کفاشیان:

شانس من در AFC بیشتر از سعیدلو بود

رییس فدراسیون فوتبال گفت: نسبت به سعیدلو شانس بیشتری برای انتخاب شدن در انتخابات کنفدراسیون فوتبال آسیا داشتم اما او از من خواست در انتخابات شرکت نکنم.
کد خبر: ۴۵۰۱۳۹

علی کفاشیان صبح امروز میهمان برنامه ورزش و مردم بود.

وی قبل از اینکه در خصوص مسائل کلان فوتبال صحبت کند پیش از پخش بازی پرسپولیس مقابل ملوان انزلی که منجر به شکست دو بر صفر سرخپوشان شد در خصوص دنیزلی گفت: باید به مربیان فرصت داده شود. نباید از دنیزلی توقع معجزه داشت.

وی سپس درباره اینکه گفته از لج خبرنگاران می‌خواهد در انتخابات فدراسیون فوتبال کاندیدا شود، اظهار داشت: حرصم در نیامده بود که این جواب را دادم. برخی از دوستان مطبوعاتی دوست ندارند من کاندیدا شوم و من هم این حرف را زدم. برخی جواب‌ها برمی‌گردد به نحوه‌ سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود. برخی از سؤال‌ها فنی نیست و من هم مجبور می‌شوم جواب‌های حاشیه‌ای بدهم.

کفاشیان در خصوص تغییر اساسنامه فدراسیون فوتبال تصریح کرد: اساسنامه فدراسیون فوتبال که در این چهار سال مورد استفاده قرار گرفت توسط کمیته انتقالی تدوین شد و ما بر اساس همین کار را آغاز کردیم. در جریان کار متوجه شدیم برخی از بندهای این اساسنامه نیاز به اصلاح دارد. از سال گذشته بحث اصلاح برخی از بندهای اساسنامه در مجمع فدراسیون فوتبال مطرح شد و در نهایت این مسئله به تصویب رسید که در برخی از بند‌ها بازنگری شود. حتی برخی از مواردی که باید اصلاح می‌شد را در مجمع عادی فدراسیون مطرح کردیم. سپس گروهی را مشخص کردیم تا برای اصلاح اساسنامه بحث‌های لازم را انجام دهند.

وی افزود: در همین بحث‌ها روی یکی دو بند اختلاف نظر پیش آمد و برای رفع این اختلافات قرار شد گروه 13 نفری برای بازنگری این یکی دو بند تشکیل شود. در مجمع قبلی گفتیم که اگر قرار باشد این بازنگری صورت گیرد ممکن است انتخابات فدراسیون به تعویق بیفتد و اعضای مجمع هم گفتند این مسئله اشکالی ندارد.
 
رئیس فدراسیون فوتبال اضافه کرد: این گروه 13 نفر شامل چهار نماینده از باشگاه‌ها، چهار نماینده از روسای هیئت فوتبال، یک نماینده از وزارت ورزش، یک نماینده از سازمان نیروهای مسلح، یک نماینده از فدراسیون فوتبال و دو نماینده از افرادی که اساسنامه فعلی را تدوین کردند مشغول به کار شدند. یکی از بندهایی که اختلاف نظر در آن وجود داشت بحث انتخاب نواب رییس بود اینکه پیشنهاد شده بود نواب رییس توسط رییس فدراسیون به مجمع معرفی شوند یا طبق اساسنامه فعلی با انتخابات معرفی شوند.

وی گفت: پیشنهاد من این است که نواب رییس توسط رییس انتخاب شوند. این افراد معرفی شده توسط رییس فدراسیون در مجمع معرفی می‌شوند و مجمع می‌تواند به آنها رای ندهد و رییس فدراسیون باید فرد جدیدی را معرفی کند تا زمانی که این نواب رییس انتخاب شوند رییس فدراسیون می‌تواند برای این قسمت‌ها سرپرست مشخص کند. من برای خودم این کار نمی‌کنم. حرف من این است اگر بر فرض قرار است من و فردی که می‌خواهد نایب رییس من شود اختلاف داشته باشیم و هر دو هم کاندیدا شویم ممکن است در طول کار اختلاف‌های زیادی داشته باشیم.

کفاشیان در پاسخ به این سؤال که باید در این چهار سال چنین مشکلی را با نواب خود داشته است یا خیر، گفت: به این شکل نبوده اما بحثم مدیریتی است. من سابقه 30 سال مدیریتم را در ورزش می‌گویم و این حرف را برای رییس خوشبخت آینده فدراسیون فوتبال می‌زنم. من حتی در این زمینه با فیفا هم صحبت کردم و آنها هم می‌گویند اگر قرار است نایب رییس نقش اجرایی داشته باشد بهتر است رییس فدراسیون نوابش را انتخاب کند. همدلی مهمترین اصل برای مدیریت است.

کفاشیان در خصوص اینکه آیا از عملکرد نبی دبیر کل فدراسیون رضایت دارد یا خیر عنوان کرد: از ایشان راضی هستم. او یک فرد، با تجربه فوتبالی خوب است. بیشتر کارها را نبی انجام می‌دهد و ما بیشتر مصاحبه می‌کنیم!

رییس فدراسیون در پاسخ به این سؤال که چرا اختلاف نظر بین اعضای هیأت رییسه فدراسیون با شخص او اکنون نمایان شده گفت: اختلاف نظر‌ همیشه هست. فدراسیون فوتبال را باید یک گروه اداره کند. کار فوتبال وسیع است و اختلاف نظر‌های آن هم وسیع است. من می‌گویم شرایط باید طوری باشد که اگر رییس فدراسیون حرفی می‌زند اعضای هیأت رییسه یا گروه‌های دیگر اختلاف نظر شدیدی با رییس نداشته باشند. وحدت مهمترین عامل موفقیت یک فدراسیون است. اختلاف نظر می‌تواند باشد اما حرف آخر را رییس بزند.

کفاشیان در مورد اینکه چرا برخی اخبار در فدراسیون فوتبال به سرعت رسانه‌ای می‌شود، گفت: چنین مسئله‌ای در فوتبال مرسوم است وقتی مطلبی را دو نفر می‌دانند دیگر نمی‌توان آن را مخفی نگه داشت.

وی در مورد اینکه چرا مدتی است سکوت کرده و کمتر مصاحبه می‌کند، تاکید کرد: از رسانه‌ها می‌خواهم این دو ماه آینده هم دندان روی جگر بگذارند و اجازه دهند بقیه صحبت کنند. به من ایراد گرفته می‌شد به عنوان رییس فدراسیون زیاد صحبت می‌کنم که من هم به نصایح آنها گوش و ترجیح دادم کمتر صحبت کنم. به لحاظ روحی هم شرایطم طوری بود که احتیاج به بازنگری داشتم.

کفاشیان درباره اینکه حضور افراد غیر فوتبالی در فوتبال تا چه زمانی باید ادامه داشته باشد، اظهار داشت: مجمع فدراسیون فوتبال 75 نفره است. در مجمع فوق العاده‌ای که داشتیم من، نواب رییس و اعضای هیأت رییسه در رای گیری شرکت نکردیم چرا که حق رای نداریم اما سایر اعضا که شامل روسای هیأت‌های فوتبال و مدیران باشگاه‌ها می‌شد در رای گیری حضور داشتند. تمام این افراد سال‌ها است که در فوتبال مشغول مدیریت هستند. البته این را هم قبول دارم برخی از مدیران باشگاه که از سوی برخی نهادها انتخاب می‌شوند فوتبالی نیستند و من هم می‌گویم کسانی باید در باشگاه‌ها حضور پیدا کنند که مدیریت فوتبالی را بدانند.

کفاشیان ادامه داد: اعضای مجمع فدراسیون فوتبال را افراد فوتبالی تشکیل دادند و وقتی آنها رای می‌دهند آیا نباید این رای را محترم دانست؟ اینکه می‌گویند فرد باید فوتبالی باشد یعنی چه؟ من که رییس فدراسیون فوتبال هستم 30 سال است که مدیریتی ورزشی می‌کنم. شما من را با کسی که چمن را آب می‌دهد مقایسه کنید، کسی که چمن را آب می‌دهد باید حتما فوتبالی باشد؟ رییس فدراسیون باید سابقه مدیریت داشته باشد و بر مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی اشراف داشته باشد.

وی تصریح کرد: رییس فدراسیون به تنهایی نمی‌تواند در هر مسئله‌ای دخالت کند. مثلا چند وقت قبل برای شرکت در مجمع هیأت فوتبال استان خراسان جنوبی به آنجا سفری داشتم و در خصوص برنامه‌های کلان استان مسائلی را جمع آوری کردم. کار من نظارت بر این است که این مسائل حل شود. نمی‌توانم در تمام جزئیات مسائل دخالت داشته باشم. مثلا من نمی‌توانم در کار کمیته داوران فوتبال دخالت مستقیم داشته باشم. شاید گاهی با برخی تصمیمات این کمیته موافق نباشم اما به آن احترام می‌گذارم چون کار من تخصصی داوری نیست حتی اگر تخصص هم داشته باشم نباید دخالت کنم.

کفاشیان در پاسخ به این سؤال که چرا چهار سال قبل در انتخابات فدراسیون فوتبال شرکت کرد گفت: دبیر کل ملی المپیک بودم و در حالی که 10 ماه تا پایان ماموریتم باقی مانده بود از من خواسته شد به عنوان رییس فدراسیون فوتبال در کنار علی آبادی کاندیدا شوم. آن زمان اعلام شد که رییس سازمان تربیت بدنی نمی‌تواند برای ریاست فدراسیون کاندیدا شود و بدین ترتیب آقای علی آبادی کنار رفت و من و شهنازی ماندیم.

وی افزود: همان زمان خواستم در زمان ثبت نام کاندیداها تجدید نظر شود که من هم بروم دنبال کار و زندگی‌ام اما گفتند اگر این اتفاق بیفتد بار دیگر فوتبال‌مان تعلیق می‌شود. شهنازی از من هم زرنگ تر بود و خود را کنار کشید. آن زمان رییس کمیته انتقالی یک اشتباهی کرد - که البته ناظر فیفا هم بود - و روزی که قرار بود رییس فدراسیون انتخاب شود گفت دیگر رای گیری لازم نیست و انگار خسته شده بودند و می‌خواستند یک نفر را به عنوان رییس انتخاب کنند. زمانی که رییس فدراسیون فوتبال شدم تا هشت ماه در دو پست فدراسیون فوتبال و کمیته ملی المپیک فعالیت می‌کردم.

کفاشیان در پاسخ به این سؤال که آیا دوست داشتید در کمیته ملی المپیک به کارتان ادامه دهید، خاطرنشان کرد: این مسئله دست خودم نبود و من در این فضا افتادم. حتی به علی آبادی چند بار گفتم که چرا این کار را کردی و او گفت نمی‌خواستم این طور شود.

وی در توضیح بیشتر درباره اینکه چرا بین مسئولان فدراسیون فوتبال این اختلاف نظر‌ها وجود دارد، گفت: اختلاف نظر از اول بوده است. همیشه هم می‌گویند این اختلاف نظر است که باعث می‌شود کاری انجام شود و اساسنامه فدراسیون فوتبال به ما یاد می‌دهد که نظر همدیگر را بپذیریم. هیأت رییسه فدراسیون فوتبال برای این است که نظر‌ها را جمع کنیم و حتی خیلی مواقع بوده که نظر من مخالف نظر اعضای هیأت رییسه بوده است.

کفاشیان تاکید کرد: متاسفانه ما این فرهنگ را نداریم که نظرات همدیگر را بپذیریم ولی در این چهار سال در فدراسیون فوتبال تمرین تعامل را کرده‌ایم و همیشه تلاش کرده‌ایم طبق اساسنامه رفتار کنیم. مثلا در مورد کمیته داوران نظرمان بر این بوده که یک نفر نمی‌تواند تصمیم گیرنده باشد و باید یک گروه پنج نفره این کمیته را اداره کند و اکنون در کمیته داوران همه کارها تقسیم شده است اما برخی از کمیته‌ها هستند که این کار را خوب انجام نمی‌دهند. یا مثلا در مورد کمیته فوتسال هم ما هیأت رییسه انتخاب کردیم در حالی که عباس ترابیان اوایل برایش سخت بود که چنین تصمیمی را اجرا کنیم. در لیگ آزادگان هم مجمع انتخاب کردیم.

رییس فدراسیون فوتبال در مورد اینکه آیا کار خودش در این فدراسیون را تمام شده می‌داند یا خیر، گفت: من به این نتیجه نرسیده‌ام که کارم تمام شده اما این مجمع فدراسیون فوتبال است که تصمیم می‌گیرد و تشخیص می‌دهد از من بهتر وجود دارد یا نه.

وی درباره اینکه فکر نمی‌کند لیگ برتر به دلیل تعداد بالای تیم‌ها فشرده برگزار می‌شود، تصریح کرد: در فوتبال یک نفر نمی‌تواند تصمیم گیرنده باشد. امروز شرایط لیگ برتر ما به گونه‌ای است که حتی کرش نیز می‌گوید برگزاری لیگ با 18 تیم به ضرر فوتبال ایران است برای حل شدن این مسئله ما مجوز صدور پروانه حرفه‌ای برای باشگاه را در نظر گرفته‌ایم.

کفاشیان اظهار داشت: به خاطر شش امتیاز نتوانستیم سهمیه کامل لیگ قهرمانان آسیا را کسب کنیم و اگر برخی استادیوم‌های ما تغییراتی داده بودند و یا مدیریت برخی از باشگاه‌های ما بهتر بود امتیاز بیشتری می‌گرفتیم. از طرفی هم انتظار نداریم یک‌ شبه همه چیز درست شود. خیلی کشورهای دیگر در آسیا هم هستند که مشکلات ما را دارند. در هر صورت برای تغییر این شرایط باید یک سری از قوانین‌مان درست شود و من به باشگاه‌ها این ابلاغیه را داده‌ام که اگر شرایط حرفه‌ای پیدا نکنند پروانه حرفه‌ای برای آنها صادر نمی‌شود و اجازه حضور در لیگ برتر را به آنها نمی‌دهیم.

کفاشیان در پاسخ به این سؤال که آیا در مدت زمان حضورش در فدراسیون فوتبال استقلال کاری داشته یا خیر، گفت: برای اداره فوتبال فقط من تصمیم گیرنده نیستم. باید از قواعد مملکت‌مان هم پیروی کنیم و نظرات نمایندگان مجلس، دولت و مسئولان ورزشی را هم بدانیم. فقط فدراسیون فوتبال پاسخگوی مسائل فوتبال نیست. شما شاهد هستید که وزیر ورزش برای پاسخگویی به مجلس شورای اسلامی می‌رود.

وی ادامه داد: زمانی که معاونت ورزشی سازمان بودم و به عنوان رییس مجمع فدراسیون فوتبال در این جلسه شرکت کرده بودم و آقای دادکان رییس فدراسیون بود وقتی گزارش مجمع را به من داد در نامه‌ای به آقای مهرعلیزاده رییس وقت سازمان تربیت بدنی نوشتم که گزارش این مجمع یکی از بهترین گزارش‌ها بوده است.

کفاشیان یادآور شد: می‌خواهم یک مسئله‌ای را بگویم. از اختلاف پیش آمده بین دادکان و رییس وقت سازمان تربیت بدنی چه کسی لطمه خورد، مسلما فوتبال چرا که باعث تعلیق شدن فوتبال ما شد و آسیب خوردیم. نمی‌توانیم بگوییم استقلال یعنی اینکه رییس فدراسیون همه تصمیمات را خودش بگیرد.

کفاشیان درباره از دست دادن کرسی‌های ایران در کنفدراسیون فوتبال آسیا گفت: زمانی که بحث حضورم به عنوان کاندیدا در انتخابات هیأت رییسه کنفدراسیون فوتبال آسیا مطرح شد آقای سعیدلو عنوان کرد که می‌خواهد به عنوان نایب رییس AFC در انتخابات شرکت کند. صحبت‌های زیادی در این باره انجام شد.

وی اضافه کرد: وقتی بن‌همام به ایران آمد و ما این قضیه را با او مطرح کردیم او گفت موافق نیست که از غیر فوتبالی‌ها یا مسئول یک کشور در این انتخابات شرکت کنند. با این حال ما لابی‌های زیادی انجام دادیم و قرار شد من هم به عنوان عضو هیأت رییسه کنفدراسیون آسیا کاندیدا شوم. برای من مهم این بود که یک نفر از ایران بتواند این کرسی را در اختیار بگیرد و ایران یک نماینده داشته باشد.

کفاشیان تاکید کرد: همان زمان‌ سعید‌لو به من گفت اگر قرار باشد شما در این انتخابات شرکت کنید من رای کمتری می‌آورم و بهتر است از انتخابات کنار بکشی و من با وجودی که چندان رضایت نداشتم برای اینکه سعیدلو بتواند به عنوان نایب رییس کنفدراسیون فوتبال آسیا رای بیاورد این مسئله را پذیرفتم. ایشان هم رای بدی نیاورد و حتی در سطح بین المللی هم حمایت شد. شاید اگر من هم کاندیدا می‌شدم رای نمی‌آوردم اما شانس بیشتری برای انتخاب شدن داشتم. در هر صورت این یک تصمیم مدیریتی بود که من با آن موافق نبودم.

وی با اشاره به حذف تیم امید تاکید کرد: اتفاقاتی افتاد که در نهایت منجر به این شد سرپرست قبلی کنار برود و سرپرست جدید بیاوریم و آن اتفاقات افتاد. این مسئله برای من تجربه شد که اگر افرادی را انتخاب می‌کنیم به جای برکناری به فکر حمایت و برطرف کردن نواقص باشیم. حتی این مسئله برای سپاهان اتفاق افتاد که آن هم به مسائل مدیریتی ربط پیدا می‌کرد.

کفاشیان در پاسخ به این سؤال که در چه شرایطی رییس فدراسیون موفق است عنوان کرد: سؤال من این است که آیا اگر یک تیم به جام جهانی نرفت باید رییس آن فدراسیون را برکنار کرد یا فاتحه‌اش را خواند؟ ما باید فاکتورهای مختلف را جمع کنیم؛ از مسائل ساختاری گرفته تا فعالیت‌های مربوط به تیم‌های پایه و بعد از اینکه توانستیم به یک ثبات برسیم می‌توانیم در این خصوص اظهار نظر کنیم. فوتبال باید دارای ثبات شود. اگر من هم نبودم باید رییس بعدی فدراسیون که می‌آید او را حمایت کنیم. من حاضرم تمام تجربه‌ام را در اختیارش بگذارم. 25 سال قبل وقتی من را از فدراسیون دو و میدانی کنار گذاشتند و نفر جدید آمد تجربیاتم را در اختیارش گذاشتم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا انتخابات فدراسیون فوتبال بر اساس اساسنامه قبلی صورت می‌گیرد یا اساسنامه جدید، گفت: در همان اساسنامه قبلی هر گونه اصلاح اساسنامه بر عهده مجمع فدراسیون فوتبال گذاشته شد و در این زمینه دولت این اختیار را به مجمع داده است. اگر فیفا اساسنامه اصلاح شده را تایید نکند بر اساس بند قبلی اساسنامه انتخابات صورت می‌گیرد.

کفاشیان در مورد انتقادهای عابدینی مدیر عامل باشگاه داماش در خصوص تصمیمات گرفته شده در مجمع فدراسیون فوتبال گفت: آقای عابدینی یک فرد پرتلاش و مثمر ثمر در فوتبال است و در گفتن حرف‌هایش رودربایستی ندارد. ایشان می‌گوید من در فوتبال غربیه‌ام اما سایر مجمع فدراسیون فوتبال که غربیه نیستند و همه آنها رای دادند. خود عابدینی بارها به من گفته است که از او قوی‌تر هستم.

کفاشیان با تاکید بر اینکه انتخاب نواب فدراسیون فوتبال توسط رییس جای نگرانی ندارد تصریح کرد: این مسئله برای فوتبال دردسر نمی‌شود. مگر رییس جمهور وزرا را انتخاب و سپس آنها را به مجلس معرفی نمی‌کند و صلاحیت‌شان را از مجلس نمی‌گیرد؟ در فدراسیون فوتبال هم اعضای مجمع می‌توانند به افراد معرفی شده رای ندهند. مجمع فدراسیون با من تعارف ندارد. آنها می‌دانند که من چه کسی را به چه منظوری می‌آورم.

کفاشیان با توضیح اینکه در زمینه فوتبال پایه فعالیت‌ زیادی صورت گرفته در پاسخ به این سؤال که در آوردن کرش به ایران چقدر نقش داشته گفت: ما در هیأت رییسه فدراسیون فوتبال تصمیم گرفتیم یک مربی باتجربه به خدمت بگیریم و اکثر اهالی فن هم به کرش نمره مثبت دادند. آقای سعیدلو هم برای حضور کرش ما را حمایت کردند و دلداری دادند و گفتند مبلغ قرارداد او توسط سازمان پرداخت می‌شود.

کفاشیان در پایان این گفت و گو در خصوص موارد زیر اظهار نظر‌های تک جمله‌ای داشت.

فدراسیون فوتبال: فعال و اتاق شیشه‌ای

دو و میدانی: ورزش پایه

نواب رییس: همکار و همدل

حذف از جام جهانی: اتفاق بد برای فوتبال

کرش: مربی خوب و باتجربه

انتخابات فدراسیون: همه نگاه‌ها به آن است

علی دایی: از بهترین‌های فوتبال

اساسنامه: امیدوارم تصویب‌اش انجام شود.

خبرنگار: اشخاص کنجکاو و منتقد
(فارس)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها