با اسفندیار قره‌باغی خواننده سرود «آمریکا، آمریکا»

موسیقی مستهجن هدیه دشمن است

اسفندیار قره‌باغی خواننده سرود «آمریکا، آمریکا»ست. او سال‌ها در عرصه موسیقی ضداستکباری فعالیت داشته و آثارش مورد توجه جوانان و نسل‌های بعد موسیقی هم قرار گرفته است. این خواننده یکی از داوران جشنواره شعر، موسیقی و سرود طبس بود و با آثار نسل جوان در موضوع استکبارستیزی از نزدیک روبه‌رو بوده است. با او درباره این تجربه و همچنین فعالیت‌های گذشته‌اش گفت‌وگویی کوتاه انجام دادیم.
کد خبر: ۹۳۴۱۶۱

این روزها شاهد برگزاری جشنواره طبس هستیم که در آن کارهای زیادی عرضه شده است. سطح کارهای جشنواره را چطور ارزیابی می‌کنید؟

با توجه به این‌که بچه‌ها از اقصی نقاط کشور بدون پشتوانه یا حامی مالی، با همت و غیرت خودشان کار کردند، نباید از آنها انتقاد کنیم. خیلی از اینها حتی تحصیلات موسیقی ندارند. پس باید آنها را در سطح خودشان سنجید و نباید بگوییم مثلا در جاهایی فالش خواندند. اینها با نهایت غیرتشان این کار را می‌کنند. ما باید تشویق ‌کنیم تا این جوان‌ها را به موسیقی صحیح و فاخر بکشانیم. علاوه بر این‌که یک موسیقی ضداستکباری هم از آنها می‌شنویم.

در این جشنواره کار بین‌المللی هم عرضه شده است؟

بله از لبنان و چند کشور دیگر.

سطح آثار خارجی را در مقایسه با آثار هنرمندان کشورمان چطور می‌بینید؟

آنها هم در همین سطح هستند. اما با توجه به حمایت‌های مالی که عرض کردم، می‌توان گفت بچه‌های ما جلوتر هستند.

از حضورتان در این جشنواره چه بازخوردهایی دریافت کردید؟ چون شنیده‌ایم برخی اعتراض داشتند به حضورتان در جشنواره طبس.

اگر کانالی ماهواره‌ای حرفی علیه ما می‌زند، اعتنایی نمی‌کنیم. چون نه حرفه‌اش این است و نه در سطحی است که نظر بدهد.

وجود این دست جشنواره‌ها را چقدر ضرورت می‌دانید؟

چنانچه جشنواره‌ها زیر چتر حمایتی نهادها و ارگان‌ها قرار بگیرد، در شکل‌گیری جریانی برای مقابله با موسیقی مستهجن بسیار مفید خواهد بود. موسیقی مستجهن در واقع هدیه دشمن است؛ ما را به نقطه‌ای رسانده که به واسطه آن تجمعات و مهمانی‌های شبانه شکل گرفته و به تبع آن در این مهمانی‌ها مشروبات الکلی سرو می‌شود و پشت آن لابد مواد مخدر مصرف می‌شود و به تبع آن قتل و جنایت رخ می‌دهد. هدف ما این است که می‌خواهیم موسیقی جوانان را به سمت درست سوق دهیم و جشنواره‌هایی از این دست می‌توانند کمک کنند.

سال‌ها از وقتی که شما «آمریکا، آمریکا» را خواندید گذشته است. امروز به چه شکل باید از ضداستکبار سخن گفت؟

استکبار که از بین نرفته، هنوز هم در خاورمیانه کشت و کشتار می‌شود و این زاییده تفکرات استکباری است. استکبار از بین نرفته بلکه هنوز آن را می‌بینیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها