ابراز نگرانی یونسکو از شرایط «پمپی»

سازمان «یونسکو» با ابراز نگرانی از شرایط شهر «پمپی»، شرایط این میراث جهانی را در اجلاس آتی خود مورد بررسی قرار می‌دهد.
کد خبر: ۳۷۲۴۴۲

به گزارش ایسنا، سخنگوی هیات اعزامی سازمان «یونسکو» به شهر تاریخی «پمپی»(Pompeii) کشور «ایتالیا» که در تاریخ دوم دسامبر از این شهر تاریخی دیدن کردند در یک نشست خبری در مقر این سازمان در شهر «پاریس» به تشریح شرایط میراث جهانی این سازمان پرداخت.

 هیات اعزامی سازمان یونسکو پس بازدید از شهر پمپی که پس از فرو ریختن دو بنای تاریخی آن انجام شد، با ابراز نگرانی شدید از شرایط فعلی پمپی، شرایط این شهر تاریخی را بحرانی تشخیص دادند، این در حالی است که در حدود دو هفته قبل بخشی از دیوار ‌‌12 متری یکی از بناهای پمپی فروریخت.

این دیوار به خانه‌ی فردی که از او به‌عنوان «معلم اخلاق» برای همسایگانش نام برده می‌شد، تعلق داشت و در سال‌های جنگ جهانی دوم تخریب و سپس مرمت شده بود. در حدود یک‌ماه پیش نیز یکی از بناهای شاخص پمپی به نام «خانه گلادیاتورها» که در دوهزار سال پیش، از آن به‌عنوان محلی برای تمرین گلادیاتورها استفاده می‌شد، فروریخت.

درهای این بنای تاریخی از مدت‌ها پیش روی بازدیدکنندگان بسته شده بود. کارشناسان دلیل اصلی تخریب آن را نبود حفاظت کافی و بارش باران که به سست شدن سقف این ساختمان انجامید، اعلام کردند.

در این شرایط سازمان یونسکو قصد دارد تا شرایط شهر تاریخی پمپی را که در سال‌1997 در فهرست میراث جهانی این سازمان به ثبت رسیده در جریان اجلاس آتی این سازمان که در ماه ژوئن سال آتی میلادی که در کشور «بحرین» برگزار خواهد شد، مورد بررسی قرار دهد.

سالانه ‌‌5 / ‌‌2 میلیون گردشگر از پمپی دیدن می‌کنند که این امر شهر پمپی را به جاذبه‌ی نخست گردشگری ایتالیا و یکی از پنج جاذبه‌ی نخست گردشگری اروپا تبدیل کرده است.

شهر پمپی ‌‌24 آگوست سال ‌‌79 میلادی بر اثر آتشفشان یک کوه زیر خروارها خاکستر مدفون شد و هزاران نفر از ساکنان آن جان خود را از دست دادند. هرچند در متون تاریخی به وجود این شهر اشاره شده است، ولی مدت‌ها مورخان و محققان این شهر را نوعی افسانه می‌پنداشتند تا این‌که در سال ‌‌1748 میلادی به‌طور تصادفی کشف شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها