فرمانده ناجا:

بحث ایمنی خودروها کند پیش می‌رود

فرمانده نیروی انتظامی درباره ایمنی خودروها گفت: استانداردهای خودروها باید ارتقا یابد و دولت باید تمهیدات و تسهیلاتی برای خودروسازان پیش بینی کند.
کد خبر: ۳۸۹۸۸۵

 به گزارش واحد مرکزی خبر سردار سرتیپ اسماعیل احمدی مقدم در حاشیه ششمین همایش سراسری مدیران پلیس ترافیک کشور افزود: با وجود همه اقدامات خوبی که در دوره ریاست جمهوری احمدی‌نژاد اتفاق افتاده است، بحث ایمنی خودروها خیلی کند پیش می‌رود.

وی گفت: مجموعه‌ای از اقدامات و سیاست‌ها می‌تواند در یک بازده زمانی، ارتقاء ایمنی خودروها را به دنبال داشته باشد.

سردار احمدی مقدم این موضوع را مطالبه اصلی نیروی انتظامی از رئیس جمهور بیان کرد و افزود: آقای احمدی‌نژاد قول مثبت دادند و انشاء الله سال آینده این موضوع، شتاب بگیرد.

فرمانده ناجا بازار تشنه کشور، بالا رفتن قدرت اقتصادی مردم و تقاضای خرید خودرو، گرایش به خودروهای ارزان قیمت، محدود بودن واردات خودرو، پایین بودن رقابت در این حوزه و سختگیرانه نبودن قوانین را از جمله مشکلاتی بیان کرد که در زمینه ارتقا ایمنی خودروها وجود دارد.

احمدی مقدم با اشاره به این‌که در حوزه ساخت خودرو، تصمیم گیرنده، نظارت کننده و سازنده، در یک چرخه هستند که باید مقداری از هم مستقل تر باشند گفت: اگر خودروساز خصوصی بود دولت، خود را بیشتر ملزم می‌داند بر آن نظارت داشته باشد.

وی با اشاره به این‌که نظارت که بخش تعیین استانداردها است، معمولا سختگیرانه نیست و با اغماض روبروست افزود در شرایط کنونی، نمی‌توان بازار خودرو را به روی خودروی خارجی خیلی باز کرد.

احمدی مقدم گفت: محدودیت‌هایی که در خارج برای ما ایجاد کرده‌اند، مقداری حرکت را در این زمینه کند کرده است.

فرمانده ناجا با بیان این‌که قابلیت‌های داخلی در این زمینه بسیار گسترش یافته است، گفت:خودروسازان می‌توانند ایمنی بدنه خودرو را ارتقاء دهند و هم در داخل خودرو، وسایل ایمنی تعبیه کنند.

احمدی مقدم ابراز امیدواری کرد: با اجباری شدن کیسه هوا، گام خوبی در این زمینه برداشته شود اما فراتر از این، اقداماتی باید در این زمینه صورت گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا خودرو ابتدا وارد چرخه حمل و نقل می‌شود و بعد به فکر ایمنی هستیم و آیا این یک تناقض نیست گفت: چگونه، خودرویی مجوز ورود می‌گیرد و به داخل کشور می‌آید و بعد به دنبال مجوز استاندارد و شماره‌گذاری می‌روند و حتی فروخته می‌شود.

فرمانده نیروی انتظامی این روند را نادرست دانست و افزود: اگر نمونه‌هایی برای آزمایش بیاورند و بعد از گرفتن تاییدیه، وارد چرخه شود، امر دیگری است.

سردار احمدی مقدم در خصوص شماره‌گذاری نکردن خودروهای فاقد ایمنی نیز گفت: مقررات، وارد کنندگان و سازندگان را به رعایت قوانین ملزم می‌کند.

وی اگر این قانون وجود داشته باشد، کنترل هایمان را تشدید می‌کنیم افزود: نمونه آن همین ترمز ضد قفل است که گرچه با تاخیر اجرا شد، اما انجام شد.

فرمانده ناجا گفت: امروز در بسیاری از خودروهای تولید داخل، کیسه هوا تعبیه کرده اند و قطعا در سال آینده این روند بهبود خواهد داشت.

وی افزود: درباره ترمز ضد قفل شاهد بودیم که می‌تواند هم قیمت خودرو افزایش و هم تقاضا کاهش نیابد.

احمدی مقدم گفت: مردم نیز باید برای موضوع ایمنی، در سبد زندگی خود حسابی باز کنند.

فرمانده نیروی انتظامی درباره تمهیدات نوروزی پلیس نیز گفت: تلاش ما، همه ساله بر بهینه کردن طرح‌های سالهای گذشته است و خوشبختانه همکاری مثبت و سازنده‌ای میان همه دستگاه‌های مسوول در امر ترافیک شهری و جاده‌ای به ویژه در این ایام وجود دارد.

وی افزود: سازمان‌های امداد، اورژانس، خدمات، امداد خودروها، امداد زمینی و هوایی و نیروی انتظامی در ایجاد امنیت و ایجاد تسهیلات برای مردم حضور دارند.

احمدی مقدم گفت: امسال هم طرح‌های ما نوسازی شده است و تجهیزات مدرنی را نسبت به سالهای گذشته وارد میدان کردیم و کنترل ترافیک و رانندگان متخلف، از جمله برنامه هاست.

وی با بیان این‌که طرح ما در مقایسه با سال گذشته، ارتقاء یافته تر است، افزود: با افزایش سفری که همه ساله و احتمالا امسال روبرو هستیم با بسیج همه امکانات، تلاشمان بر این است که سفرهای امن تر و کم خطرتری را داشته باشیم.

احمدی مقدم، اغماض نکردن در برابر رانندگان خطرآفرین را یکی از برنامه‌های امسال بیان کرد و گفت: چه در نوع رانندگی و چه در نوع خودرو که فاقد معاینه فنی است و استفاده از وانت و کامیون برای حمل مسافر، مواردی است که پلیس با سختگیری با آن برخورد خواهد کرد تا سفرهای امن تری را داشته باشیم.

وی افزود: نیروی انتظامی همه توان خود را در حوزه‌های عملیاتی، ستادی و آموزشی بسیج کرده است.

سردار احمدی مقدم با اشاره به این‌که تلاش می‌کنیم با بسیج همه نیروها به استقبال نوروز و بهار برویم گفت: فقط در بخش ایمنی راه‌ها و امدادها و اورژانس ها، حدود 500 هزار نفر فعالیت خواهند کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها