برای ادامه عملیات در لیبی اعطا می‌شود

کمک تسلیحاتی آلمان به ناتو

دولت آلمان اعلام آمادگی کرده است که بخشی از کمبودهای تسلیحاتی ناتو برای ادامه عملیات در لیبی را تأمین کند. این اعلام آمادگی، بخشی از تلاش‌ها در قبال رأی ممتنع آلمان به قطعنامه لیبی در سازمان ملل تلقی می‌شود.
کد خبر: ۴۱۲۲۶۵

به گزارش دویچه وله، اوایل هفته گذشته ناتو فهرستی از نیازمندی‌های خود در زمینه تسلیحاتی و فنی‌آوری‌های نظامی را به اطلاع کشورهای عضو رسانده است. آلمان از جمله اعضایی است که نسبت به تامین این نیازها واکنش مثبت نشان داده است.

بنا گزارش ‌سایت خبری هفته‌نامه اشپیگل، توماس دمزییر، وزیر دفاع آلمان به ارتش این کشور دستور داده است که در صورت  دریافت تقاضای مشخص از ناتو، بمب و تکنیک‌های هدایت موشک و بمب  در اختیار آن قرار گیرد.

مسئولان وزارت دفاع آلمان در مصاحبه با خبرگزاری رویترز مضمون گزارش اشپیگل را تایید کرده‌اند.

آلمان به قطعنامه 1973 شورای امنیت سازمان ملل به منظور ایجاد منطقه پرواز ممنوع در لیبی رأی ممتنع داد و به عنوان یک عضو ناتو از شرکت در عملیات نظامی  این سازمان در لیبی خودداری کرد. اینک نیز، به رغم اعلام آمادگی برای کمک تسلیحاتی به ناتو، دولت آلمان همچنان قصد ندارد به طور فعال وارد عملیات نظامی در لیبی شود.

گفته می‌شود که پاسخ آلمان به تقاضای ناتو، بخشی از تلاش‌ها برای کاهش فشار و انتقادهایی است که آلمان از ماه مارس تا کنون به دلیل رأی ممتنع خود به قطعنامه 1973 با آن مواجه بوده است. علاوه برآلمان چین، روسیه و دو کشور دیگر نیز به قطعنامه یادشده رأی ممتنع داده بودند.

تشدید کمبودهای تسلیحاتی ناتو

از شروع عملیات ناتو در لیبی 100 روز می‌گذرد و به‌رغم عملیات نظامی و بمباران‌های مکرر هواپیماهای آمریکایی، فرانسوی و بریتانیایی در این کشور، هنوز چرخشی در توازن قدرت به نفع مخالفان رژیم معمر قذافی به چشم نمی‌خورد.

تفاضای ناتو از کشورهای عضو برای تامین بمب و فناوری‌های تسلیحاتی نشانه‌‌ای از کمبود و کاستی در انبار مهمات این سازمان تلقی می‌شود. هفته پیش، یکی از مقام‌های  ارشد نظامی  بریتانیا هشدار داد که نیروی هوایی این کشور تا مدتی دیگر قادر نخواهد بود که  حملات و عملیات تجسسی  فشرده کنونی در لیبی را ادامه دهد.

به ویژه کمبود موشک‌های هوا به زمین که در حمله به طرابلس کاربرد زیادی دارند به معضلی برای ناتو مبدل شده است.

کمک احتمالی آلمان به ناتو نیازمند تایید مجلس این کشور نیست، زیرا به یک پیمان نظامی که خود آلمان هم عضو آن است کمک می‌شود.

هنوز در مورد جزئیات و نوع کمک تسلیحاتی آلمان به ناتو اطلاع دقیقی در دست نیست، ولی ارتش این کشور علاوه بر موشک‌های پیشرفته، سیستم‌های دقیق و پیچیده هدایت و کنترلی را در اختیار دارد که با نصب آنها روی بمب‌ها، بر دقت هدف‌گیری آنها به شدت می‌‌افزاید.

در چارچوب کاهش انتقادها به آلمان به خاطر مواضع محتاطانه‌اش در قبال عملیات ناتو در لیبی، دو هفته پیش، گیدو وستروله، وزیر خارجه این کشور به بنغازی، مقر مخالفان رژیم قذافی سفر کرد.

وزیر خارجه آلمان در بنغازی وعده داد که آلمان پس از سرنگونی این رژیم کمک‌های انسانی و غیرنظامی گسترده‌ای را در اختیار دولت جدید قرار خواهد داد. کمک به آموزش نیروهای امنیتی دولت جدید نیز بخش دیگر از وعده‌های وستروله به مخالفان بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها