لاریجانی رئیس مجلس ماند

در دهمین جلسه علنی مجلس نهم شورای اسلامی موضوع انتخاب هیات‌رئیسه دائم، مصوب شدن اعتبارنامه برخی از منتخبان و ارجاع 7 اعتبارنامه به کمیسیون تحقیق مجلس، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
کد خبر: ۴۷۸۹۹۹

به گزارش جام‌جم، روز گذشته انتخاب هیات‌رئیسه دائم مجلس شورای اسلامی در دستور کار مجلس قرار گرفت و از میان 2 کاندیدای ریاست، علی لاریجانی با 177 رای موافق در مقابل غلامعلی حداد عادل با 89 رای از میان 270 نماینده حاضر به سمت ریاست یکساله مجلس منصوب شد.

در این رای‌گیری علی لاریجانی توانست آرای بیشتری نسبت به انتخابات هیات‌رئیسه موقت به دست آورد. درانتخاب نواب رئیس مجلس این بار حسن ابوترابی‌ بود که با به دست آوردن 232 رای در مقابل 179 رای محمدرضا باهنر و از مجموع 271 نماینده حاضر توانست به نایب‌رئیسی اول دست یابد و باهنر که در انتخابات هیات‌رئیسه موقت مجلس، نایب‌رئیس اول شده بود، با کاهش آرای خود به نایب‌رئیسی دوم برگزیده شد.

در انتخاب دبیران و ناظران نسبت به انتخابی که در هیات‌رئیسه موقت مجلس صورت گرفته بود، هیچگونه تغییری به وجود نیامد و همچنان حسین سبحانی‌نیا با 166رای، محمدحسین فرهنگی با 164 رای، محمد دهقان با 161 رای، شاهین محمدصادقی با 152 رای، علیرضا منادی با 140 رای و جواد جهانگیرزاده با 134 رای به عنوان 6 دبیر هیات‌رئیسه و سید شریف حسینی با 166 رای، عبدالرضا مصری با 165 رای و محمد آشوری با 152 رای مجددا به عنوان ناظران انتخاب شدند.

ارجاع 7 اعتبارنامه به کمیسیون تحقیق مجلس

قبل از ورود به بحث انتخابات هیات‌رئیسه، بحث مصوب نشدن اعتبارنامه‌های منتخبان تهران به دلیل اعتراض منتخب مبارکه به کل آنها باعث شد که تذکرات فراوانی در صحن علنی به ریاست مجلس داده شود.

اعتراضات و تذکرات متعدد همگی ناظر بر این بود که منتخبانی که اعتبارنامه آنها مصوب نشده نمی‌توانند در رای‌گیری شرکت کنند یا به عنوان کاندیدا در هیات‌رئیسه مجلس حضور یابند، باعث شد ریاست مجلس برای حل این مشکل به مدت نیم‌ساعت تنفس اعلام کند.

این تذکرات که از سوی احمد امیرآبادی نماینده قم، حمید رسایی، علیرضا محجوب، احمد توکلی، مهدی کوچک‌زاده و اسماعیل کوثری نمایندگان تهران به هیات رئیسه ارائه شد، اعتراض نماینده مبارکه به اعتبارنامه حدود 30 نفر از نمایندگان تهران را مورد انتقاد قرار داد.

نمایندگان تهران در اعتراض به علی ایرانپور، منتخب مبارکه که اعتبارنامه وی نیز مورد اعتراض احمد توکلی است، رفتار وی را یک اقدام واکنشی و نامناسب دانستند.

بعد از تنفس نیم ساعته، شعبه 6 ابتدا اعتبارنامه تک تک نمایندگان تهران را قرائت کرد که از این میان علی ایرانپور به اعتبارنامه 10 نماینده یعنی اسماعیل کوثری، حمید رسایی، حسین نجابت، علیرضا زاکانی، مهدی کوچک‌زاده، احمد توکلی، الیاس نادران، علی‌اصغر زارعی، زهره طیب‌زاده و مرتضی آقاتهرانی اعتراض کرد. پس از این اعتراض، علی لاریجانی اعلام کرد که بررسی اعتبارنامه‌ها به کمیسیون تحقیق ارجاع خواهد شد.

در ادامه اخطارها و تذکرات نمایندگان و رایزنی‌ها در صحن علنی، علی ایرانپور در تذکری اعلام کرد که اعتراض خود را از نمایندگان تهران به جز احمد توکلی و الیاس نادران پس می‌گیرد، اما از طرف دیگر حامد قادرمرزی منتخب مردم قروه با اعتراض به اعتبارنامه حسین نجابت و زهره طیب‌زاده خواستار بررسی اعتبارنامه آنان در کمیسیون تحقیق ارجاع شد.

براین اساس اعتبارنامه 4 منتخب تهران در جلسه علنی دیروز برای بررسی بیشتر به کمیسیون تحقیق ارجاع گشت.

بر این اساس هم‌اکنون در کمیسیون تحقیق اعتراض به اعتبارنامه حبیب برومند منتخب مردم پارس‌آباد و بیله‌سوار، علی ایرانپور منتخب مردم مبارکه، احمد توکلی، الیاس نادران، زهره طیب‌زاده و حسین نجابت منتخبان مردم تهران و جواد کریمی قدوسی منتخب مردم مشهد در دست بررسی است تا بعد از بررسی موارد، کمیسیون تحقیق گزارش خود را به هیات رئیسه ارائه کرده تا در جلسه علنی مجلس قرائت شود.

لاریجانی: هیاهوی غرب، یک بازیگری ناشیانه است

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به مذاکرات ایران و 1+5 در مسکو اشاره کرد و گفت: با این‌که دو هفته به مذاکرات آتی هسته‌ای در مسکو مانده است، هیاهوی غربی‌ها در این زمینه چیزی جز بازیگری ناشیانه نیست.

لاریجانی در سخنان پیش از دستور خود در صحن علنی مجلس، خطاب به غربی‌ها و آمریکا ادامه داد: اگر شما می‌خواهید برای حل و فصل مسائل مذاکره کنید، چگونه است که نتایج مذاکره را از قبل مشخص کرده‌اید.

لاریجانی تصریح کرد: از یک طرف پیغام می‌دهید و از طرف دیگر عربده سیاسی به راه می‌اندازید؛ این یک پس‌رفت سیاسی برای دیپلماسی ایالات متحده است که در یک زمان هم حجله عروسی راه می‌اندازد و هم فغان‌نامه منتشر می‌کند.

رئیس مجلس نهم افزود: مطمئن باشند در ایران اسلامی کسی برای این سبک‌سری دیپلماسی، ارزشی قائل نیست.لاریجانی در ادامه حرکت عزتمندانه در امواج متلاطم بین‌المللی را در گرو درک، فهم و تحقق راهنمایی‌های رهبر فرزانه انقلاب دانست و گفت: در مسائل حساس منطقه بخصوص در 10 سال اخیر که ایالات متحده رفتار ماجراجویانه‌ای را با تخیل مدیریت جهانی خود رقم زد این رهبری و ولایت فقیه بود که با استراتژی محکم و عمیق، حرکت ملت را به سوی عزتمندی هدایت کرد.

لاریجانی وحدت انقلابیون را عامل پیشرفت 3 دهه انقلاب دانست و گفت: در شرایط فعلی که تلاش‌های بغض‌آلود آمریکا و بعضی مرتجعین منطقه نسبت به ایران افزایش یافته است، اهمیت این مقوله بیشتر شده است. وحدت در اصول حرکت ضروری است البته اختلاف‌نظر در چگونگی پیمودن راه همیشه می‌تواند مفید و عامل تکامل باشد.

وی با اشاره به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب، تاکید کرد که مجلس شورای اسلامی از تحلیل آموزنده و درس‌آموز حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، سپاسگزار و آن را مبدا تلاش‌های خود در مجلس نهم قرار می‌دهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها