک، خواص معجزه‌آسای درمانی و نقش آن در طب سنتی و ... باعث شد که کشت محصول عناب مورد توجه زیاد باغداران و کشاورزان مناطق خشک و نیمه‌خشک قرار بگیرد.

وی اظهار کرد: در خراسان‌جنوبی با وجود شرایط نامساعد آب و هوایی، آب و هوایی گرم و خشک و با بارندگی سالانه کم و دارا بودن اراضی فقیر و شور کشت عناب گوی سبقت را در سازگاری و مقاومت از میان سایر محصولات زراعی و باغی ربوده است و با تولید مناسب و رشد بهینه به‌عنوان محصول مهم منطقه در آمده است.عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان‌جنوبی تصریح کرد: بر این اساس پرداختن به جنبه‌های مختلف این گیاه از دیرباز در دستور کار محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان‌جنوبی قرار گرفته است.زراعت‌گر ادامه داد: احداث باغ الگوئی متراکم پیوندی عناب یکی از اقدامات مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان‌جنوبی است که باغ مورد اشاره در سطح یک هکتار در اراضی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان (ایستگاه کشاورزی محمدیه بیرجند) در اسفند 1395 احداث شد.وی تصریح کرد: در بیشتر مناطق عناب‌کاری کاشت این گیاه بصورت سنتی مرسوم بوده، بطوری‌که از قدیم کاشت این درخت به‌عنوان درختان حاشیه‌ای مزارع و باغ ها مرسوم بوده در سال‌های اخیردر بهترین حالت شمار درختان در باغ های یکدست عناب از 400-300 اصله درخت در هکتار تجاوز نمی‌کند.عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان‌جنوبی گفت: اما در شیوه جدید در باغ الگویی متراکم پیوندی عناب در کشور شمار درخت در هکتار 1250 اصله با فواصل 2 متر روی ردیف و4 متر بین ردیف‌ها است که با تلفیق روش‌های نوین مدیریت باغ باعث افزایش تولید و عملکرد به میزان قابل توجهی می‌شود.زراعت‌گر اظهار کرد: با توفیقاتی که در امر جوانه‌زنی بذرها همچنین موفقیت‌هایی که در روش‌های پیوند این گیاه حاصل شد امکان تولید درختان پیوندی و احداث نهالستان عناب فراهم شد و هم‌اکنون همه درختان این باغ پیوندی است.وی افزود: در بیشتر باغ ها سنتی عناب، درختان بدون هیچ‌گونه روش تربیتی خاصی سال‌ها به حال خود رها می‌شوند و در بیشتر مواقع به دلیل این که شاخه‌های بارور پس از باردهی وبرداشت در طول پاییز وزمستان ریزش می‌کنند هرس هم انجام نمی‌شود.عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان‌جنوبی ادامه داد: این روش نه تنها تعادل میان رشد رویشی وزایشی را برهم می‌زند، بلکه انجام روش‌های مدیریتی داشت و برداشت را با مشکل مواجه می‌کند.

زراعت‌گر یادآور شد: اما در روش نوین، شیوه تربیت وهرس درختان به‌گونه‌ای است که ضمن کنترل رشد رویشی، از رشد زایشی و عملکرد بسیار خوبی برخوردار خواهند بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها