انتقاد2 نماینده در گفتگو با جام جم: صنعت چای کشور را به بخش خصوصی واگذار نکنید

مجلس شورای اسلامی در برنامه پنجساله سوم توسعه به دولت اجازه داد که حداقل در مدت 5 سال طرح آزادسازی چای را اجرا کند به موجب این طرح دولت به مرور زمان حداقل ظرف 5 سال قابل تمدید در5 سال بعدی
کد خبر: ۷۸۳۹
بتدریج یارانه ها و کمکهای خود را از چایکاران قطع کند و تمام امور مربوط به چای و چایکاران را به بخش خصوصی بسپارد بنا به گفته نمایندگان مجلس ، طرحی که قرار بود بتدریج به مرحله اجرا درآید، در کمتر از یک سال به صورت تمام و کمال اجرا شد و قطع یکباره یارانه از این صنعت ، بخش عمده چایکاران را ورشکسته کرده است .ایرج ندیمی ، نماینده لاهیجان درباره این طرح به خبرنگار امور مجلس ما گفت : خصوصی سازی در کشور به هیچ موفقیتی نرسیده است ؛ به طوری که اگر دولت یک میلیارد فروش داشته باشد،10 میلیارد بر حجم بودجه شرکتها می افزاید و این به معنای شکست کامل خصوصی سازی در ایران است .وی ادامه داد: سازمان چای بدون اختیارات لازم از کشاورزی حمایت می کند و در برابر عواملی چون مجوزهای صادره پیشین برای واردات چای ، قاچاق این کالا و یا واردات با مجوز توسط تعاونی های مرزنشین و یا بازارچه های مرزی و مناطق آزاد می تواند به این معنا باشد که نسبت به چندصد هزار خانوار و شغل بی توجهیم و به یک معنا نه تنها قدرت ایجاد شغل نداریم، بلکه توانایی فقط مشاغل موجود را هم نداریم.وی خاطرنشان کرد: در نشست اخیری که با وزیر جهاد کشاورزی و معاونان ایشان داشتیم ، این درخواست را مطرح کرد که لااقل براساس اجازه 10 درصد افزایش به قیمت کالاها و محصولات ، به قیمت خرید برگ سبز چای نیز افزوده شود. رسول جماعتی ، نماینده فومن و شفت نیز در این باره به خبرنگار ما گفت : قرار بود دولت طرح آزادسازی چای را آهسته و پیوسته و در مدت حداقل 5 سال انجام دهد؛ ولی متاسفانه آزمون و خطا را روی چای انجام داد و طرحی که می باید در مدت حداقل 5 سال انجام شود، در کمتراز یک سال به صورت تمام و کمال اجرا شد. وی این پرسش را مطرح کرد: چگونه است که دولت برای بسیاری از کالاها نظیر گندم ، برنج یارانه پرداخت می کند؛ ولی برای چای چنین امری صورت نمی گیرد.جماعتی ادامه داد: کمیته ای از سوی شورای عالی اقتصاد تشکیل شده که نرخ تضمینی چای درجه یک را از قرار کیلویی 320 تومان ، چای درجه دو را کیلویی 220 تومان و چای درجه 3 را کیلویی 120 تومان تعیین کرده است ؛ در صورتی که ما عملا شاهد هستیم که کارخانه داران، چای را بیش از کیلویی60 تومان از کشاورز چایکار خریداری نمی کنند.وی در پاسخ به این پرسش که چرا با قیمت 60 تومان خریداری می شود، گفت : در زمان تحویل ، کارخانه دار، نوع چای تحویلی را درجه 3 می زند و بعد هم اعلام می کند که برگ سبز تا تبدیل شدن به چای خشک ،50 درصد افت دارد؛ بنابراین آن را با نصف قیمت درجه 3 - یعنی همان شصت تومان - خریداری می کنند.جماعتی خاطرنشان کرد: از120 واحد کارخانه فعال در استان های گیلان و مازندران ، هیچیک از روشهای علمی استفاده نمی کنند و دولت هم در این زمینه قدمی برنداشته است و همین موضوع باعث شد، باتوجه به این که چای بهاره ما از نظر مرغوبیت ، بهترین چای بهاره دنیاست ، از همه جهات از کشورهای تولیدکننده چای بسیار عقب بمانیم.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها