خاوری پاسخ داد:

نرخ ارز تابع عرضه و تقاضا!

رئیس شورای عالی هماهنگی مدیران عامل بانکهای دولتی با بیان اینکه بانک مرکزی در تعیین نرخ ارز (دلار) ارزش پول ملی را در نظر می‌گیرد، یکی از عوامل اصلی تعیین قیمت ارز را عرضه و تقاضای بازار عنوان کرد.
کد خبر: ۴۰۸۵۶۸

به گزارش مهر، محمودرضا خاوری امروز شنبه در جمع خبرنگاران درباره وضعیت بازار ارز کشور به ویژه دلار گفت: ارز هم یک کالاست که نرخ آن تابع عرضه و تقاضا است، به عبارت دیگر عرضه و تقاضا تاثیر اساسی در تعیین قیمت ارز دارد البته عوامل دیگری نیز تعیین قیمت آن دخیل است که سیاست‌گذاران به این عوامل توجه دارند.

رئیس شورای عالی هماهنگی مدیران عامل بانک‌های دولتی با بیان اینکه بانک مرکزی در سیاست‌گذاری‌های خود از جمله سیاست اخیری که در بازار ارز در پیش گرفته به مصالح عمومی کشور توجه دارد، افزود: بنابراین بانک مرکزی نظریات مختلف را در این خصوص بررسی می‌کند و براساس آن سیاست‌گذاری می کند و براساس آن پاسخگوی بازار خواهد بود تا نرخ دلار به نقطه تعادل برسد.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه از نظر شما نرخ واقعی دلار هم اکنون در بازار چه نرخی باید باشد گفت: بانک مرکزی در تعیین نرخ ارز ارزش پول ملی را در نظر می‌گیرد و این امر بستگی به میزان تقاضای موجود در بازار دارد، بانک مرکزی براساس ذخایر ارزی که در اختیار دارد بازار ارز را کنترل می‌کند.

خاوری در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر این که آیا بانک مرکزی دیگر قادر به کنترل بازار ارز نبود که به یکباره نرخ را افزایش داد، گفت: یکی از راه‌ها برای اعمال سیاست‌گذاری در بازار ارز همان راهی است که هم اکنون بانک مرکزی اتخاذ کرده است.

به گفته مدیرعامل بانک ملی، برداشتن محدودیت در فروش ارز آرامش را به بازار برمی‌گرداند و بازار می‌تواند این اطمینان را داشته باشد که در هر زمان که نیاز به ارز داشته باشد، این نیاز خود را می‌تواند تامین کند و به طور قطع تمام این سیاست‌های برای ایجاد آرامش در بازار است.

وی در خصوص افزایش قیمت‌ دلار توسط دلالان بیش از قیمت بانک مرکزی باوجود سیاست تک نرخی کردن قیمت ارز توسط این بانک گفت: اجرای برنامه‌ها و تحقق اهداف آن لحظه‌ای صورت نمی‌گیرد و نیازمند زمان است تا به نتیجه نهایی برسد و بانک مرکزی به تمامی این مسایل توجه کرده و نتیجه لازم را هم خواهد گرفت.

خاوری در مورد زمان رفع محدودیت فروش ارز از جمله ارائه بلیت و پاسپورت، گفت: بانک ملی مجری سیاست‌‌گذاری های بانک مرکزی است، در هیچ کجای دنیا نیز اینگونه نیست که هر فردی به هر میزان ارز بخواهد در اختیارش قرار گیرد تا به راحتی از کشور خارج شود، قطعاً کنترل‌هایی در این زمینه وجود دارد.

وی ادامه داد: ارز ثروت ملی و متعلق به کلیه افراد کشور است و نمی‌تواند در اختیار بخش خاصی قرار بگیرد بنابراین باید به صورت کنترل و نظارت شده وارد بازار شود.

بازار سکه

مدیرعامل بانک ملی در مورد وضعیت بازار سکه و افزایش قیمت ها در این بازار نیز گفت: سکه تابع فاکتورهای متفاوتی است که یکی از عوامل تاثیرگذار بر قیمت آن نوسانات بین‌المللی قیمت طلا و میزان تقاضا و همچنین بحث روانی خرید و فروش در این بازار مطرح است.

رئیس شورایعالی هماهنگی مدیران عامل بانک‌های دولتی با اشاره به اختلاف قیمت بازار رسمی و غیررسمی سکه، گفت: عده‌ای نیاز واقعی برای خرید سکه دارند که باید در اختیار این عده سکه مورد نیاز قرار گیرد اما افرادی هم هستند که در این بازار سفته بازی می‌کنند و به طور قطع این عده دچار مشکلاتی خواهند شد. همچنین توصیه می کنم کسانی که به بازار سکه و ارز آشنایی ندارند وارد این بازارها نشوند زیرا دچار مشکل خواهند شد.

وی در پاسخ به این سئوال که هم اکنون قیمت سکه در بازار رسمی نسبت به بازار غیررسمی گرانتر است، آیا این امر منجر به عدم استقبال خریداران از سکه‌های عرضه شده در بانک ملی نخواهد شد، گفت: بانک ملی سکه‌ها را براساس قیمتی که بانک مرکزی مشخص و ابلاغ می کند در شعب منتخب خود به عنوان کارگزار به فروش می‌رساند و فروش در این شعب برای تامین نیاز خرده فروشی بازار است و تامین سکه مورد نیاز در سطوح بالاتر توسط بانک کارگشایی به صورت حراج انجام می شود.

نرخ سود سپرده‌ها

وی در پاسخ به سئوالی  در مورد دلیل شورای پول و اعتبار برای عدم موافقت با افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی اظهار داشت: بانک‌های دولتی نظرات خود را به شورای پول و اعتبار در این خصوص ارائه کردند اما مجموعه واحد و منسجمی از سیاست‌ها می تواند ما را به هدف برساند. اگر کشورمان بانک محور است باید هم به نرخ سود سپرده‌ها و هم نرخ سود تسهیلات توجه شود.

خاوری در پاسخ به سئوال دیگری  در مورد مشکلات ایجاد شده برای اجرای طرح تامین آتیه مهر، گفت: تامین بودجه مورد نیاز اجرای این طرح توسط رئیس جمهور ابلاغ شده و دستورات لازم به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری برای اجرای درست برنامه‌ها صادر شده است.

طرح آتیه مهر

وی با اظهار امیدواری نیست به اینکه هرچه زودتر عملیات اجرایی طرح تامین آتیه مهر به بانک ملی ابلاغ شود، گفت: بانک ملی آمادگی دارد که هر زمان اجرای آن ابلاغ شود اوراق سپرده‌ را در اختیار مردم قرار دهد.

وی ادامه داد: در سال گذشته یک میلیون و 400 هزار نوزاد متولد شد که برای هر یک از آنها یک میلیون تومان در نظر گرفته شده که 500 میلیارد تومان آن از محل فروش سهام و 900 میلیارد تومان آن نیز توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری باید تامین شود.

مدیرعامل بانک ملی ادامه داد:‌ برای تامین بودجه اجرای طرح در سال جاری نیز درصدد برنامه ریزی هستیم و هیچ گونه جای نگرانی نیست زیرا قرار است در 18 سالگی از این حساب ها برداشت شود.

خاوری گفت: برنامه‌هایی که در بخش هدفمندی یارانه‌ها و سپرده‌های مربوطه قرار بود در این بانک اجرا شود هم اکنون اجرایی شده که از جمله آنها پیش فروش سکه و همچنین سپرده گذاری‌های خاصی برای دریافت تسهیلات در آینده است که دستورالعمل‌های اجرایی آنها ابلاغ شده و مردم می توانند از این امکانات استفاده نمایند.

رئیس شورای عالی هماهنگی مدیران عامل بانک‌های دولتی همچنین در مراسم سی و دومین مرحله قرعه کشی جوایز حسابهای قرض الحسنه پس انداز بانک ملی ایران گفت: بیش از 27 درصد از کل عملیات نظام بانکی کشور در اختیار بانک ملی است.

وی افزود: حساب‌های قرض الحسنه بانکی بخشی از عملیات بانکداری اسلامی است که براساس حکم خداوندی صورت می‌گیرد و در دل آن بحث تعاون و حس همکاری و مشارکت عمومی برای رفع مشکلات کشور، نیازمندان و تولید قرار گرفته است.

خاوری با تاکید بر اینکه صندوق قرض الحسنه بانک ملی براساس و مبنای قانون تشکیل شده است، گفت: هم اکنون 33 میلیون حساب قرض‌الحسنه در بانک ملی وجود دارد که نیمی از جمعیت کشور را در بر می‌گیرد. از این تعداد نیز 18 میلیون حساب مشمول قرعه کشی شده که از بین آنها برای بزرگداشت این حکم الهی جوایزی که پاداش نیکوکاری این افراد است به آنها تعلق می‌گیرد.

وی ادامه داد: قصد و نیت افرادی که در سپرده‌های قرض الحسنه سپرده گذاری می‌کنند دریافت جایزه نیست بلکه با نیت رفع مشکلات سایر مردم این سپرده‌ها گذاری‌ها را انجام می‌دهند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها